ΚΥΠΡΟΣ

Έντονο ενδιαφέρον για την κυπριακή ΑΟΖ

Έντονο ενδιαφέρον για την κυπριακή ΑΟΖ

Για «πολύ μεγάλο ενδιαφέρον» από εταιρείες που θέλουν τα αποτελέσματα ερευνών της Κύπρου όσον αφορά την ΑΟΖ και την ύπαρξη υδρογονανθράκων έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Στέφανος Στεφάνου.

«Δεν θα ήθελα να πω και να επεκταθώ για το ποιες εταιρείες έχουν αγοράσει ή έχουν ενδιαφερθεί να πάρουν τα αποτελέσματα από διάφορες γεωφυσικές έρευνες που διεξήγαγε η Κυπριακή Δημοκρατία στο χώρο της κυπριακής ΑΟΖ σε σχέση με την ύπαρξη υδρογονανθράκων», ανέφερε ο κ. Στεφάνου που προσέθεσε: «το ενδιαφέρον ήταν πολύ μεγάλο, είναι πάρα πολλές οι εταιρείες που έχουν εξασφαλίσει τα αποτελέσματα αυτών των ερευνών κάτι που προδιαθέτει πως το ενδιαφέρον από μέρους των διαφόρων εταιρειών για το 2ο γύρο αδειοδότησης θα είναι σημαντικό».

Σύμφωνα με τον κ. Στεφάνου, το ενδιαφέρον θα φανεί εμπράκτως κατά τη διαδικασία του δεύτερου γύρου αδειοδότησης.

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις Ισραηλινού υφυπουργού ότι το Ισραήλ επιθυμεί να καταστούν Ελλάδα και Κύπρος κέντρα μεταφοράς ισραηλινού φυσικού αερίου ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε ότι δεν επιθυμεί να σχολιάσει τέτοιες δηλώσεις.

Εξάλλου, απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο η κυπριακή ΑΟΖ έχει σχέση με την εμφάνιση ρωσικών πολεμικών πλοίων στην ανατολική Μεσόγειο ο κ. Στεφάνου είπε ότι «αυτή δεν είναι νέα πληροφορία, έχει δημοσιευθεί και πριν από αρκετές εβδομάδες ότι κατεβαίνει ρωσικό αεροπλανοφόρο στην περιοχή».