ΚΥΠΡΟΣ

Στο «Οικόπεδο 12» ο Δ. Χριστόφιας

Στο «Οικόπεδο 12» ο Δ. Χριστόφιας

Την πλατφόρμα «Όμηρος» της αμερικανικής εταιρείας Νοble Energy, η οποία πραγματοποιεί γεωτρήσεις για φυσικό αέριο στο οικόπεδο 12 «Αφροδίτη» της Κυπριακής ΑΟΖ, θα επισκεφθεί σήμερα ο Κύπριος πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας.

Το Κύπριο πρόεδρο θα συνοδεύουν η υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Πραξούλα Αντωνιάδου, ο υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Σοφοκλής Αλετράρης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου και ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Τίτος Χριστοφίδης.

Ο κ. Χριστόφιας θα ενημερωθεί επί της πλατφόρμας για τις έρευνες που διεξάγονται. «Η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει και ένα χαρακτήρα συμβολικό, με την έννοια ότι είναι πολύ ψηλά στις προτεραιότητες της κυβέρνησης το θέμα των υδρογονανθράκων, αλλά και έχει και πολιτικές προεκτάσεις με την έννοια ότι είναι κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να ερευνά το χώρο που βρίσκεται στην ΑΟΖ Κύπρου και ότι αυτό το κυριαρχικό δικαίωμα η Κυπριακή Δημοκρατία το ασκεί πάντοτε στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Είναι γνωστό, πρόσθεσε, ότι βρισκόμαστε στη φάση της ερευνητικής γεώτρησης και αναμένουμε αποτελέσματα, αναφορικά με την ύπαρξη κοιτάσματος υδρογονανθράκων.