MEDIA

Eurovision 2024: Κροατία και Ελβετία τα «έσπασαν» στην αρένα – Τα μεγάλα φαβορί

Η εμφάνιση της Ελβετίας
Η εμφάνιση της Ελβετίας

Οι δύο εκπρόσωποι των χωρών θεωρούνται τα μεγάλα φαβορί για την αποψινή νίκη στον τελικό της Eurovision

Σε εξέλιξη είναι ο μεγάλος τελικός της Eurovision, που έχει σχολιαστεί ιδιαίτερα για τη συμμετοχή του Ισραήλ λόγω του πολέμου στη Γάζα και του αποκλεισμού της Ολλανδίας. Πριν από λίγα λεπτά στο stage ανέβηκαν τα δύο μεγάλα φαβορί.

Συγκεκριμένα στην 20η θέση παρακολουθήσαμε το Nemo της Ελβετίας να δίνει τον καλύτερό του εαυτό με το «Code», αποσπώντας ένα δυνατό χειροκρότημα από τους Eurofans. Με δυναμική και άψογη σκηνική εμφάνιση, αποδεικνύεται ότι επάξια θεωρείται μία από τις hot παρουσίες που θα διεκδικήσουν την πρωτιά.

Το «The Code», που έχει το δικό του φανατικό κοινό από την πρώτη στιγμή, περιγράφεται όχι απλώς ως ένα τραγούδι, αλλά ως ένας ασφαλής χώρος μέσα από στον οποίο κάθε άνθρωπος μπορεί να βρει την αλήθεια του. Να σημειωθεί ότι κέρδισε μάλιστα το Βραβείο Καλύτερου Στίχου. «Αισθάνομαι μεγάλη τιμή. Για μένα αυτό το τραγούδι ενσωματώνει όλο το ταξίδι που έκανα: τις στιγμές που δεν ήταν τόσο εύκολες, τις στιγμές που ήταν απολύτως υπέροχες. Τα βάζει όλα μαζί, χωρίς να τα κρίνω. Το να το βλέπω αυτό να αντικατοπτρίζεται με αυτό το βραβείο, είναι πραγματικά ξεχωριστό. Σας ευχαριστώ πολύ», δήλωσε.

Στην 22η θέση είδαμε την Κροατία που κρατά καλά στα χέρια της την πρώτη θέση στις προβλέψεις. Ο Baby Lasagna εκπροσωπεί φέτος την Κροατία με το τραγούδι «Rim Tim Tagi Dim». Ο τραγουδιστής δημιούργησε το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο «Baby Lasagna», θέλοντας να περιγράψει το ύφος των τραγουδιών που θέλει να κυκλοφορεί, αφού είναι και τραγουδοποιός και μουσικός παραγωγός. Μέσα από το «Rim Tim Tagi Dim», περιγράφει την αγωνία που νιώθει κάποιος όταν αφήνει πίσω του τον τόπο καταγωγής του σε αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης.

Διαβάστε επίσης

Eurovision 2024: H φωτογραφία που μοιράστηκε η Μαρίνα Σάττι μετά την εκρηκτική της εμφάνιση

Eurovision 2024: Το X αποθέωσε τη Μαρίνα Σάττι - «Θρίαμβος - Τα σάρωσε όλα»

Eurovision 2024: Εκρηκτική η Μαρίνα Σάττι στον μεγάλο τελικό – Τα έδωσε όλα