Αλέξης Γεωργούλης
Στις ευρωεκλογές του 2019 o Aλέξης Γεωργούλης εκλέχτηκε ευρωβουλευτής και έβαλε μία άνω τελεία στην καριέρα του στην υποκριτική.
Πηγή: Open
MEDIA

Αλέξης Γεωργούλης: «Ο εραστής δυτικών προαστίων» μπήκε στην Ευρωβουλή και στο μάτι του Κυκλώνα

Αλέξης Γεωργούλης: Η πορεία στην TV, οι επώνυμες σχέσεις, οι κατηγορίες που τον βαραίνουν και όσα δηλώνουν συνάδελφοι και φίλοι

Το όνομά του κοσμούσε εξώφυλλα περιοδικών, πρωταγωνιστούσε σε εκπομπές και tabloids, αφού ήταν ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα της μικρής οθόνης. Ο Αλέξης Γεωργούλης, συνηθισμένος από την προβολή, βρίσκεται για πρώτη φορά στο επίκεντρο αρνητικών κριτικών και σχολίων μετά τις κατηγορίες για βιασμό και ξυλοδαρμό από την Ελένη Χρονοπούλου.

Γνωστός σε όλους από τις τηλεοπτικές του συμμετοχές, συστήθηκε και αποθεώθηκε ως «Σωτήρης» στη σειρά του MEGA «Είσαι το ταίρι μου» το 2001. Έκτοτε όλοι άρχισαν να μιλούν για εκείνον και μία καριέρα στη μικρή οθόνη ξεκινούσε. Η σειρά «Εραστής δυτικών προαστίων» έμελλε να ανεβάσει ακόμη παραπάνω τις μετοχές του και να τον φέρει στην πρώτη γραμμή.

Στη συνέχεια, τα «Κινούμενη άμμος», «1 μήνας και κάτι», ακολούθησαν παράλληλα με θεατρικές συμμετοχές και ρόλους. Το καλοκαίρι του 2007, του δόθηκε η ευκαιρία να συμπρωταγωνιστήσει με τη Νία Βαρντάλος και τον Ρίτσαρντ Ντρέιφους στην ταινία «Έρωτας αλά ελληνικά», κάνοντας τα πρώτα του βήματα σε διεθνές επίπεδο. Τον Μάιο του 2016 συμμετείχε μαζί με ένα μεγάλο καστ από Έλληνες και ξένους ηθοποιούς στη σειρά «Οικογένεια Ντάρελ» με τον ηθοποιό να μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Στις ευρωεκλογές του 2019 εκλέχτηκε ευρωβουλευτής και έβαλε μία άνω τελεία στην καριέρα του στην υποκριτική. Σε μακροσκελή ανάρτησή του είχε εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους είχε επιλέξει να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας ότι «εκεί βρήκε ανθρώπους με όρεξη για δουλειά, χωρίς αγκυλώσεις, με βλέμμα καθαρό στραμμένο στον ανοιχτό ορίζοντα».

«Δεν είμαι πολιτικός, δεν θα γίνω ποτέ. Πιστεύω όμως ότι η πολιτική δεν είναι δουλειά των ειδικών» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ μεταξύ άλλων τόνιζε πως «δε θα σας τάξω λεφτά, γεφύρια και δρόμους».

Αλέξης Γεωργούλης

To 2020, παράλληλα με τις υποχρεώσεις του στις Βρυξέλλες, συμμετείχε στην κριτική επιτροπή του «Your Face Sounds Familiar», προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων. «Δεν πιστεύω ότι θα πρέπει να αλλάξω την προηγούμενη με την ιδιότητα τώρα, αλλά να την εξελίξω, προσπαθώ να παντρέψω την πολιτική με την τέχνη», είπε χαρακτηριστικά τότε.

Το 2022, είδαμε τον ηθοποιό και ευρωβουλευτή και σε έναν διαφορετικό ρόλο, αυτό του τραγουδιστή. Ο Αλέξης Γεωργούλης έκανε ένα ντουέτο με τον Φώτη Ανδρικόπουλο στο νέο τραγούδι του Δημήτρη Καρρά με τίτλο «Θα κρατηθώ».

