MEDIA

Παρουσιαστές στις επάλξεις – Ποιοι κρατούν τα ηνία της ενημέρωσης το καλοκαίρι

tv

Για κάποιους το καλοκαίρι σημαίνει παραλία, για άλλους όμως σκληρή ενημέρωση

Στην καρδιά του καλοκαιριού, η ενημέρωση δεν σταματά στην TV. Παρουσιαστές
βρίσκονται στις επάλξεις, όντας στο τιμόνι των εκπομπών που βγαίνουν στον
αέρα.

Στον ΣΚΑΪ, από τη Δευτέρα 24 Ιουλίου, «ON LINE» θα βρίσκονται καθημερινά
από τις 11.50 έως και τις 13.40, ο Αντώνης Αντζολέτος και ο Γιάννης Καντέλης, με
όλες τις σημαντικές εξελίξεις της ημέρας. Από το Σάββατο 29 Ιουλίου, η Πηνελόπη Γκάλιου και η Χρύσα Μπάτου θα φροντίζουν για την «Πρωινή Ενημέρωσή» μας, από τις 07.00 έως τις 11.00 ενώ το Σαββατοκύριακο 05-06/08 τη σκυτάλη θα πάρουν ο Χρυσόστομος Τσούφης και η Βαλεντίνα Καραγεωργίου.

Στις 12-13/08 στο τιμόνι της εκπομπής θα βρίσκονται ο Σταύρος Ιωαννίδης και η Κορίνα Γεωργίου. Ο Γιώργος Αυτιάς επιστρέφει πρώτος, όπως πάντα, με την εκπομπή «Καλημέρα» (05.00-10.00), στις 19 Αυγούστου. Από τη Δευτέρα 31 Ιουλίου έως και τις 11 Αυγούστου, η «Πρωινή Ενημέρωση» (06.00 – 09.50), θα φέρνει καθημερινά στο φως τις πρώτες ειδήσεις της ημέρας, με το Νίκο Ανδρίτσο και την Έλενα Λάσκαρη ενώ από τη Δευτέρα 14 Αυγούστου στο πλευρό του θα βρίσκεται, η Έλλη Κασόλη. Στις 21/08 τη δημοσιογράφο θα διαδεχθεί η Νικολέτα Κρητικού. Η εκπομπή «Newsroom» (09.50-11.50) θα βρίσκεται στον αέρα του ΣΚΑΪ από την 31η Ιουλίου, στη θέση των «Αταίριαστων», Γιάννη Ντσούνου και Χρήστου Κούτρα. Έως και τις 02/08 στην παρουσίαση της ενημερωτικής εκπομπής θα βρίσκονται οι Πηνελόπη Γκάλιου και Μαρία Βούσουλα ενώ στο πλευρό της δεύτερης θα βρίσκεται για το χρονικό διάστημα 03-04/08, η Ναντίν Χαρδαλιά. Την εβδομάδα 07-11/08, η Ναντίν Χαρδαλιά θα βρίσκεται στο στούντιο του «Newsroom» μαζί με τον Σταύρο Ιωαννίδη ενώ από τις 14 έως τις 18
Αυγούστου τη σκυτάλη παίρνουν ο Κωνσταντίνος Δαυλός και ο Αντώνης Κρητικός. Την εβδομάδα 21-25/08 το «Newsroom» θα παρουσιάσουν ο Αντώνης Κρητικός και η Χρύσα Τσίχλη.

Στο MEGA, καθημερινά από τις 06.00 έως τις 09.50, βγαίνει στον αέρα το «Κοινωνία Ωρα MEGA». Ιορδάνης Χασαπόπουλος και Ανθή Βούλγαρη μπορεί να κάνουν διακοπές, όμως το δημοσιογραφικό επιτελείο του καναλιού παρελαύνει. Από τη Δευτέρα 17 Ιουλίου και για δύο εβδομάδες το τιμόνι της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του MEGA έχουν η Στέλλα Στυλιανού και ο Νικήτας Κορωνάκης. Στη συνέχεια, τη σκυτάλη της παρουσίασης παίρνουν η Μαριλένα Γεραντώνη και ο Ζήσης Μούσιος.

Στην ΕΡΤ1, στις 06.05, οι «Συνδέσεις» προβάλλουν ό,τι συμβαίνει, ό,τι μας αφορά και επηρεάζει την καθημερινότητά μας. Το team της ΕΡΤ, οικονομικοί, αθλητικοί, πολιτιστικοί συντάκτες και αναλυτές εστιάζουν και φωτίζουν τα θέματα της επικαιρότητας. Η εκπομπή θα συνεχιστεί όλο το καλοκαίρι, με τους παρουσιαστές
να βρίσκονται στο τιμόνι εναλλάξ. Μέχρι τις 21 Ιουλίου στην παρουσίαση θα βρίσκεται ο Κώστας Παπαχλιμίντζος για να δώσει τη σκυτάλη από τις 24 Ιουλίου στη Χριστίνα Βίδου. Θα ακολουθήσουν η Νίνα Κασιμάτη, ξανά η Χριστίνα Βίδου, ενώ μετά η τελευταία θα συναντήσει τον Παπαχλιμίντζο. Η πρώτη καλημέρα λέγεται, όμως και στον ΑΝΤ1. Καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, ο Νίκος Ρογκάκος, η Μαρία Αναστασοπούλου, ο Γιώργος Γρηγοριάδης, ο Αντώνης Φουρλής κι η Ηρώ Ράντου και όλη η δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, για να καταγράψουν και να αναλύσουν την επικαιρότητα και όλες τις ειδήσεις.
Πολιτική, οικονομία, κοινωνία, αθλητισμός, πολιτισμός, social media αλλά και
θέματα που απασχολούν την καθημερινότητά μας έχουν ξεχωριστή θέση στο
«Καλοκαίρι Μαζί».
Ο Σταύρος Μονεμβασιώτης και η Βίκυ Χαντζή, από τις 09.45 έως τις 13.00, μας
μεταφέρουν όλες τις σημαντικές ειδήσεις και την έκτακτη επικαιρότητα στο
«Alpha Τώρα». Μαζί τους είναι ολόκληρη η δημοσιογραφική ομάδα της
ενημέρωσης του καναλιού. Η ενημερωτική εκπομπή δίνει καθημερινά το «παρών»
με όλες τις πληροφορίες για την καθημερινότητά μας, με τα κυριότερα θέματα από
την Ελλάδα και το εξωτερικό, με πρόσωπα που προκάλεσαν συζητήσεις, με
ειδήσεις από τον χώρο της πολιτικής, της επιστήμης και των τεχνών. Θα εστιάζει στα σημαντικά θέματα της επικαιρότητας που αφορούν την κοινωνία, αναζητώντας τη λύση.

Στην ίδια λογική κινείται και το OPEN. Μέχρι και τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου, Μάνος Νιφλής-Χρύσα Φώσκολου στην εκπομπή «Ανοιχτή επικοινωνία», Δημήτρης Καμπουράκης-Παναγιώτης Στάθης στο μαγκαζίνο «Ωρα Ελλάδος» θα βρίσκονται στις επάλξεις. Τη σκυτάλη θα πάρουν δημοσιογράφοι του καναλιού που θα μεταφέρουν εξελίξεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο όλο τον Αύγουστο.