ΚΥΠΡΟΣ

Συνάντηση Βενιζέλου με τον επικεφαλής της «Task Force»

Συνάντηση Βενιζέλου με τον επικεφαλής της «Task Force»
Συνάντηση με τον επικεφαλής της ομάδας δράσης για την Ελλάδα...

Συνάντηση με τον επικεφαλής της (ομάδα δράσης) για την Ελλάδα, Horst Reichenbach, θα έχει σήμερα στις 15:00 το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών ο Ευ. Βενιζέλος.

Με αυτή τη συνάντηση "εγκαινιάζεται" η παροχή τεχνικής βοήθειας προς τη χώρα για την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και την προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

Στόχος της task force είναι η παροχή τεχνικής βοήθειας προς την Ελλάδα, ώστε να υποστηριχθεί η εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ και να επιταχυνθεί η απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων. Οι εργασίες της θα εστιαστούν στην ανταγωνιστικότητα, την ανάπτυξη και την απασχόληση.

Η ομάδα που τον γενικό συντονισμό της θα έχει ο επίτροπος Όλι Ρεν, θα υποβάλλει τριμηνιαίες εκθέσεις προόδου στις ελληνικές αρχές και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Θα έχει ως έδρα τις Βρυξέλλες, ενώ στην Αθήνα θα λειτουργεί ομάδα επικοινωνίας και υποστήριξης, σε στενή συνεργασία με την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Η ομάδα της task force, συστάθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Eπιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο, και αποτελείται από αποσπασμένα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπάγεται απευθείας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο επικεφαλής της ομάδας, Horst Reichenbach, είναι πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.