MEDIA

Οι Έλληνες βλέπουν 1,3 δισ. videos στο YouTube κάθε μήνα

Οι Έλληνες βλέπουν 1,3 δισ. videos στο YouTube κάθε μήνα

Σε επίπεδα άκρως εντυπωσιακά και μάλλον μη αναμενόμενα κινείται η χρήση του YouTube στη χώρα μας, δεδομένου ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Google Ελλάς, οι Έλληνες χρήστες του συγκεκριμένου μέσου παρακολουθούν 1,3 δισ. videos κάθε μήνα!

Του Δημήτρη Μαλλά

Αν αναλογιστεί κανείς ότι οι Έλληνες χρήστες του YouTube είναι περίπου 6 εκατ. αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κατά μέσο όρο βλέπουμε περίπου 7-8 videos κάθε μέρα, αριθμός διόλου ευκαταφρόνητος.
«Τα τελευταία 3 χρόνια έχουμε δει μία αύξηση της τάξεως του 30%-40% στην κίνηση στο YouTube από τη Ελλάδα» σημειώνει στο newsbomb o Στέφανος Λουκάκος, γενικός διευθυντής της Google Ελλάδος, σπεύδοντας να προσθέσει ότι κάθε μήνα «ανεβαίνουν» περίπου 300.000 videos από Έλληνες χρήστες!

«Εξίσου εντυπωσιακό ότι πολλές ημέρες παρατηρούμε ότι το 50% της κίνησης στο YouTube από την Ελλάδα προέρχεται από smartphones ή tablets, ενώ έχει αυξηθεί και η χρήση των τηλεοράσεων ως μέσο πρόσβασης στο YouTube» τονίζει ο κ. Λουκάκος.

Όσον αφορά τις κατηγορίες περιεχομένου που προτιμούν οι Έλληνες χρήστες είναι κυρίως η μουσική, τα αθλητικά, η ψυχαγωγία με έμφαση στην κωμωδία αλλά και η επικαιρότητα.

Ένα άλλο εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι το YouTube αποτελεί πλέον τη δεύτερη –σε χρήση- μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης για τους Έλληνες χρήστες του Διαδικτύου, σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις της Google.

Σημαντικό είναι ακόμη ότι το YouTube, το οποίο από το 2012 έχει αποκτήσει τη δική του ελληνική έκδοση, έχει αρχίσει να δημιουργεί το δικό του star system. «Υπάρχει μία νέα γενιά από δημιουργούς που χρησιμοποιούν το YouTube για να προβάλλουν το περιεχόμενο που δημιουργούν και έχουν αποκτήσει το δικό τους φανατικό κοινό» επισημαίνει ο κ. Λουκάκος. Ένας από τους λόγους για τη δημιουργία αυτού του νέου «οικοσυστήματος» είναι ότι το YouTube προσφέρει ένα περιβάλλον που κάνει αρκετά εύκολο να προβάλλει κάποιος δημιουργός το περιεχόμενό του με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες κανάλια με περιεχόμενο από την Ελλάδα.

«Στη Google μας ενδιαφέρει να «ανεβαίνει» ποιοτικό περιεχόμενο, δηλαδή περιεχόμενο που θέλει να βλέπει το ευρύ κοινό» σημειώνει ο γενικός διευθυντής της Google Ελλάς, προσθέτοντας ότι τα τελευταία 2-3 χρόνια έχει αρχίσει να υπάρχει πολύ καλό τηλεοπτικό περιεχόμενο. Οι Έλληνες δημιουργοί ασχολούνται με διάφορες κατηγορίες περιεχομένου με τις πιο δημοφιλείς να είναι αυτές που σχετίζονται με το φαγητό, την ομορφιά, την κωμωδία αλλά και τα reviews προϊόντων!

Σχετικές ειδήσεις