ΚΥΠΡΟΣ

Πάφος: Ασκηση ετοιμότητας στο αεροδρόμιο

Πάφος: Ασκηση ετοιμότητας στο αεροδρόμιο

Μεγάλη άσκηση ετοιμότητας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο διεθνές αεροδρόμιο Πάφου με την κωδική ονομασία «άτεγκτο έδαφος 2015.»

Η άσκηση διήρκεσε δυο περίπου ώρες και σε αυτήν συμμετείχαν υπηρεσίες του κράτους και του ιδιωτικού τομέα, που συνεργάστηκαν αρμονικά.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, αεροσκάφος προερχόμενο από το αεροδρόμιο Χήθροου του Λονδίνου στη διάρκεια της τελικής φάσης προσέγγισης του διαύλου προσγείωσης συντρίβεται εντός της περιοχής του αερολιμένα.

Μέρος του αεροσκάφους διαλύεται και μια από τις δυο μηχανές αναφλέγεται.

Το αριστερό φτερό του αεροσκάφους αποκόπτεται κατά τη συντριβή και καταλήγει φλεγόμενο σε απόσταση 30 μέτρων από το υπόλοιπο αεροσκάφος.

Το πλήρωμα του αεροσκάφους αρχίζει αμέσως τη διαδικασία επείγουσας εκκένωσης, ενώ τα σωστικά συνεργεία και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης του αεροδρομίου καταφθάνουν στην περιοχή με σκοπό τη διάσωση επιβατών και πληρώματος.

Ο διευθυντής επικοινωνίας των αεροδρομίων Αδάμος Ασπρής ανέφερε ότι σκοπός της άσκησης ήταν να διακριβωθεί ο βαθμός ετοιμότητας όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών και το επίπεδο συντονισμού μεταξύ τους σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Ο κ. Ασπρής συνεχάρη όσους μετείχαν στην άσκηση, τονίζοντας ότι έχουν εξαχθεί χρήσιμα συμπεράσματα, τα οποία θα αξιοποιηθούν κατάλληλα με στόχο τη βελτίωση των επίπεδων άμεσης αντίδρασης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις