MEDIA

Survivor: Από τον Γιώργο Αγγελόπουλο στον Σάκη Κατσούλη και τη Δαλάκα – Τι κάνουν οι νικητές

Survivor: Από τον Γιώργο Αγγελόπουλο στον Σάκη Κατσούλη και τη Δαλάκα – Τι κάνουν οι νικητές

Το Survivor ξεκίνησε να προβάλλεται από το MEGA με την Ευαγγελία Δερμετζόγλου πρώτη νικήτρια

Το «Survivor» είναι από τα ριάλιτι που έχουν αφήσει εποχή στην ελληνική τηλεόραση. Συστήθηκε, για πρώτη φορά, μέσα από το MEGA το 2003 κι έκτοτε δεν σταμάτησε να απασχολεί τους τηλεθεατές είτε ως κοινωνικό πείραμα είτε ως πρότζεκτ με εντάσεις-καβγάδες-περσόνες και stories που έγραψαν ιστορία.

Το 2003, λοιπόν, η πρώτη νικήτρια ήταν γυναίκα. Η Ευαγγελία Δερμετζόγλου, που κατάφερε να ξεχωρίσει και να πάρει 200.000 ευρώ, ακόμη έχει μείνει στη συνείδηση του κοινού ως μία εξαιρετικά δυνατή και δυναμική παίκτρια και πάλαι πότε κολλητή της Ορθούλας Παπαδάκου με την οποίο κιόλας μοιράστηκαν το έπαθλο. Αν και δεν απασχόλησε μετέπειτα τα μίντια, με αφορμή τους επόμενους κύκλους έχει παραχωρήσει ελάχιστες συνεντεύξεις. «Σε εμάς έγιναν πολλά σκληρά πράγματα που δεν τα έδειξαν ποτέ οι κάμερες, αν τα έδειχναν θα έπρεπε να μπούνε όλοι φυλακή… Ζήσαμε την απόλυτη εξαθλίωση. Τώρα παρακολουθείς το σκάφος που τους πηγαίνει στο απέναντι νησί, εμάς μας πήγαιναν νύχτα με 10 μποφόρ, θαλασσοπνιγόμασταν και τρέμαμε με ένα σεντόνι. Πελώρια κύματα έσκαγαν επάνω μας μέχρι να πάμε στο συμβούλιο. Κινδυνεύαμε, σπάγανε τα σαγόνια μας από το κρύο, οι καταστάσεις που περάσαμε –ειδικά οι γυναίκες – ήταν τραγικές. Αυτά δεν τα είδατε ποτέ, όλα ήταν ωραιοποιημένα», δήλωσε σε συνέντευξή της παλαιότερα. «Μας άφηναν επίτηδες να πονάμε, να υποφέρουμε για την τηλεθέαση, δεν τους ένοιαζε. Πέρασα πολλά στάδια στο Survivor, περισσότερα γυναικολογικά, ψυχολογικά, σωματικά, πληγές, κατάθλιψη. Τους έτρεχα πολλά χρόνια στα δικαστήρια για τα ιατρικά θέματα, τις παραβλέψεις και τον δόλο. Για αυτό τα επόμενα Survivor κάνεις κιχ και τρέχουν οι γιατροί. Κινήθηκα δικαστικά για πάρα πολλά χρόνια. Και με την παραγωγή και με το MEGA. Κέρδισα φυσικά. Γι’ αυτό και με ψιλοέθαψαν κιόλας, μου κλείσανε όλες τις πόρτες. Κέρδισα 200.000 ευρώ και τα 46.000 τα πήρε η εφορία. Δεν άξιζε», έχει υποστηρίξει μιλώντας στο «Πρωινό».

Στον κύκλο του 2004, νικητής αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Χριστοδουλάκης. Μετά το τέλος του παιχνιδιού εξαφανίστηκε, ενώ σε συνέντευξή του είχε δηλώσει κάποια χρόνια μετά: «Είναι ένα κεφάλαιο της ζωής μου που έχει κλείσει, δεν θα το ξεχάσω όμως ποτέ. Τα χρήματα δεν άλλαξαν τη ζωή μου ούτε την καθημερινότητα μου. Το έπαθλο ήταν 200.000 ευρώ, πήρα λιγότερα λόγω των κρατήσεων και απλά συνέχισα να κάνω την ίδια δουλειά που έκανα και πριν. Το μόνο που άλλαξε είναι ότι από τότε, ξέρω τι θα πει πραγματική πείνα».

To 2006, και πάλι από τη συχνότητα του MEGA, προβλήθηκε το «Survivor Ελλάδα-Τουρκία», με νικητή τον Τούρκο Ντέρια Ντουρμουσλάρ. Η μοίρα του επιφύλασσε ένα μοιραίο παιχνίδι, αφού κάποια χρόνια μετά… σκοτώθηκε.

Στις αρχές του 2017, ανακοινώθηκε, ότι τα αποκλειστικά δικαιώματα του ριάλιτι τα αγόρασε ο ΣΚΑΪ, ο οποίος μετέδωσε τον νέο κύκλο. Την πρώτη θέση και το έπαθλο των 100.000 ευρώ κατέκτησε ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ο οποίος κυριολεκτικά είδε τη ζωή του να αλλάζει μέσα από το ριάλιτι. Από τη Σκιάθο και την ενασχόλησή του με τα θαλάσσια σπορ, κατάφερε να γίνει ο Ντάνος του κόσμου και ένα από τα πιο αγαπητά πρόσωπα της TV. Περιζήτητος καλεσμένος σε εκπομπές, πρόσωπο που άρχισε να πουλάει στις σελίδες περιοδικών, «μήλον της Εριδος» για τα κανάλια και για το ποιος θα τον διεκδικήσει, ο Γιώργος Αγγελόπουλος μετατράπηκε σε σούπερ σταρ, όσο κι αν εκείνος αρνήθηκε αυτούς τους τίτλους. Συμμετοχές σε σειρές και ταινίες, διαφημιστικά, εξώφυλλα έγιναν καθημερινότητα, με τον ίδιο να προσπαθεί πάντα να κρατά χαμηλούς τόνους.

Τα χρόνια που ακολούθησαν, διαδοχικά, τον τίτλο κέρδισαν ο Ηλίας Γκότσης, η Κατερίνα Δαλάκα, ο Σάκης Κατσούλης και ο Στάθης Σχίζας. Και οι τέσσερις βρίσκονται στον all star κύκλο, φέτος, με τους δύο τελευταίους να θεωρούνται από τα μεγάλα φαβορί. Η Κατερίνα, έπειτα από μία επεισοδιακή αποβολή, έχει επιστρέψει στα πάτρια εδάφη και έχει αφήσει πίσω της το εν λόγω κεφάλαιο. Και στις τέσσερις περιπτώσεις, πάντως, η νίκη λειτούργησε με θετικό πρόσημο αφού οι παίκτες κατάφεραν να εξαργυρώσουν τη δημοφιλία σε χρήματα και επιχειρηματικά πλάνα.