ΚΥΠΡΟΣ

Δημοψήφισμα Τουρκία: Πώς βλέπει η Λευκωσία την πύρρειο νίκη Ερντογάν

Δημοψήφισμα Τουρκία: Πώς βλέπει η Λευκωσία την πύρρειο νίκη Ερντογάν

Δημοψήφισμα Τουρκία | Ειδήσεις: «Η κυπριακή κυβέρνηση αξιολογεί με μεγάλη προσοχή τα δεδομένα και τη διαμορφούμενη κατάσταση στην Τουρκία, μετά το χθεσινό δημοψήφισμα», δήλωσε τη Δευτέρα του Πάσχα (17/04/2017) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας πως το ίδιο συμβαίνει και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι «χρειάζεται αναμονή για μια πιο ολοκληρωμένη και συνολική εικόνα για να μπορεί να καταλήξει κάποιος σε ποιο ασφαλείς εκτιμήσεις, όσο δύσκολο και αν είναι ένα τέτοιο εγχείρημα».

Στην δήλωση του ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης ανέφερε ότι κάποια πρώτα δεδομένα είναι άξια ιδιαίτερης προσοχής, όπως για παράδειγμα ότι βάσει του αποτελέσματος «η Τουρκία είναι μια διχασμένη χώρα, το "ναι" έχασε στις τρεις μεγαλύτερες πόλεις, οι υποστηρικτές του "όχι" ήδη αμφισβητούν το αποτέλεσμα, στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό για τις συνταγματικές αλλαγές και κάποια άλλα σημαντικά δεδομένα».

«Σίγουρα, έχουμε στην Τουρκία μια ιδιαίτερη κατάσταση πραγμάτων και ένα αποτέλεσμα, που ανάμεσα σε άλλα, και σύμφωνα με δημόσιες δηλώσεις στελεχών του ΑΚΡ δεν ήταν αναμενόμενο», κατέληξε.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά όλες τις τελευταίες εξελίξεις για το δημοψήφισμα στην Τουρκία

Δείτε εδώ περισσότερα θέματα για το τουρκικό δημοψήφισμα

Σχετικές ειδήσεις