MEDIA

Hμερίδα για τη σχέση των ανηλίκων με το διαδίκτυο

Hμερίδα για τη σχέση των ανηλίκων με το διαδίκτυο

Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διοργάνωσε σήμερα (15-12-2014), στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (Γ.Α.Δ.Α.), ημερίδα για τη σχέση των ανηλίκων με το διαδίκτυο, η οποία απευθυνόταν σε μέλη της Ένωσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού (Ε.ΔΙ.ΠΑΙ.).

Στην ημερίδα, η οποία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο εκπαιδευτικής επίσκεψης των μελών της Ε.ΔΙ.ΠΑΙ., συμμετείχαν ο Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχος Εμμανουήλ Σφακιανάκης, καθώς και άλλοι εξειδικευμένοι Αξιωματικοί της Υπηρεσίας, οι οποίοι ενημέρωσαν τα μέλη της Ένωσης τόσο για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, όσο και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν και την παραβατικότητα των ανηλίκων σε αυτό.

Συγκεκριμένα, οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο της ημερίδας, ήταν:

• Η αποστολή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
• Ο σκοπός διοργάνωσης των ημερίδων.
• Η σχέση των ανηλίκων με το διαδίκτυο.
• Τα αδικήματα και ο τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, καθώς και πρακτικές πρόληψης.
• Τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά η πρόληψη και η αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.
• Στατιστικά στοιχεία, που αφορούν τη διείσδυση των Ελλήνων στο διαδίκτυο και υποθέσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στόχος της ημερίδας ήταν η προβολή της δραστηριότητας της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία περιλαμβάνει την πρόληψη, την έρευνα, αλλά και την καταστολή εγκλημάτων και αντικοινωνικών συμπεριφορών που διαπράττονται, μέσω διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας.

Σχετικές ειδήσεις