MEDIA

Eurovision 2024: Τι άλλαξε στα στοιχήματα μετά τις πρόβες – Μεγάλες ανατροπές στα φαβορί

Eurovision 2024: Τι άλλαξε στα στοιχήματα μετά τις πρόβες – Μεγάλες ανατροπές στα φαβορί

Eurovision 2024: Η 68η διοργάνωση πλησιάζει και, μετά τις πρόβες, παρατηρούνται αλλαγές στην κατάταξη

Με πυρετώδεις ρυθμούς προετοιμάζονται στο Μάλμε της Σουηδίας για την Eurovision. Οι εκπρόσωποι των χωρών ανεβαίνουν στο stage και πραγματοποιούν τις τεχνικές πρόβες, από τις οποίες έχουν δημοσιοποιηθεί βίντεο και φωτογραφίες. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, οι Eurofans αποκτούν σφαιρικά γνώμη για τις συμμετοχές και τα προγνωστικά αλλάζουν.

Αυτή τη στιγμή, στην πρώτη θέση ανέβηκε ξανά η Κροατία η οποία είχε χάσει την κορυφή από την Ελβετία τις τελευταίες εβδομάδες. Το τραγούδι «Rim Tim Tagi Dim», που ερμηνεύει ο Baby Lasagna, κέρδισε το χαμένο έδαφος και, όπως φαίνεται, θα κονταροχτυπηθεί με την Ελβετία που θα εκπροσωπηθεί από τον Nemo με το «The Code».

Στην τρίτη θέση βρίσκεται, πλέον, η Ουκρανία. Η χώρα θα εκπροσωπηθεί από τις Alyona Alyona και Jerry Heil, με το τραγούδι «Teresa & Maria» που αναφέρεται στη Μητέρα Τερέζα και την Παναγία. Η μελωδία έχει γοητεύσει ιδιαίτερα και τη δική μας Μαρίνα Σάττι, με την ίδια να έχει παραδεχτεί ότι έχει ζηλέψει το κομμάτι. Το τραγούδι γράφτηκε για να υπενθυμίσει στους ανθρώπους ότι όλοι είναι ικανοί να πετύχουν μεγάλους στόχους και ότι «όλες οι ντίβες γεννήθηκαν ως ανθρώπινα όντα», τονίζοντας ότι όλοι ξεκινάμε από μικρά και ότι οι πράξεις μας είναι που μας καθορίζουν.

Την πεντάδα συμπληρώνει η Ιταλία και η Ολλανδία, με την τελευταία να έχει «πέσει» στις στοιχηματικές. Η δική μας Μαρίνα Σάττι, επίσης, έχασε θέση και πλέον φιγουράρει στην 9η θέση. Αν και το κομμάτι «Zari» έχει αγκαλιαστεί από τους Eurofans, ο ανταγωνισμός φαίνεται ότι είναι μεγάλος. Στην 8η θέση βρίσκεται το πολυσυζητημένο Ισραήλ. Από την πρώτη στιγμή, Eurofans και συμμετέχοντες ξεσηκώθηκαν καθώς θεώρησαν ότι θα έπρεπε να έχει αποκλειστεί λόγω του πολέμου στη Γάζα. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν συνέβη. H εκπρόσωπος Eden Golan αποκάλυψε τα απειλητικά μηνύματα που δέχεται, με την EBU να απαντά: «Η EBU αναγνωρίζει τα έντονα συναισθήματα που προκαλούνται στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision και την ισχυρή αντιπαράθεση που έχει προκαλέσει η συμμετοχή του Ισραήλ. Θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε πως οποιαδήποτε απόφαση λαμβάνεται για τη συμμετοχή των χωρών στη διοργάνωση αφορά τους ιθύνοντες της EBU και όχι τους ίδιους τους καλλιτέχνες. Είμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή κακομεταχείρισης ή παρενόχλησης σε βάρος των συμμετεχόντων, στο Διαδίκτυο ή εκτός, και δεσμευόμαστε να προωθήσουμε ένα ασφαλές, με σεβασμό και χωρίς αποκλεισμούς περιβάλλον. Υποστηρίζουμε τον εποικοδομητικό διάλογο και την υποστήριξη των καλλιτεχνών, υπογραμμίζοντας την αποστολή του διαγωνισμού που είναι η ένωση μέσα από τη μουσική». Να σημειωθεί ότι το αρχικό τραγούδι, που θα ερμήνευε η καλλονή, άλλαξε. Το τραγούδι Hurricane περιγράφει, σύμφωνα με την ισραηλινή τηλεόραση, την ιστορία μίας νεαρής γυναίκας που βιώνει μία προσωπική κρίση.