MEDIA

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΩ: Τα μέτρα που έρχονται τον Ιούνιο

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΩ: Τα μέτρα που έρχονται τον Ιούνιο

Η εκπομπή «Αποκαλύπτω» και ο Κώστας Χαρδαβέλλας αποκάλυψαν όλα τα νέα σκληρά μέτρα που μας επιφυλάσσουν κυβέρνηση και Τρόικα.

Τα οδυνηρά μέτρα που άλλοι δεν τολμούν καν να ψελλίσουν, αποκάλυψε με στοιχεία ο Κώστας Χαρδαβέλλας και η τηλεοπτική εκπομπή του newsbomb.gr «Αποκαλύπτω».

Η δημοσιογραφική έρευνα έφερε στο «φως» όσα συμφωνήθηκαν πίσω από τις κλειστές πόρτες της τελευταίας Συνόδου των Βρυξελλών και υπέγραψαν οι κ.κ. Λουκάς Παπαδήμος και Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να εγκριθεί η νέα δανειακή σύμβαση ύψους 130 δισ. ευρώ:

Τα νέα χαράτσια, οι περικοπές μισθών και συντάξεων, τι θα γίνει με τα εφάπαξ, ποια ταμεία κατεβάζουν «ρολά» το Σεπτέμβριο, αλλά και τα κονδύλια που κόβονται στον τομέα Υγείας και Άμυνας.

Ο Blogger του newsbomb.gr Μενέλαος Τασιόπουλος περιέγραψε το Μνημόνιο 2 ως έναν οδικό χάρτη, από τον οποίο δεν μπορεί να παρεκκλίνει η κυβέρνηση, όποια και αν προκύψει.

«Το Μνημόνιο 2 είναι ένας αυστηρός οδικός χάρτης. Δηλαδή όποια κυβέρνηση και να βγει, έχει προβλέψει από τώρα ότι χρειαζόμαστε 11 δισ. ευρώ. Τόσο θα είναι τα νέα μέτρα τον Ιούνιο, ενώ σε αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε άλλα 2-3 δισ. που είναι η απόκλιση, συν το PSI, δηλαδή συνολικά 16 δισ. ευρώ μέτρα».

Ευάγγελος Αντώναρος: «Θα είμαστε άξιοι για ξύλο αν…»

Για δυνατότητα ελιγμών, εφ’ όσων επιτευχθούν οι στόχοι και κυρίως αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα της ύφεσης, έκανε λόγο ο βουλευτής της Ν.Δ. Ευάγγελος Αντώναρος. Μάλιστα, προειδοποίησε, ότι θα είναι άξιοι για ξύλο όσοι δεν ανταποκριθούν στις απαιτήσεις!

«Νομίζω ότι η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει πιθανότατα στις 6 Μαΐου, διότι αυτή είναι η ημερομηνία που ακούγαμε σήμερα στη Βουλή, έχει ασφαλώς τη δυνατότητα να ξεδιπλώσει ένα δικό της πρόγραμμα. Μέσα στα πλαίσια τα συμφωνημένα της εφαρμογής των νόμων της δανειακής σύμβασης, θα πρέπει να αποδείξουμε ότι π.χ. ο προβλεπόμενος ρυθμός ύφεσης μπορεί να ανακοπεί. Αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση. Πρέπει πολύ γρήγορα να δείξουμε, ότι μπορούμε να προχωρήσουμε σε αποκρατικοποιήσεις, οι οποίες λίμνασαν. Δεν θα ολοκληρωθούν σε δύο μήνες, αλλά όλο μιλάμε και βλέπουμε ότι και αυτή η κυβέρνηση, που στήριξα με τη ψήφο μου στη βουλή, δεν έχει κάνει τίποτα. Αν χάσουμε και αυτή τη ευκαιρία, τότε είμαστε άξιοι για ξύλο, όσοι είμαστε στη Βουλή και όσοι έχουν αναλάβει ευθύνη».

Γιάννης Δημαράς: «Μιλάω με ΣΥΡΙΖΑ και ΣΥΝ»

Τα χαρτιά του εν όψει των εκλογών άνοιξε αποκλειστικά στην τηλεοπτική εκπομπή του newsbomb.gr ο πρόεδρος του «Άρματος Πολιτών» Γιάννης Δημαράς. «Έχουμε ξεκινήσει εδώ και 1,5 χρόνο κουβέντα με όλους τους πολιτικούς χώρους, σε μία προσπάθεια να συναντηθούν όλες οι αντιμνημονιακές δυνάμεις και να απευθυνθούμε στον ελληνικό λαό. Έχω συζητήσει με όλους, δεν έχω βρει όμως και δεν έχω ακούσει κάποια απήχηση σε αυτό το πλαίσιο. Με τον κ.Καμμένο αποκλείεται η συνεργασία. Με ΣΥΡΙΖΑ και Συνασπισμό συζητάμε. Σήμερα ήταν μία συνάντηση, μένουν άλλες δύο ημέρες να δούμε πώς μπορούμε να συναντηθούμε, αλλά αυτό δεν εξαρτάται από εμάς».

Νίκος Καραθανασόπουλος: «Το ΚΚΕ έχει πρόταση εξουσίας»

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος κατέθεσε την πρόταση εξουσίας του κόμματος, η οποία βασίζεται σε τρεις άξονες:

«Έχουμε πρόταση εξουσίας, με τρεις άξονες. Να φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, να γίνουν κοινωνική περιουσία τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής και μονομερής διαγραφή του χρέους».

Άμεση ήταν η απάντηση του βουλευτή του ΛΑ.ΟΣ. Θανάση Πλεύρη: «Τρομάζουμε τον κόσμο όταν λέμε ευρωπαϊκή απομόνωση, κομμουνισμός και μονομερή διαγραφή του χρέους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι το 1/3 του χρέους βρίσκεται σε ελληνικά χέρια».

Η χώρα θα μπορούσε να αποφύγει το ΔΝΤ υποστήριξε το μέλος της Κ.Ε. του «Συνασπισμού» Ρήγας Αξελός, αναφέροντας το παράδειγμα της Κύπρου: «Δεν λέει κανείς, ότι η Κύπρος δανείστηκε 4,5 δισ. από τη Ρωσία με ελάχιστο επιτόκιο, δηλαδή από μία χώρα εκτός ΔΝΤ και Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Στην εκπομπή παρενέβη μέσω skype ο πρόεδρος της «Δημοκρατικής Αναγέννησης» Στέλιος Παπαθεμελής, ο οποίος υποστήριξε, ότι όποια κυβέρνηση και αν προκύψει, θα είναι «κυβέρνηση ανδρείκελων»: «Ήμουν βέβαιος ότι όλα αυτά τα πράγματα είναι εγκλωβισμένα από τη στιγμή που η χώρα μπήκε στα Μνημόνια.

Το δεύτερο είναι απείρως σκληρότερο και βαρβαρότερο από το πρώτο. Όποια και αν είναι η κυβέρνηση, θα ασκήσει την ίδια πολιτική, θα είναι κυβέρνηση ανδρείκελων, διότι τις εντολές τις εκδίδει η Τρόικα, που συντάσσει και τα σοβαρότερα νομοσχέδια που έχουν σχέση με τα Μνημόνια και τις ρυθμίσεις. Η τραγωδία της χώρας ξεκινάει από τη στιγμή που μπήκε στο ΔΝΤ και την Τρόικα και είναι υποτελής σε ένα καθεστώς βίαιο και κατοχικό».

Η εκπομπή παρουσίασε ένα συγκλονιστικό ρεπορτάζ από το Ταμείο Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Πειραιά, όπου ο κόσμος συνωστίζεται για να βγάλει ένα βιβλιάριο απορίας, ενώ ανέδειξε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Ταμεία, όπως αυτό των εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής ο διευθυντής του newsbomb Χάρης Λαζαρόπουλος σε ζωντανή επαφή μετέφερε στο στούντιο ερωτήσεις, παρεμβάσεις και καταγγελίες.

Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν

  1. Μ. Τασιόπουλος: «Έρχονται μέτρα 16 δισ.»
  2. Ευ. Αντώναρος: «Η μεγάλη πρόκληση»
  3. Ευ. Αντώναρος: «Θα είμαστε άξιοι για ξύλο αν…»
  4. Στ. Παπαθεμελής: «Κυβέρνηση ανδρείκελων όποια και αν εκλεγεί»
  5. Ν. Καραθανασόπουλος: «Το ζητούμενο είναι η ανάπτυξη»
  6. Ν. Καραθανασόπουλος: «Έχουμε πρόταση εξουσίας»
  7. Ρ. Αξελός: Η Κύπρος πώς δανείστηκε;
  8. Συνέντευξη του Γιάννη Στεφανόπουλου - Πρόεδρου Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου. SOS για τα ταμείο των Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου
  9. Θ. Πλεύρης: «Το 1/3 του χρέους σε ελληνικά χέρια»
  10. Θ. Πλεύρης: «Δεν μπορεί να μην ερωτάται ο λαός»
  11. Γ. Δημαράς: Όχι σε Καμμένο, συζητάμε με ΣΥΡ – ΣΥΝ
  12. 20% αύξηση στα βιβλιάρια απορίας

Για να δείτε όλες τις εκπομπές, πατήστε ΕΔΩ.