MEDIA

Αγγελική Νικολούλη: Ξέσπασε για τη Φαίη Μπακογιώργου - Η σπιτονοικοκυρά της μας απειλούσε

Αγγελική Νικολούλη: Ξέσπασε για τη Φαίη Μπακογιώργου - Η σπιτονοικοκυρά της μας απειλούσε

Φως στο Τούνελ«Aπό πόρτα σε πόρτα, από γειτονιά σε γειτονιά ανοίξαμε στόματα και ακούστηκαν σοβαρές καταγγελίες»

Για τις απειλές που δεχόταν όταν ξεκίνησε να την ερευνά πριν από περίπου δύο χρόνια για την υπόθεση της Κυψέλης μίλησε η Αγγελική Νικολούλη κατά την έναρξη της εκπομπής της «Φως στο Τούνελ».

Ειδικότερα, η Αγγελική Νικολούλη είπε ότι: «αποκαλυπτικό είναι το Τούνελ αυτή τη νύχτα, θα έλεγα πως είναι μια γροθιά στο στομάχι της ίδιας της κοινωνίας. Ξεγυμνώνει ένα αρρωστημένο σύστημα που υποτίθεται πως ελέγχει κάποιες κοινωνικές υπηρεσίες στη χώρα μας για το αν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Επί δύο χρόνια το Τούνελ φώναζε, όχι με κραυγές, με ντοκουμέντα και σοβαρές καταγγελίες για αυτό το κολαστήριο εκεί στην Κυψέλη και κανείς δεν άκουγε. Καταφέραμε με μια σοβαρή έρευνα από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, κάτι μπερδέματα φοβερά, να φτάσουμε στον τάφο αυτής της άτυχης μητέρας. Στα αζήτητα, να της δώσουμε πίσω την ταυτότητα της. Την ταυτότητα που της στέρησαν εκείνοι που την πέταξαν, σαν να ήταν σκουπίδι, τυλιγμένη σε μια κουβέρτα στο κέντρο της Αθήνας».

«Μετά από πόρτα σε πόρτα, από γειτονιά σε γειτονιά ανοίξαμε στόματα και ακούστηκαν σοβαρές καταγγελίες. Μπήκε η βάση, ειδοποιήσαμε υπηρεσίες, εισαγγελείς, κοινωνικούς φορείς. Συνεχίστηκε μετά η έρευνα για να φτάσουμε να έχουμε τις διώξεις και να κατηγορούνται για δολοφονία ποιοι; Η ίδια της η μάνα, η αδελφή της και μια σπιτονοικοκυρά που τους έπινε το αίμα. Μια γυναίκα που στοίβαζε ανθρώπινες ψυχές σε εκείνον τον χώρο και κανείς δεν την έλεγχε γιατί έλεγε μεγάλες κουβέντες. Για να μην λέω και εγώ πολλές, σε μια άγνωστη συνομιλία που είχαμε τότε, μας απειλούσε επειδή τολμήσαμε να την αναζητήσουμε. Επειδή διασκέδαζε και πέρναγε καλά».

«Θα την ακούσετε αυτή την γυναίκα, το πόσο προκλητική ήταν και το τι έλεγε για μια άλλη ακόμη γυναίκα που πέθανε εκεί στο σπίτι της ενώ την εμφάνιζαν ότι πέθανε αλλού. Άγρια πράγματα, φίλοι μου, αλλά και οι κοινωνία μας έχει αυτήν την εικόνα. Εμείς πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να τα διορθώνουμε» ανέφερε η Αγγελική Νικολούλη.

Φαίη Μπακογιώργου: Ψάχνουν αυτό που μετέφερε τη σορό της

Παράλληλα, οι αστυνομικοί ψάχνουν εάν οι τρεις αυτές γυναίκες είχαν συνεργό. Κι αυτό που καλούνται να λύσουν είναι ποιος μετέφερε τη σορό της Φαίης από το σπίτι στο σημείο που εντοπίστηκε.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο επίκεντρο έχει μπει ένας άνδρας αλβανικής καταγωγής, ο οποίος έχει σχέσεις με τη σπιτονοικοκυρά της Φαίης Μπακογιώργου.

Παράλληλα, μαρτυρίες αναφέρουν ότι η 57χρονη έχει γενικά ευρύ κύκλο γνωριμιών, με κάποιους να σημειώνουν πως κατά το παρελθόν σύχναζε στα δικαστήρια της Ευελπίδων και δηλώνοντας βοηθός δικηγόρου αναζητούσε ευάλωτα άτομα για να τα εκμεταλλευτεί. Μέχρι στιγμής πρόκειται απλώς για φήμες, οι οποίες όμως μένει να φανεί από την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη αν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ή είναι αβάσιμες.

Χαρακτηριστική πάντως είναι η δήλωση της δικηγόρου του πατέρας της Φαίης, Βούλας Δημητριάδου, ότι αν ανοίξουν και άλλα στόματα είναι πιθανό να προκύψει και άλλος ύποπτος θάνατος.

Μάρτυρας «κλειδί» θα καταθέσει στις αρχές

Το βράδυ προτού εντοπιστεί η σορός της Φαίης Μπακογιώργου στην οδό Τύχης, μία γυναίκα, η οποία διαμένει σε διπλανή πολυκατοικία, απέναντι από το διαμέρισμα του θύματος στην Κυψέλη, κάλεσε την αστυνομία.

Η γυναίκα υποστήριξε ότι το θύμα είχε βγει στο μπαλκόνι και φώναζε για βοήθεια και πως άκουσε έναν άνδρα να της επιτίθεται λεκτικά και με βία να τη σπρώχνει μέσα στο διαμέρισμα. Ύστερα, επικράτησε σιωπή, όπως ανέφερε.