MEDIA

«Οι Πανθέοι»: Τα σχόλια στο Twitter, τα νέα επεισόδια και 4 λόγοι που η σειρά ξεχωρίζει

Πάνθεοι

Η σειρά του ΣΚΑΪ κερδίζει και τους πιο απαιτητικούς τηλεθεατές… με το σπαθί της

Είναι η σεζόν που η μυθοπλασία έχει έρθει με φόρα να αποδείξει ότι όχι μόνο έχει θέση στον προγραμματισμό των σταθμών, αλλά μπορεί να χαρίζει στο κοινό υψηλών προδιαγραφών θέαμα και ερμηνείες που αγγίζουν-καθηλώνουν. Περίτρανο παράδειγμα «Οι Πανθέοι» του ΣΚΑΪ.

Η μεγάλη παραγωγή έχει ήδη συμπληρώσει μία εβδομάδα προβολής, στο κανάλι του Φαλήρου, και έχει δώσει πολλούς λόγους στους τηλεθεατές να συντονίζονται κάθε βράδυ για να βλέπουν τις εξελίξεις.

Το εξαιρετικό καστ είναι μία από τις βασικές αιτίες που η σειρά αυτή ξεχωρίζει και θα συνεχίσει να το κάνει. Η μοναδική Κάτια Δανδουλάκη απογειώνει τον ρόλο της αυταρχικής Χρυσοστόμης, ο Αιμίλιος Χειλάκης βρίσκεται στην πιο ωραία τηλεοπτική του στιγμή ως Ανδρέας Πανθέος αποδεικνύοντας ότι -με την ίδια μαεστρία που είχε υποδυθεί τον «κακό»- μπορεί να ενσαρκώσει έναν τρυφερό ήρωα, ο Μιχάλης Σαράντης -του οποίου το ταλέντο είναι σαρωτικό- παρασύρει σε κάθε σκηνή.

Η σκηνογραφία του Αντώνη Χαλκιά, οι ενδυματολογικές επιλογές του Κωνσταντίνου Ζαμάνη, με ιδιαίτερη προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια, ταξιδεύουν τους τηλεθεατές και κερδίζουν επάξια τον θαυμασμό όσων αγαπούν τις σειρές εποχής. Η σκηνοθετική προσέγγιση του Σπύρου Μιχαλόπουλου είναι ένα από τα βασικά συστατικά της επιτυχημένης αυτής συνταγής, που δεν κρίνεται μόνο από τα ποσοστά τηλεθέασης αλλά και από την «παρακαταθήκη» που αφήνει στη μικρή οθόνη.

Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο που κάθε βράδυ του Twitter παίρνει φωτιά και τα σχόλια είναι αποθεωτικά.

Να σημειωθεί, βεβαίως, ότι βρισκόμαστε μόνο στην αρχή και η συνέχεια αναμένεται ακόμη πιο καταιγιστική. Στα νέα επεισόδια, η Μάρμω αποφασίζει, τελικά, να κάνει το χατίρι του Ανδρέα και να ποζάρει στον Κίτσο για να της κάνει το πορτρέτο. Πριν προλάβουν όμως να ξεκινήσουν, τους διακόπτει ο ερχομός του Τέλη, που ενημερώνει τον Κίτσο ότι η Πέλλα συνελήφθη και κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα. Η απόπειρα εκβιασμού του Στάθη προς τον Βαλλίδη θα αποτύχει, οδηγώντας μάλιστα στην απόλυσή του. Ο Χρυσίνας δεσμεύεται στον Μαρμάρη ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να πείσει τον Ισίδωρο να ανοίξει πάλι τα μεταλλεία. Ο Ισίδωρος βρίσκει τη Χρυσοστόμη στην Κηφισιά και τη βάζει να ορκιστεί πως ο πατέρας τους δεν απάτησε ποτέ τη μάνα τους. Η Χρυσοστόμη το κάνει. Αργότερα, το ίδιο βράδυ ο Ισίδωρος θα δει ένα παράξενο προφητικό όνειρο…

Η επικείμενη ανάγνωση της διαθήκης του Βλάση προκαλεί τριβές στην οικογένεια των Πανθέων. Η Δέσποινα φοβάται για την τύχη της Μερόπης, ενώ η Χρυσοστόμη και ο Ισίδωρος επιμένουν να προχωρήσει η διαδικασία. Ο Στάθης έρχεται στον Φάνη για να αποσπάσει κι άλλες πληροφορίες για τον Μπέντοβα, ώστε να μπορέσει να έχει τα στοιχεία που θέλει για να πετύχει ο νέος εκβιασμός του εναντίον του Βαλλίδη, η άμεση άρνηση του θείου του όμως τον εξοργίζει. Η Πέλλα μαθαίνει πως η Μάρμω θα ποζάρει για τον Κίτσο και αφού την επισκέπτεται με άλλη πρόφαση, προσπαθεί πλαγίως να την αποτρέψει. Ο Ισίδωρος έχει μία ακόμα απρόσμενη συνάντηση με το μέντιουμ του Γραμματικού, τη Μιρέλλα.