ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Δυσπιστία από τους πολιτικούς αρχηγούς για την συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί

Κύπρος: Δυσπιστία από τους πολιτικούς αρχηγούς για την συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί

Με ευχές αλλά και επικρίσεις από την πολιτική ηγεσία, αναχωρεί αύριο για την Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης , όπου την Κυριακή αργά το βράδυ (ώρα Ελλάδος) θα παρακαθίσει σε δείπνο με τον γ.γ. του ΟΗΕ και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

Το δείπνο γίνεται με πρωτοβουλία του γ.γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης κοινού εδάφους για να πραγματοποιηθεί το συντομότερο νέα διάσκεψη για το Κυπριακό.

Απόψε σε συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, ο Ν. Αναστασιάδης ενημέρωσε τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων για την μετάβασή του στη Νέα Υόρκη. Μετά την συνεδρίαση, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, δήλωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για όλες τις μέχρι σήμερα εξελίξεις και για την επικείμενη συνάντηση του με τον Μουσταφά Ακιντζί και τον Αντόνιο Γκουτέρες την Κυριακή στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο έγινε μια «εποικοδομητική συζήτηση με κατάθεση απόψεων». Επίσης, δήλωσε ότι ο Ν. Αναστασιάδης μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη με την πρόταση του «για συζήτηση πρώτα των κεφαλαιωδών ζητημάτων της ασφάλειας και των εγγυήσεων».

Ο γ.γ. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Ν. Αναστασιάδη, αλλά δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες. Καλή επιτυχία ευχήθηκε με ανάρτηση στο Twitter, και ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος , είπε ότι δεν μπορεί να δηλώσει ικανοποιημένος από την ενημέρωση που έγινε στο Εθνικό Συμβούλιο. Επίσης, κατηγόρησε τον πρόεδρο Αναστασιάδη για «συνεχείς μετακινήσεις, που κατέστησαν τις θέσεις μας θολές και την αξιοπιστία μας διάτρητη». Όχι μόνον δεν υπάρχει στρατηγική, υποστήριξε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, αλλά δεν μπορούμε να πείσουμε για νέα στρατηγική στο Κυπριακό. «Ελλοχεύουν κίνδυνοι, όταν δεν έχεις ξεκάθαρη στρατηγική και δεν ξέρω τι θα επιτύχουμε στη Νέα Υόρκη» , κατέληξε.

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, προειδοποίησε ότι το δείπνο «μπορεί να κρύβει παγίδες». Ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, δήλωσε ότι δεσμεύτηκαν να αποφύγουν τυχόν αντιπαραθέσεις μέχρι τη συνάντηση της Κυριακής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις