Η νέα γενιά των Ελληνίδων δημοσιογράφων: Τι λένε στο Newsbomb.gr για τα ρεπορτάζ της ζωής τους
MEDIA

Η νέα γενιά των Ελληνίδων δημοσιογράφων: Τι λένε στο Newsbomb.gr για τα ρεπορτάζ της ζωής τους

Υποστηρίζουν και αθλητικά και ψηλοτάκουνα και ακολουθούν το δημοσιογραφικό τους όνειρο. Οι νεαρές που κατακτούν την επικαιρότητα μιλούν στο Newsbomb.gr για τις προσδοκίες τους και την επόμενη ημέρα

Έχουν γράψει πολλά χιλιόμετρα στα ρεπορτάζ και στα πλατό, άλλες φορές φορώντας αθλητικά για να κυνηγούν την είδηση και άλλες φορές ψηλοτάκουνα για να τις παρουσιάσουν.

Οι γυναίκες ρεπόρτερ που «συναντάμε» στους δέκτες μας κάθε μέρα διανύουν έναν μαραθώνιο ακολουθώντας το όνειρο τους, που δεν είναι άλλο από την δημοσιογραφία.

Κάποιες από αυτές μιλούν στο Newsbomb.gr για τις φιλοδοξίες, τα όνειρα τους αλλά και ποια ήταν τα ρεπορτάζ που τους έμειναν ανεξίτηλα στην μνήμη τους.

Μαρία Ακριβού, Μάνια Αλιβιζάτου, Γεωργία Γαραντζιώτη, Ευρυδίκη Γούστη , Άννα Ζηρδέλη, Ελευθερία Νταβατζή, Έλβη Μιχαηλίδου, Τίνα Μιχαηλίδου αποκαλύπτουν άγνωστες πτυχές του εαυτού τους και υπόσχονται πως θα συνεχίσουν να δίνουν το καλύτερο τους εαυτό στα ρεπορτάζ τους.

Μαρία Ακριβού, (Fortune): Η Ελληνίδα δημοσιογράφος που γνώρισε τον Ομπάμα και τον Ζούκεμπεργκ

Η Μαρία Ακριβού έχει ταυτιστεί με το ρεπορτάζ του ελληνικού επιχειρείν και μάλιστα με «όχημα» την δουλειά της έχει βρεθεί στην άλλη άκρη του Ατλαντικού

«Νομίζω δεν υπάρχουν λόγια που μπορούν να περιγράψουν τα συναισθήματα, τις εμπειρίες, αλλά και τις δυνατές συγκινήσεις που μπορεί να προσφέρει αυτό το επάγγελμα. Στην περίπτωση μου η δημοσιογραφία ήταν επιλογή. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου έλεγα ότι ήταν ο τομέας στον οποίο ήθελα να δοκιμάσω τις ικανότητες και τις αντοχές μου. Είναι ένα αδιάκοπο ταξίδι, που σε κάνει να αισθάνεσαι ότι δεν τελματώνεις. Ακόμη και όταν στερεύεις από ιδέες, η επικαιρότητα και όσα συμβαίνουν στο παρόν σε διατηρούν σε μια διαδικασία εγρήγορσης», λέει στο Newsbomb.gr απατώντας για το δημοσιογραφικό της ταξίδι ενώ στην συνέχεια λέει για τις προσδοκίες της. «Οι προσδοκίες είναι πολλές και μεγάλες, ωστόσο, αυτό που έχει σημασία είναι να εξελισσόμαστε, να εμπλουτίζουμε διαρκώς τις γνώσεις και τις δεξιότητες μας για να γινόμαστε καλύτεροι και να παραμένουμε δημιουργικοί».

Μαρία Ακριβού
Η δημοσιογράφος του Fortune, Μαρία Ακριβού

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού

Στην συνέχεια αναφέρει την εμπειρία που αποκόμισε. «Μέσα από αυτή τη δουλειά μου δίνεται καθημερινά η ευκαιρία να γνωρίζω σπουδαίους ανθρώπους και καινούρια πράγματα, να επισκέπτομαι μέρη που διαφορετικά δεν θα είχα τη δυνατότητα. Αν θα έπρεπε να επιλέξω μια ανάμνηση ήταν όταν επελέγην να εκπροσωπήσω την Ελλάδα, μαζί με 15 συναδέλφους από όλο τον κόσμο στο μεγαλύτερο επιχειρηματικό συνέδριο GES (Global Entrepreneurship Summit) στην Αμερική και να δω από κοντά προσωπικότητες, όπως ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Μαρκ Ζουκεμπεργκ κ.α. και να επισκεφτώ εταιρείες όπως η Google και η NASA. Ήταν εμπειρία ζωής και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό!»

