MEDIA

Τηλεθέαση: Με πεσμένα «φτερά» η μυθοπλασία – Ποιες σειρές κρατούν τα ηνία

Τηλεθέαση: Με πεσμένα «φτερά» η μυθοπλασία – Ποιες σειρές κρατούν τα ηνία

Τηλεθέαση: Ο ανταγωνισμός γιγαντώνεται και αρκετές από τις σειρές πιέζονται

Ένα ακόμη βράδυ στην τηλεοπτική αρένα και το κοινό έδειξε τους νικητές και τους ηττημένους. Τα ποσοστά στους πίνακες τηλεθέασης της Nielsen «μαρτυρούν» πολλά, όπως ότι η μυθοπλασία πλέον δυσκολεύεται και χάνει μέρος από τα ποσοστά της.

Λίγες είναι οι σειρές, που κάνουν τη διαφορά. Μία εξ΄ αυτώ η «Μάγισσα» στον ΑΝΤ1. Με σταθερά νούμερα, η σειρά εποχής έκανε χθες 15,4% στο σύνολο και 15,6% στο δυναμικό κοινό αποδεικνύοντας τη δυναμική της σε μία δύσκολη χρονιά με σκληρό ανταγωνισμό.

Ο «Σασμός» χάνει συνεχώς έδαφος, καταγράφοντάς χθες 15,7% στο σύνολο και 13,1% στο δυναμικό κοινό. «Η Γη της Ελιάς», στο MEGA, κράτησε παρέα στο 17,3% στο σύνολο και 10,4% στο δυναμικό κοινό. Αν και τα ποσοστά ήταν ελαφρώς χαμηλότερα από τα συνηθισμένα, η δραματική παραγωγή μυθοπλασίας του Αντρέα Γεωργίου έχει τους φανατικούς του. Το «Ναυάγιο», που παίρνει τη σκυτάλη, έκανε 16% και 9,9% αντίστοιχα. Να σημειωθεί ότι η σειρά θα ολοκληρώσει την πορεία της στα τέλη της χρονιάς.

Οι «Παγιδευμένοι» του ΑΝΤ1 έκαναν 10,2% στο σύνολο και 9,5% στους τηλεθεατές 18-54, ενώ οι σειρές της ΕΡΤ1 περιορίστηκαν σε μονοψήφια. Το «Κάνε ότι κοιμάσαι» έκανε 2,7% στο σύνολο και 3,5% στο δυναμικό κοινό ενώ «Η Παραλία» 7,6% και 7,7%.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα νούμερα τηλεθέασης των ριάλιτι σόου. Το «MasterChef» κρατά στα χέρια του την πρωτιά, κάνοντας 18,6% στο δυναμικό κοινό. Στο σύνολο ο διαγωνισμός μαγειρικής έκανε 12,9%.

Το «Survivor», στον ΣΚΑΪ, έκανε 14,4% στο σύνολο και 14% στο δυναμικό κοινό. Το ριάλιτι επιβίωσης δεν έχει βρει ακόμη τα πατήματά του, ωστόσο η έλευση νέων παικτών ίσως ανεβάσει τα νούμερα.

Στη ζώνη των 20.00, «Ο παράδεισος των Κυριών» του ALPHA έκανε 15,8% στο σύνολο και 12% στο δυναμικό κοινό ενώ οι «Αρβύλα» του ΑΝΤ1 συντρόφευσαν το 19,3% του συνόλου και το 23,1% του δυναμικού κοινού.

Διαβάστε επίσης:

«17 Κλωστές»: H ζωή του Καστελάνη παίρνει νέα, αρνητική τροπή στο 4ο επεισόδιο

Καινούργιου: Η επιστροφή μετά το νοσοκομείο και η απουσία Μικρούτσικου

Survivor: Μεγάλη ανατροπή - Αλλαγή κανόνων ανακοίνωσε ο Λιανός