ΚΥΠΡΟΣ

Χριστόφιας: «Στόχος ζωής» η επανένωση της Κύπρου

Χριστόφιας: «Στόχος ζωής» η επανένωση της Κύπρου

«Η αποτίναξη της τουρκικής κατοχής και η επανένωση της πατρίδας και του λαού μας είναι για μένα στόχος ζωής», δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τα 80 χρόνια του σωματείου «Διγενής Ακρίτας» Μόρφου.

Ο κ. Χριστόφιας, στην ομιλία του ενώπιον του προσφυγικού σωματείου, δεσμεύτηκε ότι «σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι που βρίσκεται σήμερα η Κύπρος, θα αναλώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να αντιμετωπίσουμε τις κορυφαίες προκλήσεις για τον τόπο και το λαό μας».

Ο Κύπριος πρόεδρος επισήμανε ότι η διχοτόμηση είναι καταστροφή για την Κύπρο.

«Θα χάσουμε για πάντα τη μισή μας πατρίδα, θα χάσουμε για πάντα την πολυαγαπημένη Μόρφου. Η τουρκοκυπριακή κοινότητα θα εξαφανισθεί κάτω από το βάρος του συνεχιζόμενου εποικισμού. Οι Ελληνοκύπριοι θα συνεχίσουμε να ζούμε στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα για το μέλλον. Πρέπει με πραγματισμό, αλλά και με αγωνιστικότητα και διεκδικητικότητα να συνεχίσουμε αταλάντευτοι την προσπάθεια για την επανένωση της Κύπρου. Δεν υπάρχει άλλη εφικτή επιλογή, εάν πραγματικά θέλουμε να αποτρέψουμε τη διχοτόμηση», υπογράμμισε.

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν πρόκειται να δεχθεί επιδιαιτησία ούτε και ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα. «Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε μια δοτή λύση του Κυπριακού προβλήματος, η οποία θα παραβιάζει βασικές για εμάς αρχές».