ΚΥΠΡΟΣ

Έσπασαν κάθε ρεκόρ τα αεροδρόμια της Κύπρου

Έσπασαν κάθε ρεκόρ τα αεροδρόμια της Κύπρου

Όλα τα ρεκόρ έσπασε φέτος η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

Όπως ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία «Hermes Airports», οι επιβάτες που διακινήθηκαν μέσω των δύο διεθνών αερολιμένων της Κύπρου πριν κλείσει το 2017 ανέρχονται στα 10 εκατομμύρια, αριθμός ο οποίος αποτελεί «ιστορικό ρεκόρ» για τα κυπριακά ταξιδιωτικά δρώμενα και καταδεικνύει την αύξηση που παρουσίασε φέτος η ξενοδοχειακή βιομηχανία του νησιού σε διανυχτερεύσεις.

Για να γιορτάσει το ξεχωριστό και συνάμα ιστορικό γεγονός, η «Hermes Airports» θα διοργανώσει αύριο εκδήλωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας, παρουσία του υπουργού Μεταφορών Μάριου Δημητριάδη. Το πιο συμβολικό μέρος της εκδήλωσης θα είναι η τελετή καταγραφής του επιβάτη υπ’ αριθμόν 10.000.000, που θα γίνει στις 11:00.

Οι εντυπωσιακές επιδόσεις των κυπριακών αεροδρομίων αποτυπώνονται και σε διεθνές επίπεδο. Σύμφωνα με το ACI Ευρώπης, μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2017, το αεροδρόμιο Λάρνακας ήταν τρίτο σε αύξηση επιβατών στην Ευρώπη, στην κατηγορία των διεθνών αερολιμένων με επιβατική κίνηση από 5 έως 10 εκατομμύρια ετησίως. Σύμφωνα πάντα με τον σχετικό πίνακα του ACI Ευρώπης, το αεροδρόμιο της Λάρνακας παρουσίασε ποσοστό αύξησης 22% και 571.926 επιπρόσθετους επιβάτες, ακριβώς στην επόμενη θέση από το διεθνές αεροδρόμιο του Κέφλαβικ (Ισλανδία) που τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο κατέλαβε την πρώτη θέση με ποσοστό αύξησης 39,7% και το διεθνές αεροδρόμιο του Κιέβου (Ουκρανία) που κατέλαβε τη δεύτερη θέση με ποσοστό αύξησης 29,4%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