MEDIA

Το πολιτικό τοπίο στα social media,ο Κασιδιάρης και η Κανέλλη

Το πολιτικό τοπίο στα social media,ο Κασιδιάρης και η Κανέλλη

Ο διαδικτυακός τόπος Harvantics που παρουσιάζει τις τάσεις των κομμάτων στα Social Media, ο ξυλοδαρμός της Λιάνας Κανέλλη από τον Ηλία Κασιδιάρη, αλλά και η επόμενη μέρα των εκλογών ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν στην εκπομπή «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΩ» με τον Κώστα Χαρδαβέλλα και το Χάρη Λαζαρόπουλο.

Ο άνθρωπος που διαχειρίζεται την ιστοσελίδα Harvantics, κ. Παύλος Λινός μαζί με τον διαφημιστή κ. Μάκη Σεριάτο έδωσαν την εικόνα που παρουσιάζουν τα κόμματα στα Social Media δέκα ημέρες πριν τις εκλογές.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Σεριάτος ανέφερε πως στα Social Media τις τελευταίες ημέρες φαίνεται η χώρα σαν να απομονώθηκε σε μια εσωτερική κουβέντα. Την παρομοίασε μάλιστα ως μια εσωτερική κουβέντα που γίνεται στο «χωριό των Γαλατών». Επιπλέον σχολίασε και την κακή εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, λέγοντας πως «αυτή είναι η μεγαλύτερη ζημιά που έχει γίνει», συμπληρώνοντας ότι «όταν θέλει κάποιος ξένος να έρθει στην Ελλάδα σκέφτεται την φοβική εικόνα που βγαίνει προς τα έξω».

Οι Κώστας Χαρδαβέλλας και Χάρης Λαζαρόπουλος παρουσίασαν και ανέλυσαν γραφήματα από τον διαδικτυακό τόπο Harvantics.com, με εντυπωσιακό στοιχείο την εικόνα του Ηλία Κασιδιάρη μέχρι χθες το βράδυ η οποία παρουσίαζε σημαντική άνοδο.

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΛΑΟΣ στην Β' Αθήνας κ. Κωστής Αϊβαλιώτης χαρακτήρισε την συμπεριφορά του Ηλία Κασιδιάρη ως «επιπέδου χιμπαντζή», ενώ εν συνεχεία ανέφερε πως η Χρυσή Αυγή βολεύεται με την παρουσία λαθρομεταναστών στην χώρα επειδή «σπάνε κεφάλια με τα στειλιάρια». Ο κ. Αϊβαλιώτης μίλησε και για την εγκληματικότητα λέγοντας ότι «πρέπει να δοθούν άδειες οπλοφορίας στους Έλληνες ώστε να φοβούνται οι εγκληματίες, αλλοδαποί και μη, να «μπουκάρουν» στα σπίτια.

Εν συνεχεία η κουβέντα επικεντρώθηκε στην οικονομική κατάσταση της χώρας αλλά και στις πολιτικές εξελίξεις εν όψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσίασε η τοποθέτηση του διευθυντή της ιστοσελίδας fpress.gr, Νίκου Σαμοΐλη πως «η κυβέρνηση διαπιστώνει ότι τα ρευστά διαθέσιμα τελειώνουν και είναι αναγκασμένη να ψάξει για ρευστό», συμπληρώνοντας ότι «γίνεται μια μάχη οι οφειλέτες να πληρώσουν ή αν δεν πληρώσουν να τους τα πάρει το κράτος».

«Τα χρήματα δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσουν γιατί πλέον κανείς δεν τους πιστεύει. Το ξεκάθαρο είναι πως δεν υπάρχουν λεφτά συμπλήρωσε ο κ. Σαμοΐλης ενώ μίλησε για την αγωνία του κ. Ζαννιά να μαζέψει μετρητά.

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, είπε πως η «κοινή λογική έχει χαθεί. Για το πρόβλημα της χώρας με το κλειδί είναι οι επενδύσεις. Αν δεν υπάρχουν επενδύσεις νέες θέσεις εργασίας δεν θα υπάρξουν».

Συμπλήρωσε επίσης ότι "δεν φτάνει ένα επιδέξιος άνθρωπος να λύσει το πρόβλημα ούτε ένα άθροισμα βουλευτών. Χρειάζεται μέγιστη κοινωνική συναίνεση".

Ο Αλέξανδρος Κορωνάκης, διευθυντής του neurope.eu μιλώντας μέσω Skype από τις Βρυξέλλες σχολίασε το περιστατικό με τον Η. Κασιδιάρη λέγοντας ότι «Οι Έλληνες μπορεί να κατάλαβαν τι έγινε, αλλά οι ξένοι δεν το βλέπουν με το ίδιο πρίσμα. Τέτοιες εικόνες δεν βοηθάνε την εικόνα της χώρας τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό».

Ο κ. Κορωνάκης σχολίασε και τις διεθνείς εξελίξεις προσθέτοντας πως «η Α. Μέρκελ ζητεί ξεκάθαρα πλέον μια Ευρώπη δυο ταχυτήτων κάτι που βγαίνει τώρα στην επιφάνεια και δημιουργεί ερωτηματικά».

Εν συνεχεία τον λόγο πήρε ο υποψήφιος βουλευτής Β' Αθήνας με το ΠΑΣΟΚ , Νίκος Πολύζος, ο οποίος ανέφερε ότι «η μόνη κόκκινη γραμμή που έχουμε θέσει είναι ότι θέλουμε λύση εντός του ευρώ και εντός της ευρωζώνης. Στους ευρωπαίους δεν μπορείς να πας να πας να πεις καταγγέλλω, έχουν κουλτούρα διαλόγου».

Από πλευράς ΔΗΜ.ΑΡ. ο υποψήφιος βουλευτής Β' Αθήνας, Δ. Χατζησωκράτης, μίλησε για την οικονομική κατάσταση της χώρας λέγοντας ότι «πρέπει να καταλάβει ο κόσμος πως υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας. Το πρόβλημα είναι ταμειακό. Το κράτος δεν έχει μαζέψει χρήματα. Εμείς θέλουμε την επόμενη των εκλογών οπωσδήποτε να υπάρξει κυβέρνηση αλλά χωρίς να μπει σε κίνδυνο η παραμονή μας στο ευρώ».