«Το scale up χρειάζεται και λίγη … τύχη»

«Πιστεύω ακράδαντα πως η σκληρή δουλειά είναι το εφαλτήριο για να εξελιχθείς και να ξεχωρίσεις, ιδίως αν είσαι γυναίκα και δραστηριοποιείσαι σε ένα ανδροκρατούμενο ρεπορτάζ, όπως είναι το οικονομικό. Εκτός όμως από καλός επαγγελματίας, εξίσου σημαντικό είναι να είσαι και καλό παιδί, να ακούς και να σέβεσαι τους συναδέλφους σου και να έχεις διάθεση να μάθεις από αυτούς. Βέβαια για το scale up χρειάζεται και λίγη … τύχη.

Πώς φαντάζομαι τον εαυτό μου τα επόμενα πέντε χρόνια; Είναι μια ερώτηση που την έχω κάνει πολλές φορές από τη θέση του δημοσιογράφου, αλλά ειλικρινά δεν έχω σκεφτεί την απάντηση για εμένα. Σίγουρα θα ήθελα να συνεχίσω να είμαι δημιουργική και να εξελίσσομαι, με ότι αυτό συνεπάγεται

10 πράγματα που δεν ξέρετε για την Μαρία Ακριβού:

  1. Λατρεύει τα ταξίδια

  2. Στον ελεύθερο της χρόνο διαβάζει μανιωδώς (έχει και σχετική εκπομπή στο κανάλι μου στο You Tube: Think Big)

  3. Έχει τεράστια αδυναμία στον γάτο της τον Μάξιμο

  4. Είναι εξαιρετική μαγείρισσα

  5. Είναι λιχούδα και δεν μπορώ να αντισταθώ στη σοκολάτα

  6. Οδηγεί ένα FIAT 500.

  7. Η καταγωγή της είναι από τη Δεσκάτη Γρεβενών, αλλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

  8. Παρακολούθησε φέτος το χειμώνα κυρίως Netflix και Survivor.

  9. Αγαπημένη της ταινία είναι το «American History X».

  10. Ο τίτλος που την χαρακτηρίζει είναι ότι είναι πολύ πεισματάρα. Θα επιμείνει μέχρι το αποτέλεσμα να είναι αυτό που την ικανοποιεί

Μάνια Αλιβιζάτου, (ΣΚΑΪ): Η δημοσιογράφος που λιώνει τα παπούτσια της για τα δεκάδες ρεπορτάζ της

Μάνια Αλιβιζάτου

Η δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Μάνια Αλιβιζάτου

«H δημοσιογραφία είναι ταξίδι με πάρα πολλούς προορισμούς. Είναι δύσκολο να είσαι δημοσιογράφος. Δημοσιογράφος του πεζοδρομίου», λέει στο Newsbomb.gr η ρεπόρτερ Μάνια Αλιβιζάτου η οποία βρίσκεται κάθε μέρα στις επάλξεις και δίνει το δικό της αγώνα.

Στην συνέχεια λέει για την πίσω εικόνα της δουλειάς που ο κόσμος δεν γνωρίζει τι θυσίες απαιτεί, «Αυτό που έχω καταλάβει αυτά τα (λίγα) χρόνια που είμαι στο χώρο, είναι πως αν δε το αγαπάς δε θα το αντέξεις. Όπως κι άλλα επαγγέλματα, έτσι και σ αυτό, ο περισσότερος κόσμος μένει στα "φώτα" και στη "δημοσιότητα". Κι όμως αυτό είναι ένα κομμάτι, μικρό της δουλειάς του δημοσιογράφου.

Δημοσιογράφος λοιπόν… Ο άνθρωπος που λιώνει τα παπούτσια του στο πεζοδρόμιο, που δουλεύει πάνω από 10 ώρες καθημερινά, που μιλάει 300 ώρες την ημέρα στα τηλέφωνα, που περνάει άπειρες ώρες πάνω από έναν υπολογιστή για να γράφει και να μοντάρει, που δεν έχει ΣΚ και αργίες, που δεν μπορεί να προγραμματίσει εύκολα εξόδους, ταξίδια, διακοπές, που ρισκάρει τη ζωή του σε πλημμύρες, φωτιές, σεισμούς, πανδημίες, που είναι δύσκολο να ανταπεξέλθει σε όλα αλλά προσπαθεί.. Αρά ναι είναι ένα ταξίδι στο άγνωστο. Δεν ξέρεις τι σε περιμένει το επόμενο λεπτό».

Η φονική φωτιά στο Μάτι έχει αποτυπωθεί βαθιά στη μνήμη της, «Αυτό που θα μου μείνει χαραγμένο πάντα στη μνήμη, στο μυαλό και στην καρδιά είναι η φωτιά στο Μάτι. Το γιατί νομίζω δε χρειάζεται να το αναλύσω. Ακόμα και τώρα 3 χρόνια μετά σφίγγεται η καρδιά μου όταν μπαίνει ο Ιούλιος. Θυμάμαι να μας καλούν στο τηλέφωνο συγγενείς θυμάτων για να κάνουμε έκκληση μέσα από τις εκπομπές και τα δελτία για τους αγνοούμενους συγγενείς τους. Φυσικά και η πανδημία του covid-19 , αυτό που ζούμε δηλαδή τον τελευταίο 1.5 χρόνο. Άνθρωποι να χάνονται.. Ώρες αμέτρητες έξω από τα νοσοκομεία, από τα εμβολιαστικά κέντρα. Φυσικά ωστόσο έχω να θυμάμαι και πολλά και ωραία πράγματα όπως συνεντεύξεις με ανθρώπους που από μικρή θαύμαζα στον χώρο του αθλητισμού».

Θέλω να συνεχίζω να δουλεύω σκληρά

Η Μάνια Αλιβιζάτου είναι από τους ρεπόρτερ που είναι στο πεζοδρόμιο και δουλεύει σκληρά. Η ίδια θέλει να συνεχίσει σε αυτό το ρυθμό καθώς εκεί σμιλεύει το δημοσιογραφικό της χαρακτήρα.

«Δεν ξέρω αν έχω γράψει πολλά χλμ στο ρεπορτάζ αλλά προσπαθώ να δουλεύω σκληρά για να γίνομαι πρώτα εγώ καλύτερη σ αυτό που αγαπώ, προσπαθώ να ακούω αυτούς που είναι περισσότερα χρόνια στο χώρο και να πάρω από αυτούς εμπειρία και γνώσεις. Και ναι πιστεύω πως με την σκληρή δουλειά μπορείς να φτάσεις πιο κοντά στους στόχους σου».

10 πράγματα που δεν ξέρετε για την Μάνια Αλιβιζάτου

  1. Της αρέσει να κολυμπάει πολύ

  2. Της αρέσουν πολύ τα ταξίδια, θέλει να εκμεταλλεύομαι ακόμα και το ένα ρεπό που μπορεί να έχει και να φεύγω. Δε την νοιάζει το που αρκεί να φεύγει.

  3. Μιλάει δυνατά

  4. Είναι φανατική Παναθηναϊκός

  5. της αρεσουν οι φωτογραφίες, να τραβάει πορτρετα, τοπία

  6. Οδηγεί ένα audi,

  7. Έχει καταγωγή από την Καβάλα

  8. Αγαπημένος της προορισμός είναι το μαγευτικό νησί της Λέρου όπου πάει τα τελευταία 16 χρόνια..

  9. Φανατικά παρακολούθησε μόνο σειρές στο νετφλιξ όπως τον Σέρλοκ Χολμς, το Broadchurch, το safe, το queens gambit... Γενικά παρακολουθεί σειρές ή ταινίες αστυνομικού ενδιαφέροντος.

  10. Και η έκφραση που θα την ακούσει κάποιος να λέει πάνω από 10 φορές την ημέρα είναι το ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ.

Γεωργία Γαραντζιώτη, (OPEN): Η μάχιμη δημοσιογράφος που φυλάει το τέρμα της ομάδας πόλο του του Τρίτωνα Αμαρουσίου

Γεωργία Γαραντζιώτη
Η δημοσιογράφος του Open, Γεωργία Γαραντζιώτη.

Την Γεωργία Γαραντζιώτη αυτή την περίοδο την «συναντάμε» μέσα από την συχνότητα του OPEN. Η ίδια μιλώντας στο Newsbomb.gr μιλάει για το ταξίδι της στο χώρο της δημοσιογραφίας που είναι χωρίς προορισμό γεμάτο συγκινήσεις.

«Η δημοσιογραφία για εμένα είναι ένα συνεχές ταξίδι χωρίς προορισμό. Ένα ταξίδι που συνεχώς μαθαίνεις καινούργια πράγματα και δεν θες ποτέ να φτάσεις σε ακριβή προορισμό. Σου αρκεί να ταξιδεύεις και να μαθαίνεις, να προχωράς, να εξελίσσεσαι.

Εύχομαι να έχω την υγεία μου για να μπορώ να συνεχίσω να δουλεύω με την ίδια αντοχή και όρεξη. Η δουλειά μας δεν έχει ωράριο και παράλληλα έχει πολλές απαιτήσεις. Χρειάζεται να προσέχουμε τον εαυτό μας για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε», λέει χαρακτηριστικά. Στην συνέχεια αναφέρει τα θλιβερά συμβάντα στη Μάνδρα και στο Μάτι που είχε καλύψει: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τα θλιβερά γεγονότα στη Μάνδρα και στο Μάτι, τις οικογένειες προσφύγων που έφθαναν με τις καραβιές στον Πειραιά και φυσικά τους Αγανακτισμένους στη πλατεία Συντάγματος. Είναι πολλές οι φορές που προσπαθούσαμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας και ταυτόχρονα να μεταδώσουμε την είδηση».

10 πράγματα που δεν ξέρετε για την Γεωργία Γαραντζιώτη

  1. Είναι τερματοφύλακας στην γυναικεία ομάδα πολο του Τρίτωνα Αμαρουσίου.

  2. Έχει κάνει ελεύθερη πτώση από τα 14.000 πόδια στην Κοπαΐδα

  3. Πίνει πάντα τον καφέ της σκέτο και λατρεύει τον κινηματογράφο

  4. Τα καλοκαίρια της αρέσει να κάνει SUP, ψάχνοντας «μικρούς παράδεισους» όπου δεν μπορείς να πας κολυμπώντας!

  5. Οδηγεί ένα OpelTigra

  6. Κατάγεται από την Χώρα Μεσσηνίας

  7. Ο αγαπημένος της προορισμός είναι η Κωνσταντινούπολη και πιστεύει ότι ο Βόσπορος μαγεύει απ’ το πρώτο κοίταγμα.

  8. Το χειμώνα που πέρασε έβλεπε Blacklist στο netflix!

  9. Η αγαπημένη της ταινία είναι το Pulp Fiction Καθώς είναι fan του Ταραντίνο.

  10. Και τέλος δηλώνει… Απρόβλεπτη

Ευρυδίκη Γούση, Mega: Η διαδρομή από τα Γιάννινα στο Mega

Την Ευρυδίκη Γούση την συναντάμε στην ενότητα των αθλητικών του Mega στα μεσημβρινά δελτία ειδήσεων. Νέα δημοσιογράφος αλλά με πολύ διάθεση και δίψα ακολουθεί το δημοσιογραφικό της όνειρο. Θεωρεί πως η δημοσιογραφία είναι ένα ταξίδι που έχει πολλούς προορισμούς. «Μπορεί να σε οδηγήσει σε εμπειρίες και καταστάσεις που δεν είχες σκεφτεί ποτέ πως θα μπορούσες να ζήσεις», λέει η ίδια μιλώντας στο Newsbomb.gr.

Ευρυδίκη Γούση
Η δημοσιογράφος του Mega, Ευριδίκη Γούση

Σεμνή και χαμηλών τόνων κυνηγάει την εξέλιξη καθώς θεωρεί ότι έτσι θα πετύχει τους στόχους της. «Το να προσπαθείς θεωρώ πως πάντα θα σε ανταμείβει. Παρόλα αυτά δεν είμαι της άποψης πως πρέπει να υποφέρεις για να κερδίζεις πράγματα. Η εντιμότητα και το ήθος μαζί με την επιμονή είναι ένας καλύτερος συνδυασμός για την επιτυχία», λέει στο Newsbomb.gr

Μοιράζεται μαζί μας μια δυνατή της δημοσιογραφική εμπειρία, «Στις 26 Ιανουαρίου του 2020 βρισκόμασταν στο στούντιο του mega, πραγματοποιώντας εκπομπή για το κύπελλο Αγγλίας. Προετοιμαζόμουν να βγω στον αέρα για να μιλήσω για ανάλαφρα θέματα, όπως διάφορες αναρτήσεις των ποδοσφαιριστών στα μέσα κοινωνικής τους δικτύωσης. Δυο λεπτά πριν ο παρουσιαστής ενημερώνεται για τον θάνατο του Kobe Bryant. Αμέσως ξέσπασα σε κλάματα. Η ψυχραιμία και η ετοιμότητα που επέδειξε ο έμπειρος επαγγελματίας δημοσιογράφος που παρουσίασε την είδηση στο κοινό με έκανε να καταλάβω την αυτοσυγκράτηση που χρειάζεται η δουλειά μας».

