ΚΥΠΡΟΣ

Την Κυριακή οι δημοτικές εκλογές στην Κύπρο

Την Κυριακή οι δημοτικές εκλογές στην Κύπρο

Την Κυριακή αναμένεται να διεξαχθούν οι δημοτικές εκλογές στην Κύπρο.


Συγκεκριμένα ο προϊστάμενος της υπηρεσίας, Δημήτρης Δημητρίου δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ πως σήμερα θα πραγματοποιηθεί η παράδοση των ψηφοδελτίων από το κυβερνητικό τυπογραφείο στους Εφόρους Εκλογής, ενώ από αύριο ο Γενικός Έφορος Εκλογής θα έχει συσκέψεις με τους προεδρεύοντες σε κάθε εκλογική περιφέρεια.

Σχετικά με τους νέους ψηφοφόρους ο κ. Δημητρίου ανέφερε ότι δεν υπήρξε το αναμενόμενο ενδιαφέρον από τους Κυπρίους.

Σημείωσε ωστόσο πως μεγαλύτερο ενδιαφέρον υπήρξε από τους κοινοτικούς, ο αριθμός των οποίων υπερδιπλαστιάστηκε σε σύγκριση με το 2006 και έφτασε στις 12.233.

Το συνολικό εκλογικό σώμα είναι 546.111 ψηφοφόροι.

Τα ψηφοδέλτια για όλους τους Δήμους ελεύθερους και κατεχόμενους θα είναι χρώματος ροζέ, άσπρο για τους δημοτικούς συμβούλους και μπλε για τις σχολικές εφορείες.

Για εκλογές κοινοτάρχη στις ελεύθερες περιοχές το χρώμα θα είναι γκρίζο και πράσινο για τα Συμβούλια.

Για τις κατεχόμενες περιοχές, στην Κερύνεια θα είναι το γαλάζιο χρώμα ενώ χρυσαφί θα είναι για τα Συμβούλια, για την Αμμόχωστο το καφέ χρώμα και ροζ για τα Συμβούλια και για την Λευκωσία το κίτρινο χρώμα και το πορτοκαλί για τα Συμβούλια.

Την επόμενη Δευτέρα θα γνωστοποιηθούν τα αποτελέσματα για τις δημοτικές και κοινοτικές εκλογές 2011 θα γίνουν γνωστά τις πρώτες ώρες της ερχόμενης Δευτέρας, ενώ τα ονόματα των εκλεγέντων Δημάρχων αναμένεται να είναι γνωστά μέχρι τις 10 τη νύκτα της Κυριακής.

Αξίζει να σημειωθεί πως η δαπάνη των εκλογών θα αγγίξει τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ.