MEDIA

Eurovision 2023: Τι συμβαίνει με την παρουσίαση του τραγουδιού της Ελλάδας

Eurovision 2023: Τι συμβαίνει με την παρουσίαση του τραγουδιού της Ελλάδας
GLOMEX

Eurovision 2023: Το κομμάτι «What They Say» ακόμη δεν έχει παρουσιαστεί στο ευρύ κοινό

Ο Victor Vernicos είναι ο φετινός εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Eurovision και όλοι αναμένουμε να ακούσουμε το τραγούδι «What They Say». Ο Φώτης Σεργουλόπουλος, μέσα από την εκπομπή της Πέμπτης «Πρωίαν σε είδον, τhν Μεσημβρίαν», δήλωσε ότι σήμερα Παρασκευή θα κυκλοφορήσει επίσημα το κομμάτι μαζί με το video clip.

Κάτι που δεν επιβεβαιώνεται από την ΕΡΤ. Λόγω της τραγωδίας στα Τέμπη και των όσων έχουν εκτυλιχθεί στη χώρα μας την τελευταία εβδομάδα, τα στελέχη της δημόσιας τηλεόρασης δεν θεώρησαν σωστό να προβούν σε μία τέτοια κίνηση. Άλλωστε, η ΕΡΤ ποτέ δεν εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για το γεγονός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρουσίαση θα γίνει τις προσεχείς ημέρες καθώς οι κανονισμοί της EBU υποχρεώνουν τις συμμετέχουσες χώρες να κυκλοφορήσουν τα κομμάτια τους ως τα μέσα Μαρτίου.

Να σημειωθεί ότι φέτος είναι η 67η διοργάνωση της Eurovision, η οποία θα διεξαχθεί στο Λίβερπουλ του Ηνωμένου Βασιλείου, αφού η Ουκρανία, η νικήτρια χώρα του διαγωνισμού του 2022 με το τραγούδι Stefania των Kalush Orchestra, δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της φιλοξενίας της εκδήλωσης λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια που προκλήθηκαν μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία το 2022.

Η μεγάλη γιορτή της μουσικής θα λάβει χώρα στην Liverpool Arena και θα αποτελείται από δύο ημιτελικούς στις 9 και 11 Μαΐου και τον τελικό στις 13 Μαΐου 2023. Τριάντα επτά χώρες θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό με τη Βόρεια Μακεδονία, τη Βουλγαρία και το Μαυροβούνιο να τάσσονται κατά της συμμετοχής τους, κυρίως λόγω των οικονομικών επιπτώσεων της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης 2021–2023.

Η κλήρωση έδειξε ότι η Ελλάδα κι η Κύπρος θα εμφανιστούν μαζί στο πρώτο μισό του δεύτερου ημιτελικού, που θα διεξαχθεί στις 11 Μαϊου. Η ακριβής σειρά εμφάνισης θα καθοριστεί από τους παραγωγούς του σόου, αρκετά αργότερα.