10 πράγματα που δεν ξέρατε για την Ευρυδίκη Γούση

  1. Βλέπει τη σειρά φιλαράκια τα τελευταία 15 χρόνια σε καθημερινή βάση. Θεωρεί πως θα νικούσε σε ένα κουίζ γνώσεων!

  2. Δηλώνει πως μπορεί να τρέφεται μόνο με σούσι αφού είναι το αγαπημένο της φαγητό

  3. Βλέπει μόνη μου αγώνες ποδοσφαίρου στο sports cafe κάτω από το σπίτι της

  4. Περπατάει από την Αγία Παρασκευή μέχρι την Συγγρού και το απολαμβάνει

  5. Θα ήθελε ένα σπίτι μπροστά στο κύμα σε ένα νησί των Κυκλάδων!

  6. Οδηγεί ένα Citroen C2

  7. Έχει καταγωγή από τα Γιάννενα, όπου είναι εκεί γεννημένη και μεγαλωμένη και φυσικά αγαπημένος της προορισμός είναι τα Γιάννενα!

  8. Φανατικά το χειμώνα που μας πέρασε παρακολουθούσε τη σειρά «σιωπηλός δρόμος» που προβάλλεται από το Mega

  9. Η αγαπημένη της ταινία είναι το Kill bill 2

  10. Ένας τίτλος που την χαρακτηρίζει είναι…Καληνύχτα Κεμάλ. Αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ.

Άννα Ζηρδέλη, (OPEN): Ακολουθεί το άστρο της και ονειρεύεται την υποκριτική

Άννα Ζηρδέλη
Η δημοσιογράφος του Open, Άννα Ζηρδέλη

Αποκλειστικά και δυνατά θέματα σχεδόν καθημερινά από την Άννα Ζηρδέλη. Η δημοσιογράφος με καταγωγή από την Ελασσόνα μιλά στο Newsbomb.gr για την δουλειά της και τις προσδοκίες της. «Η δημοσιογραφία είναι ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή . Ανακαλύπτεις κάθε μέρα , κάθε ώρα και κάθε στιγμή νέα πράγματα , νέους ορίζοντες. Κάθε χρόνο επιδιώκω να προσθέτω ένα λιθαράκι επιπλέον Γνώσης . Προσδοκώ να γνωρίζω περισσότερους ανθρώπους τους χώρου και να ρουφάω σαν σφουγγάρι ότι μου είναι χρήσιμο για να προχωράω και να εξελίσσομαι».

Στην συνέχεια τονίζει πως η δουλειά είναι σκληρή αλλά η ίδια ακολουθεί το άστρο της...

«Κάθε θέμα είναι μια εμπειρία δεν θα ξεχωρίσω κάποιο γιατί είμαι εκεί 100% να αφουγκραστώ τα πάντα . Σίγουρα η σκληρή δουλειά είναι βασικός παράγοντας επιβίωσης στον χώρο της δημοσιογραφίας αλλά δεν μπορούμε να Παραλείψουμε την τύχη . Πολλές φορές πρέπει να έχεις άστρο γιατί οι ευκαιρίες έρχονται την κατάλληλη στιγμή και πρέπει να είσαι σε εγρήγορση».

Ωστόσο η ίδια ονειρεύεται να αφήσει κάποια στιγμή τα μικρόφωνα και να μεταπηδήσει στην υποκριτική που τόσο αγαπά. «Φαντάζομαι σε λίγα χρόνια να έχω μεταπηδήσει από την δημοσιογραφία στην υποκριτική που αγαπώ , έχω σπουδάσει και θα ήθελα να το εξασκήσω σε λίγα χρόνια πιο ενεργά . Πιστεύω όμως πως θα ξεκινήσω να δουλεύω κάποια στιγμή στο κομμάτι πίσω από τις κάμερες σε λίγα χρόνια».

