MEDIA

Γάκης: Τώρα είναι που πρέπει να δημιουργούν οι καλλιτέχνες

Γάκης: Τώρα είναι που πρέπει να δημιουργούν οι καλλιτέχνες

Ο ηθοποιός, συγγραφέας, σκηνοθέτης και συνθέτης Κώστας Γάκης βρέθηκε στην παρέα του «φλΕΡΤ» και μίλησε στη Νάντια Κοντογεώργη για τη ζωή του, την επαγγελματική του πορεία, τις πρωτοβουλίες του πάνω στις συνεντεύξεις αλλά και τον ρόλο των καλλιτεχνών στη σημερινή περίοδο.

«Αυτή τη περίοδο πρέπει να είμαστε δημιουργικοί. Να βρίσκουμε καινούργιους δρόμους, να είμαστε επινοητικοί. Δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω. Δηλαδή είναι ακριβώς η περίοδος που η τέχνη μπορεί να λειτουργήσει ανακουφιστικά», είπε και συνέχισε:

«Στο χώρο μας πρέπει να υπάρχει αυτή η τρυφερότητα και η αλήθεια είναι ότι προσπαθώ να απέχω από κάτι πιο ψεύτικο που βλέπω καμιά φορά στο επάγγελμα. Το επάγγελμα μας είναι τόσο όμορφο, στο πόσο βαθιά μπορούμε να μιλήσουμε για τους ανθρώπινους χαρακτήρες, να συναντήσουμε καλλιτέχνες όλων των χώρων και να συμπράξουμε. Το θέμα αυτή την εποχή είναι να μπορούμε να μιλήσουμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για ένα αφήγημα πιο συλλογικό. Όλη αυτή η μονομανία του καλλιτέχνη με τη… «νεκροκεφαλή» δεν με ενδιαφέρει. Κι αυτό με την επανάσταση λίγο που αυτές τις ημέρες με τη Δημοκρατία που είναι κάπως σαν να κουνιέται…», είπε.

Τι είναι έρωτας για εκείνον;

«Έχω μια αίσθηση ότι ο έρωτας, επειδή τρέφεται από τα σκοτάδια αν δεν υπάρχει το σκοτάδι πώς θα δεις και το φως. Νομίζω πως στις σχέσεις υπάρχουν και τα δυο και συνήθως αναζητάς έναν άνθρωπο, ο οποίος να ρίχνει φως στη ζωή σου κι εσύ να καταφέρνεις να δίνεις φως», είπε ανάμεσα σε άλλα.

Δες το βίντεο από την εκπομπή Φλερτ και όλα όσα είπε ο Κώστας Γάκης.