MEDIA

Στην αντεπίθεση οι Ενώσεις ΜΜΕ για τον τραυματισμό του Μ. Λώλου

Στην αντεπίθεση οι Ενώσεις ΜΜΕ για τον τραυματισμό του Μ. Λώλου

Τη συμπαράσταση τους για τον τραυματισμό του προέδρου της Ένωσης φωτορεπόρτερ Μάριου Λώλου, που χτυπήθηκε από αστυνομικούς σε διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, εξέφρασαν οι ενώσεις ΜΜΕ.

Σε συνέντευξη τύπου οι ενώσεις ανήγγειλαν την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς, ζητώντας το όνομα του άνδρα των ΜΑΤ που τον χτύπησε.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), Γιώργος Σαββίδης, δήλωσε δηκτικά πως θα επαναφέρει τη «μαύρη λίστα» με τους εχθρούς του δημοσιογραφικού επαγγέλματος και «όσοι μπουν εκεί, δεν θα προβάλλονται από κανένα μέσο ενημέρωσης». Και πρόσθεσε: «Προκαλούμε την ηγεσία της ΕΛΑΣ και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να δείξουν έναν ένοχο».

Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρης Τρίμης, ζήτησε να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. «Η κυβέρνηση έχει στα χέρια της από την Πέμπτη τα ονόματα των ανδρών της διμοιρίας των ΜΑΤ που χτύπησε τον Μάριο Λώλο. Έπειτα από ανακρίσεις, αποδείχθηκε ότι είχε δοθεί εντολή να διαλυθούν οι δημοσιογράφοι. Έκτοτε μας κοροϊδεύουν και η ηγεσία του υπουργείου και η εισαγγελία, μη δίνοντάς μας τα ονόματα» είπε.