10 πράγματα που δεν ξέρατε για την Άννα Ζηρδέλη

  1. Είναι πολύ δεμένη με την οικογένεια της

  2. Λατρεύει να πηγαίνω στη γεννήτορα της την Ελάσσονα και να απομονώνεται

  3. Είναι εγωίστρια αλλά δεν το δείχνει

  4. Λατρεύει την οδήγηση

  5. Την θεωρούν ξινή όλοι πριν την γνωρίσουν αλλά αλλάζουν γνώμη μετά

  6. Οδηγεί ένα αυτοκίνητο πόλης ένα Toyota

  7. Δεν έχει αγαπημένο προορισμό

  8. Λόγω της δουλειάς της βλέπει τα πάντα στην τηλεόραση για να έχει άποψη

  9. Η αγαπημένη της ταινία που βλέπει τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο είναι γαλλική και λέγεται «αγαπάμε αν τολμάς»

  10. Είναι πολύ επιμονή

Ελευθερία Νταβατζή, (Mega): «Πλέκει» την επιτυχία

Ελευθερία Νταβατζή
Η δημοσιογράφος του Mega, Ελευθερία Νταβατζή

Με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό της η Ελευθερία Νταβατζή. Την «συναντάμε» στο Mega στην πρωινή και την μεσημεριανή ενημερωτική ζώνη κυρίως στη διεθνή ειδησεογραφία. Ωστόσο είναι από τις δημοσιογράφους που υποστηρίζουν και το τακούνι παρουσιάζοντας ειδήσεις αλλά και το αθλητικό όταν τρέχουν να βγάλουν την είδηση στο πεζοδρόμιο.

Η ίδια λέει στο Newsbomb.gr: «Η δημοσιογραφία είναι ένα καθημερινό ταξίδι με άγνωστο προορισμό. Πολλές μικρές στάσεις και πολλές εμπειρίες. Εγώ από την πλευρά μου προσδοκώ και προσπαθώ να γίνομαι κάθε μέρα και καλύτερη και να αφήνω όλους όσους με βλέπουν, ακούν ή διαβάζουν ευχαριστημένους».

Σε ότι αφορά τις ειδήσεις που κάλυψε και έχει να θυμάται λέει: «Από τα δυσκολότερα όλων ήταν τα γεγονότα των μεγάλων και θανατηφόρων πυρκαγιών του 2007 στην Ηλεία και φυσικά η πυρκαγιά στο Μάτι το 2018. Το 2007 με την κάλυψη των πυρκαγιών ήταν η πρώτη φορά που βγήκα ζωντανά στον αέρα και θυμάμαι πόσο σοκαριστικό ήταν να μεταφέρω κάθε λίγο και λιγάκι ανανεωμένη τη λίστα των νεκρών. Η πυρκαγιά στο Μάτι πάλι ήταν από τα πιο σοκαρίστηκα γεγονότα που έπρεπε να παρουσιάσω. Όταν μερικές ώρες μετά την πυρκαγιά επισκέφθηκα το σημείο οι εικόνες που αντίκρυσα χαράχτηκαν στη μνήμη μου. Αυτοκίνητα καμένα παντού όπου μέσα άνθρωποι είχαν αποτεφρωθεί λίγα μέτρα από τη θάλασσα. Η εικόνα του λιωμένου αλουμινίου ενδεικτική των θερμοκρασιών που αναπτύχθηκαν και του σε τι κατάσταση βρέθηκαν οι άνθρωποι».

Σε ότι αφορά τις προσδοκίες τις αυτές συμβαδίζουν με την καθημερινή της δουλειά, «Νομίζω πως η σκληρή δουλειά η υπευθυνότητα και ο σεβασμός είναι αυτά που μπορούν να μας κάνουν καλύτερους. Όλους. Ανεξαρτήτου επαγγέλματος. Δεν μπορώ να πω, δυστυχώς, πως με φαντάζομαι σε 5 χρόνια από τώρα γιατί πολλές φορές η ζωή μας εκπλήσσει και η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω σκεφτεί. Αυτό που ελπίζω ωστόσο είναι να νοιώθω επιτυχημένη προσωπικά και επαγγελματικά».

10 πράγματα που δεν ξέρατε για την Ελευθερία Νταβατζή

  1. Έχει 3 αδέρφια

  2. Πλέκει

  3. Λατρεύει το καλό φαγητό

  4. Της αρέσουν τα ταξίδια και το SUP

  5. Οδηγεί ένα πιστό αλλά πολύ ταλαιπωρημένο Mazda2

  6. Γεννήθηκε στην Πεντάλοφο Αιτωλοακαρνανίας και η μητέρα της είναι από τον Πέρκο Ορεινής Ναυπακτίας

  7. Εκτός από τα χωριά μου η Ελαφόνησος

  8. Είδε με μεγάλο ενδιαφέρον μια ισπανική σειρά φέτος τον χειμώνα, «Ο φράχτης - The barrier»

  9. Η αγαπημένη της ταινία είναι το « La vita e Bella»

  10. Είναι επίμονη έως ξεροκέφαλη, αλλά μεθοδική και απρόβλεπτη

Έλβη Μιχαηλίδου, (OPEN): Ο Καντέρ, ο Ιτούδης, η Στεφανίδη, ο Τσιτσιπάς είναι κάποιες μόνο από τις επιτυχημένες συνεντεύξεις της

Έλβη Μιχαηλίδου
Η δημοσιογράφος του Open, Έλβη Μιχαηλίδου

Όταν δεν κάνει αποκλειστικές συνεντεύξεις με τον Καντέρ άλλους αστέρες του NBA, ή την Κατερίνα Στεφανίδη η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του OPEN Έλβη Μιχαηλίδου αναπολεί την αγάπη της την μεγάλη που δεν είναι άλλη από την Θεσσαλονίκη.

Η Έλβη Μιχαηλίδου μιλά στο Newsbomb.gr για την καταπληκτική πορεία της αλλά και τα όνειρα της. «Η δημοσιογραφία παρέχει δυνατότητες για διάφορους προορισμούς, που δεν συμπίπτουν πάντοτε με τους σκοπούς και τα όνειρα της δημοσιογραφίας, αν και μπορεί να αποβούν πολύ πιο αποδοτικοί με την στενή υλιστική έννοια της έξης.

Σαφώς πολλές όμως όπως και των περισσότερων οι προσδοκίες εξαρτώνται από τις γενικότερες προοπτικές, που υπάρχουν στην κοινωνία μας».

Σε ότι αφορά τα θέματα που έχει να θυμάται και ξεχωρίζει λέει χαρακτηριστικά στο Newsbomb.gr : «Δε μπορώ να ξεχωρίσω είναι η αλήθεια γιατί το καθένα είχε τη δίκη του ιστορία να αφηγηθεί. Σίγουρα οι συνεντεύξεις με τους Παραολυμπιονίκες, Αλεξάνδρα Σταματόπουλου και Ιμπραήμ Αλ Χουσεΐν μου δίδαξαν πολλά για τη δύναμη της ψυχής. Ο χαρακτήρας του Ενές Καντέρ με κέρδισε και η πρόσφατη εξομολόγηση της 'Ελενας Χατζηλιάδου για την ωμή αλήθεια του πρωταθλητισμού με συγκίνησε.

Το πρώτο που με ενδιαφέρει γενικά είναι να ακολουθώ μια προσέγγιση που να μην είναι αυτή της «πεπατημένης» και να χτίζω σχέσεις εμπιστοσύνης με τους ανθρώπους του αθλητισμού που συναναστρέφομαι. Ο Στεφανος Τσιτσιπας, η Κατερίνα Στεφανιδη, ο Μιλτος Τεντογλου, ο Δημήτρης Ιτουδης είναι άνθρωποι που με έχουν εμπιστευτεί επανειλημμένα και νιώθω ευγνώμων γι’ αυτό».

Η ίδια δεν μπορεί να φανταστεί πως θα είναι σε πέντε χρόνια γιατί δουλεύει πολύ σκληρά στο «τώρα». «Πολύ δύσκολο να τον φανταστώ ιδιαίτερα όταν η φαντασία καλείται να δουλέψει υπό τις σημερινές συνθήκες. Εδώ ελάχιστοι ξέρουν «τι τέξεται η επιούσα»… Οπότε εστιάζω στο τώρα».

10 πράγματα που δεν ξέρατε για την Έλβη Μιχαηλίδου

  1. Αγαπά πολύ το θέατρο, το σινεμά, τη μουσική και τη ζωγραφική και τον χώρο της Τέχνης και του πολιτισμού γενικότερα. Άλλωστε εκεί ξεκίνησε και έκανε τα πρώτα της βήματα.

  2. Έχει πάθος με τη μόδα και «ξεδίνει» με το shopping therapy! Παράλληλα με τις σπουδές της ήμουν και διακοσμήτρια σε μεγάλη πολυεθνική με είδη ένδυσης.

  3. Δεν πίνει καφέ και δεν καπνίζει -πράγματα που μπορεί να ακούγονται εξωπραγματικά για... δημοσιογράφο!

  4. Της αρέσει να ξενυχτάει και όπως λέει τα βράδια έχουν μια ιδιαίτερη μαγεία...

  5. Βαριέται πολύ εύκολα και δεν οδηγεί

  6. Είναι Πόντια - Ο παππούς της ήταν από την Αμισσό (Σαμψούντα). Ο πατέρας μου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και η μητέρα μου στο Βόλο.

  7. Αν και έχει μεγαλώσει στην Αθήνα έχει έντονο το ταμπεραμέντο της Σαλονικιάς νομίζω! Αγαπημένος της προορισμός της στην Ελλάδα είναι η Θεσσαλονίκη. Από το εξωτερικό το Λονδίνο

  8. Το χειμώνα που μας πέρασε έβλεπε «Το μουσικό κουτί» στην ΕΡΤ 1 και τους «Ράδιο Αρβύλα» στο OPEN.

  9. Η αγαπημένη της ταινία είναι το «La La Land»

  10. Είναι από ότι λέει και η ίδια «Τελειομανής σε ένα κόσμο, που η τελειομανία μάλλον θεωρείται πολυτέλεια»

Τίνα Μιχαηλίδου, (ΕΡΤ): Είμαι "στρατιώτης" στη δουλειά μου

Τίνα Μιχαηλίδου
Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Τίνα Μιχαηλίδου

Την Τίνα Μιχαηλίδου την συναντάμε στην ΕΡΤ αυτή την περίοδο να κάνει τρομερά ελεύθερα θέματα. Η ίδια είναι στην καλύτερη της φάση γιατί κάνει και άλλα μεγάλα βήματα. Μιλώντας στο Newsbomb.gr υπογραμμίζει, «Η δημοσιογραφία είναι ένα ταξίδι με πολλούς προορισμούς. Κάθε μέρα είναι διαφορετική και μοναδική σε αυτή τη δουλειά και δεν ξέρεις που θα σε οδηγήσει. Άλλωστε στα ταξίδια δεν έχει σημασία ο προορισμός αλλά το ίδιο το ταξίδι. Σε κάθε περίπτωση, εγώ έχω δημιουργήσει -με όπλα τις σπουδές μου- και διαφορετικά μονοπάτια για άλλους προορισμούς. Έχω κάνει την δική μου εταιρία επικοινωνίας και έτσι για μένα η δημοσιογραφία δεν είναι πια μονόδρομος ή ένα one way trip. Προσδοκία μου είναι να δουλεύω σε υγιή εργασιακά περιβάλλοντα και να περνάω καλά στη δουλειά μου».

Δεν θα ξεχάσει ποτέ τις εικόνες που αντίκρισε στο Μάτι. «Από ρεπορτάζ, δεν θα ξεχάσω ποτέ τις φωτιές στο Μάτι. Οι εικόνες που αντίκρισα στο χωράφι με τους 26 θα μου μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη μου», λέει χαρακτηριστικά.

«Είμαι "στρατιώτης" στη δουλειά μου και δεν δουλεύω ποτέ κοιτώντας το ρολόι. Η σκληρή δουλειά είναι κάτι που με χαρακτηρίζει, αλλά θεωρώ ότι το πάθος μου γι' αυτήν θα με φτάσει εκεί που δεν μπορώ...Τα επόμενα 5 χρόνια με φαντάζομαι αγκαλιά με τον σύντροφό μου και τα παιδιά μας. Όσο για τα επαγγελματικά, δεν κάνω όνειρα γιατί ο Θεός μας βλέπει να κάνουμε σχέδια και γελάει...».

10 πράγματα που δεν ξέρατε για την Τίνα Μιχαηλίδου

  1. Οδηγεί ένα FIAT 500, γιατί είναι μικρό, ευέλικτο και σικάτο όπως λέει

  2. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη,

  3. Οι ρίζες της είναι από την Κρήτη και τη Μάνη

  4. Ξεχωρίζει την Ελαφόνησο.

  5. Δεν παρακολουθεί φανατικά τίποτα, χαζεύει διάφορα στην τηλεόραση,

  6. Κάνει πολύ ζάπινγκ λόγω επαγγελματικής «διαστροφής» όπως λέει

  7. Συνήθως τα βράδια διαβάζει βιβλία και αυτή την περίοδο προτείνει το "Η Σχολή των Θεών".

  8. Αγαπημένη της ταινία είναι η "The Notebook", γιατί όπως λέει είναι και η ίδια ευαίσθητη ψυχή.

  9. Οι φίλοι της και αυτοί που την αγαπούν λένε πως είναι μια πολύ δυναμική δημοσιογράφος

  10. Τη χαρακτηρίζει η σκληρή δουλειά και το πάθος για τη δημοσιογραφία, έτσι ώστε να φτάσει πέρα από τα όριά της όπως η ίδια λέει.