ΚΥΠΡΟΣ

Εντόπισαν 150 κιλά κοκαΐνης, με προορισμό την Ολλανδία

Εντόπισαν 150 κιλά κοκαΐνης, με προορισμό την Ολλανδία

Φορτίο 150 κιλών κοκαΐνης, το μεγαλύτερο στα κυπριακά χρονικά, εντόπισε η κυπριακή αστυνομία σε αποθήκη στη Λεμεσό και συνέλαβε τον ιδιοκτήτη της, ο οποίος θα οδηγηθεί στο δικαστήριο, ενώ ίδιος αρνείται οποιαδήποτε ενοχή στην υπόθεση.

Επίσης, καταζητείται επιχειρηματίας από τη Λευκωσία, εισαγωγέας ηλεκτρογεννητριών, στις οποίες ήταν κρυμμένη η κοκαΐνη.

Το φορτίο είχε φθάσει στο λιμάνι Λεμεσού, και θα επανεξαγόταν στην Ολλανδία. Η κοκαΐνη ήταν μέσα σε συσκευασίες από ειδική μεταλλική κατασκευή εντός του κιβωτίου καυσίμων των ηλεκτρογεννητριών, ώστε να μην ανιχνεύονται από ελέγχους.

Ο Κύπριος υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου δήλωσε ότι στον εντοπισμό της κοκαΐνης βοήθησαν οι πληροφορίες που είχε η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΥΚΑΝ) και η σωστή αξιολόγηση της πορείας του φορτίου.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο κ. Νικολάου ανέφερε ότι το εμπόρευμα είχε περάσει από δύο άλλα ευρωπαϊκά λιμάνια, χωρίς να γίνει αντιληπτό. Επισήμανε ότι ο τρόπος, με τον οποίο ήταν συσκευασμένη η κοκαΐνη, ήταν αδύνατο να εντοπιστεί με τη χρήση μηχανικού εξοπλισμού.

Ο διοικητής της ΥΚΑΝ Γαβριήλ Γαβριήλ, είπε ότι η πληροφορία για την κοκαΐνη δόθηκε από συναρμόδια υπηρεσία άλλης χώρας και αφού διερευνήθηκε διαπιστώθηκε ότι ήταν βάσιμη.

Η Κύπρος, πρόσθεσε, ήταν διαμετακομιστικός σταθμός και διερευνώνται όλα τα δεδομένα, ώστε να διαπιστωθεί που επρόκειτο να σταλούν τα κοντέινερ με τις γεννήτριες, οι οποίες περιείχαν τις μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών. Ο διοικητής της ΥΚΑΝ έθεσε θέμα άρσης απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας υπόπτων για υποθέσεις ναρκωτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χώρα αποστολής του φορτίου φέρεται να είναι η Χιλή. Το φορτίο είχε έλθει στην Κύπρο προκειμένου να εκτελωνιστεί και να χαρακτηρισθεί κοινοτικό. Τελικός προορισμός του φορτίου φαίνεται να ήταν η Ολλανδία, από την οποία είχε περάσει προηγουμένως.

Σχετικές ειδήσεις