MEDIA

Σάκης Κατσούλης: Όταν ο νικητής του Survivor κινδύνευσε στις φωτιές του 2007 στο Αλιβέρι της Εύβοιας

Σάκης Κατσούλης: Όταν ο νικητής του Survivor κινδύνευσε στις φωτιές του 2007 στο Αλιβέρι της Εύβοιας

Σάκης Κατσούλης: Για τη δική του προσωπική εμπειρία από τις πυρκαγιές μίλησε ο νικητής του Survivor, ο οποίος ακολουθώντας το παράδειγμα κι άλλων αναγνωρίσιμων πολιτών προχώρησε σε φιλανθρωπικές δράσεις για τους πυρόπληκτους.

Μια ενέργεια για να μαζευτούν είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους από τις καταστροφικές πυρκαγιές διοργάνωσε ο νικητής του Survivor, Σάκης Κατσούλης, μαζί με τη Μαριαλένα Ρουμελιώτη και τον Τριαντάφυλλο. Μιλώντας στην εκπομπή Καλοκαίρι #Not, ο Σάκης Κατσούλης αναφέρθηκε σε αυτή τη δράση αλλά και στην προσωπική, δύσκολη, εμπειρία που είχε από τις φονικές πυρκαγιές του 2007 που και τότε είχαν πλήξει την Εύβοια.

«Ήταν μια δράση για την Βόρεια Εύβοια γιατί κατάγομαι από εκεί κι εγώ κι η Μαριαλένα… Η αναγνωρισιμότητά μας πρέπει να χρησιμοποιηθεί για καλό σκοπό. Μέσα σε λίγες ώρες μαζεύτηκαν προϊόντα. Πιο πολύ ζητούσα πάνες για μικρούς και μεγάλους, μωρομάντηλα, μάσκες, υγρά μαντηλάκια, φαγητά συσκευασμένα για να μην χρειαστεί να μαγειρευτούν και νερά. Η αγάπη που έχει δείξει ο κόσμος αυτές τις ημέρες είναι τεράστια», είπε αρχικά ο Σάκης Κατσούλης.

«Προσωπικά έχω ζήσει από κοντά τις πυρκαγιές το 2007. Ήμουν ακόμα 16 χρονών και δεν είχα φύγει ακόμα από το σπίτι. Κατάγομαι από το Αλιβέρι Ευβοίας. Το κακό είναι ότι αναβιώνουμε κάθε χρόνο τέτοιες καταστάσεις γιατί δεν έχει υπάρξει χρονιά στην Ελλάδα δίχως φωτιές και χωρίς πλημμύρες τον χειμώνα», σχολίασε για το 2007 και πρόσθεσε πως τότε ο πατέρας του τον είχε ενημερώσει να πάει στο σπίτι για να μαζέψουν τα πράγματά τους και να φύγουν.

«Στην αρχή δεν το πίστευα, γιατί ήταν μακριά η φωτιά, αλλά σε δυο ώρες έφτασε στο βουνό. Ο πατέρας μου δεν ήθελε να φύγει από το σπίτι, κάηκαν πολλά άλλα που είχαν στέγες ξύλινες ή ξύλινα κουφώματα. Για μέρες δεν μπορούσαμε να πάμε στο σπίτι, είχαν πέσει καλώδια της ΔΕΗ, δεν μπορούσες να αναπνεύσεις. Μου έχει μείνει φοβία από αυτό το πράγμα, όπως και σε άλλους ανθρώπους. Όποιος το έχει ζήσει, καταλαβαίνει», υπογράμμισε.

Όσο για τη δράση που έγινε για τους πυρόπληκτους της Βόρειας Εύβοιας, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος από τα αρνητικά σχόλια ότι το έκανε για να προβληθεί. «Η κίνηση που κάναμε δεν ήταν για να διαφημίσουμε κάτι. Η αναγνωρισιμότητά που έχουνε, αν δεν ανακοινώσουμε κάτι, δεν θα είναι σίγουρα τόση η συνεισφορά του κόσμου. Θα έπρεπε να εκλείπουν σχόλια ότι το διαφημίζουμε. Να κρίνουν τη ζωή μου, όχι μια φιλανθρωπική πράξη… Θα σκεφτόμαστε τι θα βγάλουμε στα social media για να μην κριθούμε για αυτό;», τόνισε.