ΚΥΠΡΟΣ

Κατεχόμενα: 32 εκατ. ευρώ στην τ/κ κοινότητα από τον κοινοτικό προϋπολισμό

Κατεχόμενα: 32 εκατ. ευρώ στην τ/κ κοινότητα από τον κοινοτικό προϋπολισμό

Ποσό 32 εκατομμυρίων ευρώ από τον κοινοτικό προϋπολογισμό θα λάβει φέτος η τουρκοκυπριακή κοινότητα, με βάση απόφαση που υιοθέτησε η Κομισιόν χθες στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση της Κομισιόν, το πρόγραμμα αυτό “αποτελεί τη συνέχεια του επιτυχημένου προγράμματος βοήθειας για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης της τουρκοκυπριακής κοινότητας, τη βελτίωση των επαφών μεταξύ των δύο κοινοτήτων και την προσέγγιση των Τουρκοκυπρίων και της ΕΕ”.

Η αρμόδια Επίτροπος Κορίνα Κρέτσου, μετά τη σχετική ανακοίνωση, αναφερόμενη στην επίσκεψη του Προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην Κύπρο τον περασμένο Ιούλιο, επανέλαβε τη μακροχρόνια δέσμευση της Κομισιόν για την επανένωση της νήσου.

Η διαδικασία αυτή θα πρέπει να διευκολυνθεί μέσω της οικονομικής ανάπτυξης της τουρκοκυπριακής κοινότητας και, για το λόγο αυτόν, χρηματοδοτούμε έργα που συμβάλλουν στην προσέγγιση των δύο κυπριακών κοινοτήτων”, αναφέρει η Κορίνα Κρέτσου.

Για την Κομισιόν “οι προσπάθειες συμφιλίωσης και οικοδόμησης εμπιστοσύνης θα εξακολουθήσουν να αποτελούν ισχυρή συνιστώσα του προγράμματος μέσω της στήριξης που παρέχεται στη δικοινοτική επιτροπή για την πολιτιστική κληρονομιά και, για πρώτη φορά, μέσω της αποκατάστασης της ουδέτερης ζώνης στην παλαιά πόλη της Λευκωσίας”.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις