MEDIA

ΕΡΤ: Η μακρά λίστα με τις εκπομπές που παρουσιάζουν ηθοποιοί και τραγουδιστές

karamixos

Η δημόσια τηλεόραση επενδύει πολύ φέτος σε προγράμματα που αναλαμβάνουν ηθοποιοί και τραγουδιστές

Μεγάλη συζήτηση έχει δημιουργηθεί, τις τελευταίες ημέρες, για την επιλογή της
διοίκησης της ΕΡΤ να δώσει εκπομπές και πρότζεκτ σε ανθρώπους από τον χώρο
της υποκριτικής και της μουσικής.

Από το φετινό πρόγραμμα, μέχρι τώρα, μετράμε επτά φορμάτ με παρουσιαστές ηθοποιούς και τραγουδιστές, ωστόσο η λίστα αναμένεται να μεγαλώσει.

Ένα από αυτά η ταξιδιωτική εκπομπή «Φτάσαμε», με τον Ζερόμ Καλούτα. Ο ηθοποιός προσκαλεί τους τηλεθεατές σε μια συναρπαστική και περιπετειώδη εξερεύνηση τόπων, ανθρώπων και παραδόσεων, που μεταδίδεται κάθε Κυριακή, στις 17.00. Με οδηγό το χιούμορ και τη διάθεση να γνωρίσει άγνωστες αλλά μαγευτικές γωνιές της Ελλάδας, να γίνει ένα με τους ντόπιους και να μυηθεί στον τρόπο ζωής, στις παραδόσεις και στις συνήθειές τους, ο Ζερόμ λέει «ναι» σε κάθε νέα πρόκληση.

Μετά τις «Μαμά-δες», που συνεχίζονται για τέταρτη σεζόν με τη Τζένη Θεωνά τώρα στην παρουσίαση, φέτος προβάλλονται και οι «Μπαμπά-δες». Ένα πολυθεματικό μαγκαζίνο για μπαμπάδες και όχι μόνο, με καλεσμένους γονείς και με όλα τα θέματα που τους αφορούν και τους προβληματίζουν. Την εκπομπή, που μεταδίδεται κάθε Σάββατο, στις 16.00, παρουσιάζει ο ηθοποιός Τάσος Ιορδανίδης, ο οποίος έχει δημιουργήσει μια υπέροχη οικογένεια και είναι πατέρας δύο παιδιών.

Στον προγραμματισμό της ΕΡΤ1 προστίθεται το πρότζεκτ «ΕΡΤ Backstage» με την Κωνσταντίνα Κομμάτα και τον Μιχάλη Παπαδημητρίου. Οτιδήποτε συμβαίνει
σε όλα τα μέσα της ΕΡΤ, μέσα από ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις, πρωτότυπα
παιχνίδια και μοναδικά αφιερώματα, παρουσιάζουν οι δύο ηθοποιοί στη νέα
εκπομπή, που μεταδίδεται κάθε Σάββατο, στις 17.00.

Ένας ακόμη ηθοποιός, που έχει αναλάβει από πέρσι την παρουσίαση τηλεπαιχνιδιού, είναι ο Γιώργος Καραμίχος. Το διασκεδαστικό φορμάτ γνώσεων και ψυχαγωγίας, «Πες τη λέξη», παίζεται κάθε Σάββατο και Κυριακή, στις 19.15.

Σε κάθε επεισόδιο, δύο αντίπαλοι παίκτες φτιάχνουν τη δική τους δυνατή ομάδα, έχοντας συμμάχους δύο επώνυμους καλεσμένους ο καθένας. Καλεσμένοι διαφορετικής ειδικότητας και ιδιότητας, που έχουν ξεχωρίσει στον επαγγελματικό στίβο, έρχονται να προσφέρουν τις γνώσεις και τη θετική τους ενέργεια σε αυτό το μοναδικό εκπαιδευτικό παιχνίδι, το οποίο απαιτεί συγκέντρωση και ταχύτητα. Νέα προσθήκη στο team της δημόσιας τηλεόρασης η Ευγενία Σαμαρά. Για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση, η ΕΡΤ εντάσσει στο πρόγραμμά της το δημοφιλές, σε πολλές χώρες, τηλεπαιχνίδι «Switch», με παρουσιάστρια την ηθοποιό, που μεταδίδεται κάθε μέρα από Δευτέρα έως Παρασκευή, στις 20.15. Το επόμενο διάστημα, όπως ανακοινώθηκε, θα προβληθεί η μουσική εκπομπή «Νύχτα στάσου», που θα μεταδίδεται κάθε Σάββατο βράδυ. Οικοδεσπότες στην εκπομπή-ταξίδι στην ιστορία του λαϊκού τραγουδιού, θα είναι ο κορυφαίος μαέστρος και συνθέτης μεγάλων επιτυχιών, Χρήστος Νικολόπουλος, με τη
σπουδαία τραγουδίστρια που έχει χαράξει τον δικό της δρόμο στο λαϊκό και το
σύγχρονο λαϊκό τραγούδι, Μελίνα Ασλανίδου. Μαζί τους, με όλες τις γνώσεις και το ταλέντο της, θα βρίσκεται η ποιήτρια και στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου.