ΚΥΠΡΟΣ

Δίχτυα στην Κύπρο για τα στημένα

Δίχτυα στην Κύπρο για τα στημένα
Στην Κύπρο… στρέφει το βλέμμα του ο 9ος τακτικός ανακριτής της υπόθεσης των «στημένων» Γιώργος Κασίμης...

Στην Κύπρο… στρέφει το βλέμμα του ο 9ος τακτικός ανακριτής της υπόθεσης των «στημένων» Γιώργος Κασίμης, καθώς με αίτημα δικαστικής συνδρομής που απέστειλε μέσω της Εισαγγελίας Εφετών ζητά το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών που τυχόν διαθέτουν όλοι οι κατηγορούμενοι (σ.σ. και οι 83) αλλά και ορισμένα συγγενικά τους πρόσωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κασίμης οδηγήθηκε στην ενέργεια αυτή, ύστερα από τα νέα στοιχεία που έφτασαν στα χέρια του, από την αγγλική εταιρεία «Bet Fair», σύμφωνα με τα οποία πίσω από τους κωδικούς που έπαιξαν και κέρδισαν πάνω σε στημένους αγώνες, κρύβονταν κυρίως Κύπριοι ιδιώτες.

Ειδικότερα, με το σχετικό έγγραφό του προς τις Κυπριακές Αρχές, ο 9ος τακτικός ανακριτής ζητά το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών που τυχόν διαθέτουν οι συγγενείς των πρώτων 15 στη λίστα κατηγορουμένων, για τους οποίους είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.

Πρόκειται δηλαδή, για τα συγγενικά πρόσωπα των ήδη προφυλακισθέντων, Αχιλλέα Μπέου, Γιώργου Τσακογιάννη, και Βασίλη Καρακούλια, του καταζητούμενου με διεθνές ένταλμα σύλληψης Χρυσόστομου (Μάκη) Ψωμιάδη, καθώς και τους συγγενείς των ελεύθερων με περιοριστικούς όρους Σταύρου Ψωμιάδη, Νίκου Ζαμάνη, Ανδρέα Δημόπουλου, Δημήτρη Ζαβαντία, Αθανάσιου Ντότση, Νίκου Χάλκου, Νίκου Παντέλη, Ιωάννη Παπαδόπουλου, Βασίλη Γεωρτσιάκου, Μιχάλη Νικολόπουλου και Ιωάννη Παπακώστα.

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει ο κ. Κασίμης, προκειμένου να «φωτίσει» όσο το δυνατόν τις σκοτεινές πτυχές της υπόθεσης των «στημένων» πρόκειται στα μέσα της εβδομάδας να συναντηθεί με τον επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, Παναγιώτη Νικολούδη, ενώ στις 13 και 14 Σεπτέμβρη έχει «κλειδώσει» και το ραντεβού του με αξιωματούχους της Europol και της Eurojust στη Χάγη.

Αντικείμενο των συναντήσεων αυτών είναι οι τραπεζικοί λογαριασμοί που τυχόν διατηρούν στο εξωτερικό οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση των «στημένων», αλλά και οι στοιχηματικές εταιρείες μέσω των οποίων παίχτηκαν μεγάλα ποσά πάνω σε «στημένους αγώνες».
Πηγή: Onsports.gr