MEDIA

Eurovision 2022: Πότε θα ακούσουμε το τραγούδι της Ελλάδας

Eurovision 2022: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία που θα ακούσουμε το τραγούδι της ελληνικής συμμετοχή.
Η Αμάντα Γεωργιάδη είναι έτοιμη να δώσει τον καλύτερο της εαυτό, σε ένα τραγούδι που όπως έχει δηλώσει, είναι υπέροχο.
INTIME - ΚΟΤΣΙΡΕΑΣ ΗΛΙΑΣ

Eurovision 2022: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία που θα ακούσουμε το τραγούδι της ελληνικής συμμετοχής.

Την Πέμπτη 10 Μαρτίου θα παρουσιαστεί το τραγούδι της Ελλάδας στον φετινό 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision 2022. Αν κι ακόμη δεν έχουμε καμία πληροφορία για το τραγούδι της ελληνικής συμμετοχής -που θα τραγουδήσει η Αμάντα Γεωργιάδη- τα προγνωστικά στο εξωτερικό το τοποθετούν στην 4η θέση.

Ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2022 στο Τορίνο και η Ιταλία θα βρεθεί κατευθείαν στον τελικό μαζί με τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Αμάντα είναι Ελληνίδα της ομογένειας και έχει διαγράψει μία αξιοσημείωτη πορεία τόσο στον χώρο της μουσικής όσο στην τηλεόραση.

Το καλλιτεχνικό της όνομα είναι Amanda Tenfjord, λόγω της μετανάστευσής της στην ομώνυμη πόλη της Νορβηγίας από μικρή ηλικία.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι η Αμάντα Γεωργιάδη έχει εμφανιστεί σε μερικά από τα σημαντικότερα φεστιβάλ της Ευρώπης, όπως το «Reeperbahn Festival» στο Βερολίνο, το «Iceland Airwaves» στο Ρέικιαβικ, το «The Great Escape» στο Brighton του Ηνωμένου Βασιλείου, το «Eurosonic» στην Ολλανδία. Το 2020 θα εμφανιζόταν στο μεγαλύτερο και σημαντικότερο φεστιβάλ της Σκανδιναβίας, το «Roskilde», το οποίο όμως ακυρώθηκε εξαιτίας της πανδημίας, ενώέχει κερδίσει το βραβείο «role model awards» στο byLarm, που είναι το γνωστότερο φεστιβάλ νέας μουσικής της Σκανδιναβίας.

Παράλληλα με την καριέρα της ως τραγουδίστρια, η Αμάντα συνεχίζει τις σπουδές της στην Ιατρική, κάνοντας αυτό το διάστημα την πρακτική της σε εξειδικευμένο νοσοκομείο της Νορβηγίας για ασθενείς με COVID-19.

Η ίδια σε πρόσφατη συνέντευξή της στο GALA, ανέφερε τον λόγο που αποφάσισε να στείλει τραγούδι για την ελληνική συμμετοχή: «Πέρυσι, όταν είδα τη Stefania στη Eurovision, είδα ότι είχε επιλεγεί κάτι διαφορετικό από το συνηθισμένο: ένα καλό ποπ σύγχρονο τραγούδι, χωρίς τα έθνικ στοιχεία. Μάλιστα ακόμα και η Νορβηγία, που ποτέ δεν ψηφίζει την ελληνική συμμετοχή, πέρυσι έδωσε βαθμούς στη Stefania. Εκείνη τη στιγμή, λοιπόν, σκέφτηκα για πρώτη φορά ότι μπορεί και το δικό μου ύφος μουσικής, που είναι εξίσου διαφορετικό απ’ ό,τι έστελνε η Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια, να έχει την τύχη να μας εκπροσωπήσει».

Διαβάστε επίσης:

Eurovision 2022: Αποκλείστηκε η Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία