MEDIA

Οι πιο ακριβές σειρές στην ιστορία της τηλεόρασης - Αυτή είναι η δουλειά με κόστος 12 εκατομμύρια

Οι πιο ακριβές σειρές στην ιστορία της τηλεόρασης - Αυτή είναι η δουλειά με κόστος 12 εκατομμύρια

Με αφορμή τη «Μάγισσα» του ΑΝΤ1, θυμηθήκαμε μερικές από τις πιο ακριβές παραγωγές

Η νέα τηλεοπτική χρονιά θα φέρει στις οθόνες μας μεγάλες παραγωγές μυθοπλασίας, μία εκ των οποίων θα αφήσει εποχή λόγω του κόστους της. Η «Μάγισσα» έχει ήδη συζητηθεί πολύ, καθώς φέρει την υπογραφή των μετρ του είδους.

Οι δημιουργοί της σειράς «Άγριες Μέλισσες», οι σεναριογράφοι Μελίνα Τσαμπάνη και Πέτρος Καλκόβαλης, καθώς και ο σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρίτος, βάζουν την υπογραφή τους στη «Μάγισσα». Με κόστος 12 εκατομμύρια ευρώ, θεωρείται η πιο ακριβοπληρωμένη δουλειά που θα έχουμε δει στην ελληνική τηλεόραση ενώ τα επεισόδια φτάνουν στον αριθμό τα 60. Η ιστορία μάς γυρνά στη Μάνη του 1817. Δύο αντίπαλες πατριές, του Καπεταναίου Λάσκαρη και του Γερακάρη, είναι πια ενωμένες μέσω του γάμου των παιδιών τους. Η εξαφάνιση, όμως, του μόλις 40 ημερών εγγονιού των δύο οικογενειών, θα ταράξει την εύθραυστη ισορροπία της σχέσης τους. Οι οικογένειες ξεσηκώνονται, ψάχνοντας παντού για το παιδί, όταν με το πρώτο φως της αυγής, η νεαρή υπηρέτρια των Λασκαραίων, η Θεοφανώ θα οδηγηθεί από ένα όραμα στις όχθες του ποταμού της Άρνας… Με τους Έλλη Τρίγγου, Γιώργο Γάλλο, Κατερίνα Λέχου, Τάσο Νούσια, Μαρκέλλα Γιαννάτου, Νίκο Ψαρρά, Θέμις Μπαζάκα, Μαρκέλλα Γιαννάτου, Αναστάσιο Ροϊλό, Μάρκο Παπαδοκωνσταντάκη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, η κάθε σκηνή αναμένεται να καθηλώσει.

Αν γυρίσουμε το χρόνο πίσω, το «Maestro», με την υπογραφή του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, που κέρδισε ακόμη και το Netflix, κόστισε 2.318.570 ευρώ (9 επεισόδια) αφήνοντας εποχή με το καλλιτεχνικό της αποτέλεσμα.

Οι «Άγριες Mέλισσες», για την οποία είχε χτιστεί ένα μικρό χωριό από την αρχή, κόστισε 6 εκατομμύρια ευρώ. Ένα ποσό που μέχρι τότε φάνταζε «εξωπραγματικό» για την ελληνική τηλεόραση. Το σίριαλ καθήλωσε τους τηλεθεατές με τη σκηνοθεσία, τη φωτογραφία, τους καταξιωμένους ηθοποιούς, χαρίζοντας στον ANT1 πολύ υψηλά ποσοστά.

Να υπενθυμίσουμε ότι το «Νησί», που προβλήθηκε στο MEGA το 2010-2011, θεωρήθηκε μία από τις πιο ακριβές ελληνικές παραγωγές, με συνολικό κόστος 4 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 150.000 ευρώ το επεισόδιο.

Από τα πιο ακριβά σίριαλ που έχουν περάσει ποτέ από την ελληνική τηλεόραση είναι οι παραγωγές του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στο MEGA, «Να με προσέχεις», «Κλείσε τα μάτια», που υπολογίζεται ότι κόστιζαν γύρω στις 120.000 ευρώ το επεισόδιο.

Το 2008, ένα από τα πιο γνωστά μυθιστορήματα της Διδώς Σωτηρίου, τα «Ματωμένα Χώματα», διασκευάστηκε από τους Νίκο Απερανθείτη και Λεία Βιτάλη και προβλήθηκε για 21 επεισόδια. Το καθένα από αυτά κόστισε γύρω στις 200.000 ευρώ, οπότε η παραγωγή ανήλθε σε περισσότερα από 4.200.000.