MEDIA

Έξι στους δέκα ανθρώπους δεν έχουν μπει ποτέ στο Internet

Έξι στους δέκα ανθρώπους δεν έχουν μπει ποτέ στο Internet

Ένα τεράστιο ψηφιακό χάσμα μεταξύ αυτών που αξιοποιούν τις δυνατότητες του Διαδικτύου και εκείνων που δεν μπορούν να το κάνουν έχει αρχίσει να δημιουργείται, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία του Internet.org, μόλις το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει «σερφάρει» στο Διαδίκτυο.

Η έρευνα του Internet.org, το οποίο στηρίζεται από το Facebook, έδειξε ακόμη ότι μόλις το 37,9% του πληθυσμού κάνει χρήση του Διαδικτύου έστω μία φορά κάθε χρόνο. Το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 76,2% στις ανεπτυγμένες χώρες και μόλις στο 29,8% στις αναπτυσσόμενες, μία ακόμη ένδειξη ότι οδεύουμε προς ένα ψηφιακό χάσμα τόσο γεωγραφικό όσο και κοινωνικό.

Επιπλέον, η αύξηση της διείσδυσης κινείται με αρκετά χαμηλούς ρυθμούς. Σύμφωνα με το Internet.org, οι χρήστες του Διαδικτύου έφθασαν στα 3 δισεκατομμύρια. Αριθμός που φαντάζει μεγάλος μεν, αλλά η αύξηση το 2014 ήταν μόλις 6,6% έναντι 14,7% το 2010.

Από την άλλη πλευρά, το 48,7% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει εντός της εμβέλειας δικτύων κινητής τηλεφωνίας 3ης γενιάς που μπορούν να υποστηρίξουν αξιοπρεπή πρόσβαση στο Διαδίκτυο, ενώ επιπλέον το 54,9% του πληθυσμού μπορεί να διαθέσει το ποσό που χρειάζεται για την πρόσβαση (250 ΜΒ μηνιαίως).

Σχετικές ειδήσεις