ME TO N & ME TO Σ

Ας γίνουμε λοιπόν, όλοι μας, κάθε λέξη του Συντάγματος!

Ας γίνουμε λοιπόν, όλοι μας, κάθε λέξη του Συντάγματος!

Ο Νίκος Συρίγος γράφει για την παραφιλολογία περί υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και περί των ιερών ατομικών δικαιωμάτων 

Στη συνάντηση του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός επικαλέστηκε το άρθρο 25 του Συντάγματος ώστε να «απαντήσει» στους αντιεμβολιαστές.

Αναφέρθηκε στην παράγραφο 4. Για όσους δεν έχουν μπει στον κόπο να διαβάσουν το Σύνταγμα της Ελλάδος το άρθρο 25 αφορά στην Αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου, προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων. Και η παράγραφος 4 αναφέρει πως «Tο Kράτος δικαιούται να αξιώνει από όλους τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης».

Σεβαστό. Όπως όλα τα άρθρα του Συντάγματος. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε ως Έλληνες Πολίτες. Σε αυτό ορκιστήκαμε όσοι από εμάς έχουμε Υπηρετήσει ήδη την Πατρίδα. Σε αυτό ορκίζονται οι βουλευτές, οι Υπουργοί, ο Πρωθυπουργός και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αλλιώς δεν υπάρχει Δημοκρατία.

Είναι το ίδιο Σύνταγμα που τα χρόνια του Μνημονίου έγινε «πατσαβούρι» για να βγουν οι αριθμοί. Για να μας σώσουν… Και τότε. Είναι το ίδιο Σύνταγμα που… ξεχνάμε κάθε φορά που δεν βολεύει την εκάστοτε εξουσία. Είναι το ίδιο Σύνταγμα που πριν το άρθρο 25 έχει το άρθρο 5. Αυτό που αφορά στην «Ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας, προσωπική ελευθερία».

Αυτό που στην παράγραφο 4 αναφέρει ότι «Απαγορεύονται ατομικά διοικητικά μέτρα που περιορίζουν σε οποιονδήποτε Έλληνα την ελεύθερη κίνηση ή εγκατάσταση στη Χώρα, καθώς και την ελεύθερη έξοδο και είσοδο σ’ αυτήν. Τέτοιου περιεχομένου περιοριστικά μέτρα είναι δυνατόν να επιβληθούν μόνο ως παρεπόμενη ποινή με απόφαση ποινικού δικαστηρίου, σε εξαιρετικές περιπτώσεις ανάγκης και μόνο για την πρόληψη αξιόποινων πράξεων, όπως νόμος ορίζει» και εν συνεχεία στην παράγραφο 5 τονίζει ότι «Καθένας έχει δικαίωμα στην προστασία της υγείας και της γενετικής του ταυτότητας. Νόμος ορίζει τα σχετικά με την προστασία κάθε προσώπου έναντι των βιοϊατρικών παρεμβάσεων».

Είναι λοιπόν, πραγματικά σπουδαίο το Σύνταγμα της Ελλάδος. Θεμέλιος λίθος του Κράτους και της Δημοκρατίας. Της ελευθερίας.

Κι είναι πραγματικά παρήγορο που ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος σε αυτή την κρίσιμη στιγμή επικαλείται το Σύνταγμα. Γιατί μας ανοίγει τον δρόμο, ώστε στο μέλλον, όποτε και όταν προκύψει ανάγκη να βάζουμε το Σύνταγμα μπροστά… Σε όλα. Για όλα. Πάντα. Για πάντα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κικίλιας: Αυτή είναι η αμοιβή σε γιατρούς - φαρμακοποιούς για εμβολιασμούς και κλείσιμο ραντεβού