MEDIA

Eurovision 2023: «Κλείδωσε» ο εκπρόσωπος της Κύπρου

Eurovision 2023: «Κλείδωσε» ο εκπρόσωπος της Κύπρου

Eurovision 2023: Τι γίνεται με τη συμμετοχή της Ελλάδας;

Σε ρυθμούς Eurovision έχουν αρχίσει να κινούνται οι φανατικοί του μουσικού διαγωνισμού, που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2023 στο Λίβερπουλ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πριν από λίγη ώρα, το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου ανακοίνωσε ότι -σε συνέχεια της συμφωνίας που υπέγραψε με την Panik Records και σε συνεργασία με την City Pop Records Αυστραλίας- η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί στον 67οδιαγωνισμό τραγουδιού από τον Κυπριακής καταγωγής, δημοφιλή τραγουδιστή Andrew Lambrou. Περισσότερες πληροφορίες για την συμμετοχή θα ανακοινωθούν αργότερα.

Andrew Lambrou

Όσον αφορά στη συμμετοχή της Ελλάδας; Φαίνεται ότι στην ΕΡΤ έχουν κατατεθεί περισσότερα από 100 τραγούδια ενώ έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον 16 καλλιτέχνες. Ένας από αυτούς είναι και ο Leon of Athens, ο οποίος έχει τη στήριξη του Φωκά Ευαγγελινού και του Δημήτρη Κοντόπουλου. Επίσης η Ευαγγελία, που είχε δηλώσει συμμετοχή και πέρσι αλλά δεν τα κατάφερε, θέλει να δοκιμάσει εκ νέου την τύχη της φέτος.

Συμμετοχή για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision έχει δηλώνει και η Αντωνία Καούρη, η οποία είχε εμφανιστεί στο «The Voice» και είχε φτάσει μέχρι τον τελικό. Η Klavdia, επίσης πρώην διαγωνιζόμενη του «Voice», ο τενόρος Βασίλης Κούρτης -που έχει συνεργαστεί με τον Μάριο Φραγκούλη και τη Λυρική Σκηνή-, η Ελληνοκύπρια Antigoni, είναι μερικοί ακόμη από τους τραγουδιστές που θέλουν να ανέβουν στο stage του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού. Από τις εκπλήξεις των συμμετοχών είναι η Μόνικα. Η τραγουδοποιός Μόνικα Χριστοδούλου είναι μια έκπληξη ανάμεσα στις 106 συμμετοχές που κατατέθηκαν στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Η τραγουδίστρια η οποία σημείωσε πριν από δέκα χρόνια, επιτυχία τόσο σε Ελλάδα αλλά και σε εξωτερικό, με αμέτρητες συνεργασίες με πολλούς αστέρες του Χόλυγουντ, αναμένεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών.

Άγνωστο παραμένει αν η Μόνικα με ποιους θα συνεργαστεί, στην περίπτωση φυσικά που αυτή επιλεγεί για τον διαγωνισμό. Το πιο πιθανό βέβαια είναι μουσικά να κινηθεί στο γνώριμο ύφος της.

Διαβάστε επίσης:

Eurovision 2023: Ανακοινώθηκε η πόλη και η ημερομηνία του 67ου διαγωνισμού τραγουδιού

Μενεγάκη: Το μήνυμα του Μάκη στον αδερφό της μόλις γεννήθηκε η Μαρίνα!

«Σφάχτηκαν» στον αέρα Κούγιας και Λιάγκας για το ΑΤ Ομόνοιας