Οι επώνυμες σχέσεις

Ο Αλέξης Γεωργούλης προσπάθησε και κατάφερε να κρατήσει την προσωπική του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. «Δεν επιβεβαιώνω ποτέ τις σχέσεις μου γιατί μετά ο ιδιωτικός βίος θα γίνει δημόσιος. Δεν θα κρυβόμουν για να μην φανώ ερωτευμένος, αλλά όπως και τώρα κρατάω την προσωπική μου ζωή όσο πιο ιδιωτική χωρίς να θέλω να είναι σκοτεινή», έχει δηλώσει.

Η μοναδική του σχέση που είχε γίνει γνωστή ήταν με την Τόνια Σωτηροπούλου, χωρίς ωστόσο να έχει μιλήσει ανοιχτά κανείς από τους δύο. Πριν λίγο καιρό, μάθαμε ότι υπήρξε ένα ειδύλλιο με τη Μαρία Σολωμού πριν από 20 χρόνια. «Ήταν χρόνια πίσω. Το παραδέχτηκε ο ένας στον άλλο και ποτέ κανείς δεν ρώτησε πριν το γράψει. Ήταν πριν το 2000. Δεν είχαμε δώσει κοινή συνέντευξη να πούμε τότε ότι ήμασταν ζευγάρι», είπε ο Αλέξης Γεωργούλης για τη Μαρία Σολωμού.

Η τελευταία του συνέντευξη πριν τις καταγγελίες

Ο Αλέξης Γεωργούλης παραχώρησε συνέντευξη στο «Πάμε Δανάη» και τον Άρη Καβατζίκη για την κακοποίηση, στις 6 Απριλίου, μόλις 11 ημέρες πριν γίνει γνωστή η καταγγελία σε βάρος του. «Βλέπω θετικά μία ακόμη 5ετία στο ευρωκοινοβούλιο, ήταν πολύ δημιουργική περίοδος και ως γραφείο καταβάλαμε υπεράνθρωπες προσπάθειες. Ο υπουργός Πολιτισμού της Ισπανίας μάς βράβευσε για την προσφορά μας στον πολιτισμό κατά την περίοδο της πανδημίας. Μου έκανε εντύπωση το πόσο οργανωμένοι είναι οι Ισπανοί στον τομέα του πολιτισμού», ανέφερε αρχικά ο Αλέξης Γεωργούλης.

Σε σχέση με την κακοποίηση και τις κακοποιητικές συμπεριφορές είπε: «Φέραμε κάτι νέο στο κομμάτι της κακοποίησης στον χώρο του πολιτισμού, καθώς δεν υπήρχε καταγεγραμμένο γραπτώς το ιστορικό των κακοποιήσεων. Ήρθα αντιμέτωπος με κακοποιητικές συμπεριφορές, αλλά επειδή μπήκα αρκετά μεγάλος στο επάγγελμα, ήμουν γειωμένος και αντιμετώπισα έξυπνα τις καταστάσεις».

«Εάν γνώριζα την επιτυχία που γνώρισα στα 27 με το “Είσαι το ταίρι μου” στα 20-22 μου, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα στο τι θα έκανα για να μου συμβεί. Νεότερος ίσως εκμεταλλευόμουν διαφορετικά την επιτυχία, δεν είναι μόνο το γεγονός ότι “σε πιέζω λόγω εξουσίας, αλλά και το τι σου υπόσχομαι ότι θα κερδίσεις”», είπε. .

Για τον έρωτα στο Ευρωκοινοβούλιο, ο Αλέξης Γεωργούλης υπογράμμισε πως «όσοι δουλεύουν μέσα στην Ευρωβουλή είναι άνθρωποι. Δεν σημαίνει ότι ερωτεύονται μέσα στους χώρους της, αλλά υπάρχουν και μετά. Έχω συνάψει σχέσεις μετά τον χώρο του Ευρωκοινοβουλίου σε ανθρώπινο επίπεδο».

Τι δηλώνουν φίλοι και συνάδελφοι

Η υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη έχει «σοκάρει» καλούς του φίλους και πρώην συνεργάτες. Συγκρατημένοι εκφέρουν τη δική τους άποψη για τον άνθρωπο που γνώρισαν και που μοιράστηκαν μαζί του επαγγελματικές στιγμές.

Η Δανάη Μπάρκα, που έχει φιλική σχέση μαζί του, καθώς η μητέρα της Βίκυ Σταυροπούλου πρωταγωνιστούσε μαζί του στην επιτυχημένη σειρά του MEGA «Είσαι το ταίρι μου», ανέφερε στον αέρα της εκπομπής «Πάμε Δανάη!»: «Υπάρχει μία καταγγελία, υπάρχουν φήμες για πολλά πράγματα. Η δική μας θέση όπως έχουμε ξαναπεί, και δεν το λέω μόνο για τη συγκεκριμένη υπόθεση, είναι πριν εκδικαστούν οι υποθέσεις και πριν βγουν οι αποφάσεις, αντί να προάγουμε τη βία και την κακοποίηση σε ανθρώπους που μπορεί να είναι ήδη κακοποιητές στον οποιονδήποτε άνθρωπο, είναι να κατευνάζουμε τα πνεύματα και να περιμένουμε τη δικαιοσύνη να μιλήσει. Δεν μπορούμε να δικάσουμε ή να αθωώσουμε… Είναι λεπτό το ζήτημα, και η δική μας θέση είναι ακόμα πιο λεπτή, αλλά και η δική μου λεπτότερη από όλων».

Στην εκπομπή «Breakfast@Star» μίλησε η γνωστή ηθοποιός Μάγδα Τσαγγάνη, που έχει συνεργαστεί μαζί του στο παρελθόν. «Καταρχάς, νιώθω ότι οι κατηγορίες αυτές είναι για τον γιο μου, εγώ τον Αλέξη Γεωργούλη τον είχα και τον έχω σαν γιο μου. Το παιδί αυτό το έζησα στη δουλειά, όχι σε παρέες να βγούμε για καφέ ή να κάνουμε παρέα, ενάμιση χρόνο ήμασταν μαζί, δεν τον είχα δει ούτε μια φορά να έρθει αργοπορημένος ή αδιάβαστος… Είναι ένα ευγενικό παιδί, το οποίο χαρακτήρισα εγώ μοναδικό. Αυτά που ακούω, νομίζω ότι τα λένε για κάποιον άλλο άνθρωπο, εάν τυχόν είναι αλήθεια, που δεν θέλω καν να το πιστέψω, θα αισθανθώ ως μια μάνα που κατηγορούν το παιδί της», είπε χαρακτηριστικά.

Για τη συνεργασία της με τον Γεωργούλη μίλησε και η Έλενα Ασημακοπούλου. Η ηθοποιός ανέφερε ότι δεν είχε ποτέ κακή συμπεριφορά και ότι ο ίδιος ήταν ευγενικός και θετικός απέναντί της. «Έχω συνεργαστεί το 2006 2007 με τον Αλέξη. Δεν είχε ποτέ κακή συμπεριφορά ούτε σε μένα τους συνεργάτες του. Εγώ τότε μάλιστα ξεκίνησα την καριέρα μου ως ηθοποιός όποτε μπορείτε να καταλάβετε ότι θα μπορούσε να υπάρχει και μία κατάσταση από έναν ηθοποιό ο οποίος είναι χρόνια ήδη που να με κάνει να αισθανθώ άσχημα. Ίσα-ίσα απεναντίας εκείνος μόνο θετικός ήταν και ευγενικός και σε μένα και σε όλο τον κόσμο. Όσες φορές φυσικά τον συνάντησα ξανά μετά από τότε ήταν πάλι πολύ ευγενικός. Δεν μπορώ να πιστεύω αυτά που λένε, δεν ξέρω, μου είναι παράξενο όλο αυτό. Λυπάμαι πολύ για όλα όσα ακούγονται εγώ δεν έχω γνωρίσει αυτόν τον Αλέξη δεν τον ξέρω ειλικρινά», ανέφερε στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1.


Διαβάστε επίσης

Μαρίνα Ασλάνογλου: Έχω γνωρίσει τον Αλέξη Γεωργούλη με άλλο τρόπο - Είμαι με τα θύματα

Αλέξης Γεωργούλης: Η υπερασπιστική γραμμή, οι νέες καταγγελίες και τα επόμενα βήματα

Δημήτρης Αρβανίτης για Αλέξη Γεωργούλη: «Μετρημένο παιδί, όχι ιδιαίτερης ευφυίας»

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