ΚΥΠΡΟΣ

Αυτή είναι η υποβρύχια φονική μηχανή των ΗΠΑ που πλέει στην κυπριακή ΑΟΖ (vid)

Αυτή είναι η υποβρύχια φονική μηχανή των ΗΠΑ που πλέει στην κυπριακή ΑΟΖ (vid)

Αμερικανική «ασπίδα» στην Κύπρο για τις τουρκικές απειλές, την ώρα που ξεκινούν οι γεωτρήσεις στο Οικόπεδο 11

Μήνυμα στην Άγκυρα και τον «σουλτάνο» Ερντογάν να σταματήσουν τους λεονταρισμούς στην κυπριακή ΑΟΖ στέλνει η Ουάσινγκτον.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ, κληθείς να σχολιάσει τις απειλές του προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της Κύπρου και των εταιρειών που συνεργάζονται με την Κυπριακή Δημοκρατία για έρευνες και γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ τόνισε: «Η πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών για την ΑΟΖ της Κύπρου είναι μακρά. Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αναπτύξει τους πόρους της στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι πόροι πετρελαίου και φυσικού αερίου του νησιού, όπως και όλοι οι πόροι του, θα πρέπει να κατανέμονται ακριβοδίκαια και μεταξύ των δύο κοινοτήτων στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης. Συνεχίζουμε να αποθαρρύνουμε δράσεις που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή».

Παράλληλα, οι ΗΠΑ έχουν στείλει στα νερά της Κύπρου την υποβρύχια φονική μηχανή, έτοιμη να απλώσει ασπίδα προστασίας στη Μεγαλόνησο, αν οι Τούρκοι κλιμακώσουν τις προκλήσεις τους.

Δείτε το βίντεο:

Σχετικές ειδήσεις