ΚΥΠΡΟΣ

Διπλό φονικό στην Κύπρο: Τα στοιχεία που θα «δείξουν» το δολοφόνο

Διπλό φονικό στην Κύπρο: Τα στοιχεία που θα «δείξουν» το δολοφόνο

Άκαρπες παραμένουν μέχρι στιγμής οι έρευνες των αρχών, για το διπλό φονικό, στο Στρόβολο της Λευκωσίας. Σε μια προσπάθεια να πέσει άπλετο φως, διενεργήθηκε στις σορούς των θυμάτων και δεύτερη νεκροψία – νεκροτομή.

Όπως τονίζει ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων για την υπόθεση στο STAR «τα στοιχεία τα οποία θα μας δώσουν την ταυτότητα του δολοφόνου είναι κυρίως στοιχεία τα οποία αφορούν την ταυτοποίησή του, γενετικά στοιχεία που είτε μπορούμε να βρούμε πάνω στα θύματα, στο όργανο το οποίο χρησιμοποιήθηκε, εάν και εφόσον βέβαια ανευρεθεί το όργανο και φυσικά γενετικά ή άλλα στοιχεία, όπως δακτυλικά αποτυπώματα, που θα βρεθούνε στο χώρο».

cyprus

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις της υπόθεσης

Αργά το απόγευμα του Σαββάτου (21.04.2018) ολοκληρώθηκε και η δεύτερη νεκροτομή στις σορούς του ζευγαριού που δολοφονήθηκε άγρια μέσα στο σπίτι τουη από την καθηγήτρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας, Χαρά Σπηλιοπούλου. Ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης επέλεξε να μην τοποθετηθεί, ωστόσο όπως μεταδίδει το sigmalive, τα αποτελέσματα δεν θα είναι ανατρεπτικά.

Η πρώτη νεκροψία – νεκροτομή, που διενεργήθηκε από την ιατροδικαστή Ελένη Αντωνίου, έδειξε πως το ζευγάρι πέθανε από αιμορραγικό σοκ, συνέπεια πολλαπλών θλαστικών ρήξεων οργάνων από αιχμηρό αντικείμενο.

Κλειδί η κατάθεση του 15χρονου γιου

Κλειδί στην υπόθεση παραμένει ο 15χρονος υιοθετημένος γιος του ζευγαριού, ο οποίος αρχικά είχε κάνει λόγο για δύο κουκουλοφόρους, που εισέβαλαν στο σπίτι και κατακρεούργησαν τους γονείς του, αφήνοντας εκείνον να ζήσει. Με την μαρτυρία του όμως να παρουσιάζει αντιφάσεις και μην επιβεβαιώνεται από τα ευρήματα της αστυνομίας, ομάδα ψυχολόγων ανέλαβε να διαπιστώσει εάν το παιδί βρισκόταν σε κατάσταση σοκ, παρουσιάζοντας μια άλλη εικόνα από την πραγματική.

«Η ώρα θανάτου προφανώς μπορεί να συνδυαστεί με μαρτυρικές καταθέσεις ανθρώπων οι οποίοι έχουν συμμετάσχει στην όλη πράξη και από κει και πέρα είτε να τονίσει ένα άλλοθι που υπάρχει , είτε να αποδυναμώσει ένα τέτοιο ισχυρισμό» υποστηρίζει ο κ. Λέων.

Η κατάθεση του έφηβου αγοριού, είναι εκείνη που θα διαφωτίσει όλα τα σκοτεινά σημεία αυτής της υπόθεσης, καθώς είναι και ο μοναδικός που είδε τι - στ' αλήθεια- συνέβη τη μοιραία νύχτα. Εν τω μεταξύ, οι ανακριτές περιμένουν να στα χέρια τους τα πρώτα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων, σχετικά με τεκμήρια που παραλήφθηκαν από το σπίτι. Στη συνέχεια θα τα αντιπαραβάλουν, με τα όσα δήλωσε μετά τον φόνο, το παιδί.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας σημείωσε ότι αναμένεται να ληφθεί κατάθεση από τον ανήλικο γιο του άτυχου ζεύγους «αφού ολοκληρωθεί όλο το έργο και αφού συλλεχθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία».

Το λάθος της Αστυνομίας

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ALPHA, όταν έφτασαν οι αστυνομικοί στον τόπο του εγκλήματος, δεν απέκλεισαν την περιοχή, με αποτέλεσμα τα ξημερώματα να περάσουν τα απορριμματοφόρα και να αδειάσουν τους κοντινούς κάδους, στους οποίους ο δράστης ίσως να είχε πετάξει το μαχαίρι και άλλα τεκμήρια της άγριας δολοφονίας.

Η κηδεία του ζευγαριού θα γίνει αύριο στη Λευκωσία.

Σχετικές ειδήσεις