ΚΥΠΡΟΣ

Πάφος: Πανέτοιμη για τα Χριστούγεννα

Πάφος: Πανέτοιμη για τα Χριστούγεννα

Αναβαθμισμένη θα είναι και φέτος η συμβολή του Δήμου Πάφου στην τόνωση της Χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας στην πόλη της Πάφου, μέσω διάφορων καλλιτεχνικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων.

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων, που οργανώνει ο Δήμος ξεκινά με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου που θα γίνει επισήμως στις 9 Δεκεμβρίου. Στην Πλατεία 28ης Οκτωβρίου, μπροστά από το Δημοτικό Μέγαρο, στις 5.30 μ.μ., θα γίνει η εκδήλωση με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου, της Παιδικής Χορωδίας του Δήμου Πάφου, της Ορχήστρας του Ωδείου Δήμου Πάφου και του Ballroom Dancing Studio “Maria” ElenaTarasova.

Στις 19 Δεκεμβρίου, στο εμπορικό κέντρο της πόλης, θα παίξει εορταστικές μελωδίες η Φιλαρμονική της Αστυνομίας Κύπρου, στις 12 το μεσημέρι, ενώ την επόμενη μέρα στο εμπορικό κέντρο και τη Δημοτική Αγορά, εορταστικές μελωδίες θα πλημμυρίσουν τους χώρους από τη Φιλαρμονική του Δήμου Πάφου.

Η εκδήλωση της 20ης Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει στις 11.30πμ. Στις 20 Δεκεμβρίου επίσης, στις οδούς Μακαρίου και Πάφου Χρυσάνθου, στο εμπορικό κέντρο της Πάφου, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι το βράδυ πληθώρα καλλιτεχνικών σχημάτων της πόλης θα λάβουν μέρος σε εκδήλωση που θα περιλαμβάνει διάφορες δραστηριότητες για παιδιά και για όλη την οικογένεια. Η ετήσια Χριστουγεννιάτικη καλλιτεχνική εκδήλωση του Δήμου Πάφου θα πραγματοποιηθεί στις 23 Δεκεμβρίου στο Μαρκίδειο Θέατρο και ώρα 7.00μμ.

Η εκδήλωση έχει καθιερωθεί ως η πιο ολοκληρωμένη, στο είδος της στην επαρχία, στοχεύοντας στον ποιοτικό συνδυασμό του πνεύματος των ημερών με την υποβλητικότητα και τη ζωντάνια της μουσικής, του τραγουδιού και του χορού.

Στη φετινή εκδήλωση θα συμμετάσχουν η Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου "Ευαγόρας Παλληκαρίδης", η Παιδική Χορωδία του Δήμου Πάφου, η Ορχήστρα του Ωδείου Δήμου Πάφου και η Σχολή Μπαλέτου Κλέας Πιτσιλλίδου. Την παραμονή των Χριστουγέννων η Φιλαρμονική του Δήμου Πάφου θα εκτελέσει Χριστουγεννιάτικες μελωδίες στις 5.30 μ.μ., στα Δημοτικά Μπάνια, στην Κάτω Πάφο, ενώ στις 26 Δεκεμβρίου η Φιλαρμονική του Δήμου Πάφου θα εκτελέσει Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, στις 11.00 π.μ., στο Εμπορικό Κέντρο.

Η συνέχεια των εκδηλώσεων που οργανώνει ο Δήμος Πάφου θα δοθεί την παραμονή του καινούργιου χρόνου. Η Φιλαρμονική του Δήμου Πάφου θα εκτελέσει Χριστουγεννιάτικες μελωδίες στις 12.00 το μεσημέρι, στο Εμπορικό Κέντρο, τη Λαϊκή Γωνιά και τη Δημοτική Αγορά.

Την ημέρα των Θεοφανείων στην Κάτω Πάφο και ώρα 9.30 π.μ, μετά τη Θεία Λειτουργία στην εκκλησία Αγίων Αναργύρων θα σχηματιστεί πομπή, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου, με κατεύθυνση το Λιμανάκι Κάτω Πάφου, όπου στο πλαίσιο ειδικής τελετής, θα γίνει ο Αγιασμός των υδάτων. Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Πάφο θα ολοκληρωθούν στις 9 Ιανουαρίου με τον καθιερωμένο αγιασμό στη Δημοτική Αγορά στις 12 το μεσημέρι.

ΠΗΓΗ philenews.com

Σχετικές ειδήσεις