ΚΥΠΡΟΣ

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση Αναστασιάδη-Κέρι

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση Αναστασιάδη-Κέρι

Σε ενημέρωση του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών για τις τρέχουσες εξελίξεις στο κυπριακό καθώς και για τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς προχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη συνάντηση που είχε με τον Τζον Κέρι στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive, ο Νίκος Αναστασιάδης τόνισε ότι η πλευρά μας είναι κάθετη στο θέμα της κατάργησης των εγγυήσεων, όπως επίσης και σε ότι αφορά την απόσυρση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων από το νησί. Επιπρόσθετα, τόνισε στον επικεφαλή της αμερικανικής διπλωματίας, πως η Τουρκία, θα πρέπει πλέον εμπράκτως να δείξει τη θέληση της για λύση του κυπριακού.

Από την πλευρά του ο Τζον Κέρι αναφέρθηκε στη συζήτηση για την οικονομική πτυχή της λύσης του κυπριακού, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει εικόνα για το κόστος και το θέμα να ολοκληρωθεί πριν από τη λύση. Παράλληλα επικαλέστηκε σχετικές μελέτες του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Στο θέμα των διμερών σχέσεων, επιβεβαιώθηκαν οι άρτιες σχέσεις των δύο χωρών, με τον Τζον Κέρι να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυπριακή Δημοκρατία ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή. Συζήτηση έγινε και για το θέμα της ενέργειας.

Στο μεταξύ, θετική και παραγωγική χαρακτηρίζει τη συνάντηση του με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Με ανάρτησή του πριν από λίγο στο Twitter, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έγραψε ότι κατά τη συνάντηση του με τον κ. Κέρι, στο Προεδρικό Μέγαρο, συζήτησαν τα θέματα των διμερών σχέσεων, του Κυπριακού και περιφερειακά ζητήματα.

ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ

Σχετικές ειδήσεις