ΚΥΠΡΟΣ

Ακιντζί: Πρόωρες οι δηλώσεις Αναστασιάδη για Μόρφου

Ακιντζί: Πρόωρες οι δηλώσεις Αναστασιάδη για Μόρφου

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί έχει διευκρινίσει ότι οι δύο πλευρές δεν έχουν συζητήσει ακόμη το εδαφικό και οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για επιστροφή της Μόρφου είναι πρόωρες.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σύμφωνα με τον παράνομο Μπαϊράκ ο κ. Ακιντζί αποφάσισε να προβεί σε αυτή τη διευκρίνηση αφού αν παρέμενε σιωπηλός, αυτό θα σήμαινε αποδοχή από τ/κ πλευράς των δηλώσεων αυτών.

Δεν έχουμε εισέλθει στη συζήτηση του εδαφικού, ανέφερε, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία σ' αυτό το θέμα γιατί δεν έχουμε ακόμη αρχίσει να το συζητούμε.

Οι δηλώσεις του (Προέδρου Αναστασιάδη) είναι πολύ πρόωρες, είπε. Υπενθυμίζοντας ότι η ε/κ πλευρά απέρριψε το Σχέδιο Ανάν το 2004, ο κ. Ακιντζί ανέφερε ότι η επιλεκτική αποδοχή σημείων από το σχέδιο που είναι προς το συμφέρον της δεν αποτελεί σωστή προσέγγιση όσον αφορά τέτοια ζητήματα.

Είναι μεγάλη αδικία για την άλλη πλευρά, είπε, προσθέτοντας ότι έχουν περάσει 11 χρόνια από το Σχέδιο Ανάν και πολλά πράγματα έχουν αλλάξει. Πρέπει να φτάσουμε σε συμφωνία που θα λαμβάνει αυτές τις αλλαγές υπόψη, πρόσθεσε.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις