MEDIA

MasterChef: Μερακλίδικα από την Τοσκάνη ξεκίνησε ο τελικός - Με αστέρι Michelin o πρώτος καλεσμένος

MasterChef: Μερακλίδικα από την Τοσκάνη ξεκίνησε ο τελικός - Με αστέρι Michelin o πρώτος καλεσμένος
MasterChef: Στην Τοσκάνη της Ιταλίας θα πραγματοποιηθούν συνολικά δύο από τις δοκιμασίες του τελικού
Instagram

MasterChef: Στην Τοσκάνη της Ιταλίας θα πραγματοποιηθούν συνολικά δύο από τις δοκιμασίες του τελικού

Από την Ιταλία και συγκεκριμένα την Τοσκάνη ξεκίνησαν οι δοκιμασίες για τους φιναλίστ του τελικού του MasterChef, Παναγιώτη και Καλλιόπη, οι οποίοι πέντε μήνες μετά την είσοδό τους στο σπίτι του διαγωνισμού μαγειρικής έκαναν αυτό το ταξίδι στο εξωτερικό.

«Εδώ παιδιά θα λάβουν χώρα δύο από τις δοκιμασίες του φετινού τελικού. Συνεχίζεται η διαδικασία συλλογής βαθμών. Αυτό πρέπει να έχετε στο νου σας. Συγκεντρώστε όσες πληροφορίες μπορείτε σε κάθε στάση που θα κάνουμε. Θα σας χρειαστούν» τους εξήγησε ο Σωτήρης Κοντιζάς.

Στη συνέχεια, οι κριτές ενημέρωσαν τους φιναλίστ του MasterChef πως πρώτη τους στάση θα ήταν το γραφικό χωριό Panzano και η “Antica Macelleria Cecchini”, όπου θα είχαν τη χαρά να γνωρίσουν τον παγκοσμίου φήμης κρεοπώλη Dario Cecchini αλλά και να ξεκινήσουν «μερακλίδικα» το γευστικό ταξίδι στην Τοσκάνη.

Μετά από τις στιγμές χαλάρωσης και την περιήγηση στο χωριό Panzano, Παναγιώτης και Καλλιόπης έφτασαν στο σημείο όπου διεξήχθη η πρώτη διαγωνιστική δοκιμασία αυτού του ταξιδιού.

Οι δυο φιναλίστ έφτασαν στον ιστορικό χώρο του Αββαείου του Pasignano, όπου λειτουργεί ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στην Ιταλία, η “Osteria di Pasignano” με καλεσμένο του MasterChef τον σεφ του εστιατορίου και βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin, Matteo Lorenzini.

Ο Παναγιώτης ακούγοντας πως ο σεφ έχει αστέρι Michelin σχολίασε: «Η αλήθεια είναι ότι δε γνωρίζω τον σεφ. Στην Ιταλία τα αστέρια Michelin είναι σαν τα περίπτερα. Όποια πέτρα και να σηκώσεις βρίσκεις και έναν Michelinάτο από κάτω».

Αφού τους έδωσε δύο κομμάτια κρέατος και τους ευχήθηκε «καλά ψησίματα» τους… παρέδωσε στον «μάστορα της ψησταριάς», τον Λορέντζο ο οποίος έψησε κρέας το οποίο οι δυο φιναλίστ του MasterChef δοκίμασαν και ξετρελάθηκαν με το πόσο νόστιμο ήταν.

Όπως εξήγησαν οι κριτές του MasterChef το ζητούμενο αυτής της δοκιμασίας ήταν ένα μενού τριών σταδίων με προϊόντα που παράγονται στην περιοχή γύρω από το Μοναστήρι ενώ τη βαθμολογία του θα έδινε και ο σεφ του εστιατορίου, Matteo Lorenzini.