MEDIA

Η Bild «έλυσε» το κυκλοφοριακό της Ελλάδας

Η Bild «έλυσε» το κυκλοφοριακό της Ελλάδας

Με αφορμή το χαμό που γίνεται στις εφορίες της χώρας, η γερμανική εφημερίδα Bild ειρωνεύεται για μια φορά ακόμα τους Έλληνες, λέγοντας ότι «Το κυκλοφοριακό πρόβλημα στις ελληνικές πόλεις μπορεί σύντομα να λυθεί εξαιτίας της οικονομικής κρίσης».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι ιδιοκτήτες περισσοτέρων από 250 χιλιάδων αυτοκινήτων συνωστίζονται στις ουρές στις εφορίες, για να παραδώσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους, πριν από το τέλος του χρόνου.

Η εφημερίδα αναφέρει στοιχεία του υπουργείου Μεταφορών, σύμφωνα με τα οποία το 2010 παρέδωσαν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους 170 χιλιάδες ιδιοκτήτες.

Σημειώνει δε, ότι στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για το δεύτερο αυτοκίνητο, ενώ σχολιάζει επίσης ότι οι υπάλληλοι στις εφορίες δεν επαρκούν ώστε να ανταπεξέλθουν στη δουλειά που έχει πέσει.

Τέλος, αναφέρει ότι εκτός από τα σκληρά μέτρα λιτότητας, οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων επιβαρύνονται και από την αύξηση των τελών κυκλοφορίας. Για παράδειγμα, σε ένα μικρό αυτοκίνητο 15ετίας αντιστοιχεί το ποσό των 120 ευρώ, ενώ οι ιδιοκτήτες πολυτελών αυτοκινήτων καλούνται να πληρώσουν μέχρι και 3.000 ευρώ, γράφει η Bild.