ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Υπό έλεγχο τέθηκε η φονική πυρκαγιά

Κύπρος: Υπό έλεγχο τέθηκε η φονική πυρκαγιά

Μετά από πέντε ημέρες και με τραγικό απολογισμό δύο νεκρούς και πολλούς τραυματίες, η φωτιά που κατέκαψε την περιοχή της Σολέας, τέθηκε υπό έλεγχο.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης της Κύπρου, Ιωνάς Νικολάου, δήλωσε σήμερα Πέμπτη (23/06) ότι τέθηκε υπό έλεγχο η καταστροφική φωτιά που προκάλεσε μεγάλο πόνο και τεράστια καταστροφή στο νησί, με 15 τετραγωνικά χιλιόμετρα καμένης γης.

Έσπευσε πάντως να επισημάνει ότι θα χρειαστούν περίπου δύο βδομάδες μέχρι να επιβεβαιωθεί η πλήρης κατάσβεσή της και να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει πλέον ο παραμικρός κίνδυνος αναζωπυρώσεων.

Δήλωσε επίσης, ότι στόχος των Αρχών είναι να δημιουργηθεί μία ζώνη ασφαλείας περιμετρικά. «Θα δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες σε συγκεκριμένες σημεία» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς την Ελλάδα, το Ισραήλ, τη Γαλλία και την Ιταλία για τη βοήθεια σε πτητικά μέσα, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος, δήλωσε πως χωρίς αυτή τη βοήθεια «θα ήταν σχεδόν ακατόρθωτη η κατάσβεση της πυρκαγιάς».

Τα πτητικά μέσα από την Ελλάδα, τη Γαλλία και την Ιταλία θα παραμείνουν στην Κύπρο και τις επόμενες ημέρες ενώ η κυπριακή κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή με τη Ρωσία για αποστολή αεροσκαφών.

Η περιοχή επιθεωρείται συνεχώς από ελικόπτερο και όπου υπάρχουν μικρές εστίες φωτιάς αντιμετωπίζονται αμέσως, όπως δήλωσε ο υπουργός Φυσικών Πόρων, Νίκος Κουγιάλης.

Σχετικές ειδήσεις