MEDIA

Οι ελληνικές βουλευτικές εκλογές πρωτοσέλιδο στα διεθνή Μέσα

Οι ελληνικές βουλευτικές εκλογές πρωτοσέλιδο στα διεθνή Μέσα

Με τα βλέμματα όλων στραμμένα στην Ελλάδα διεξάγονται σήμερα οι κρισιμότερες εκλογές της μεταπολίτευσης στη χώρα μας.

Τα διεθνή Μέσα κάνουν εκτενή αφιερώματα στις εκλογές με άρθρα στα πρωτοσέλιδα των επίσημων ιστοσελίδων τους.

«Η Ελλάδα ψηφίζει για τις κρίσιμες εκλογές» έχει τίτλο το άρθρο του BBC που είναι πρώτο θέμα στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του βρετανικού δικτύου.

BBC

Σαμαράς και Τσίπρας είναι οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού γράφει το δίκτυο ενώ το ρεπορτάζ αναφέρεται και στη μεγάλη νίκη της Εθνικής μας ομάδας.

Μεγάλο είναι και το αφιέρωμα του CNN το οποίο έχει αναλυτικό ρεπορτάζ για το σπουδαίο ρόλο που παίζει το αποτέλεσμα των εκλογών ενώ έχει πλούσιο φωτογραφικό αφιέρωμα από τα γεγονότα των τελευταίων μηνών, τα επεισόδια αλλά τις αυτοκτονίες...

CNN

Η γαλλική Le Figaro γράφει ότι οι Έλληνες ψηφίζουν για το μέλλον τους στην Ευρώπη ενώ εκφράζει ανησυχίες ότι μπορεί να μην είναι αρκετές αυτές οι εκλογές για να διατηρήσουν την πολιτική ισορροπία στη χώρα.

figaro

Ο Guardian με τίτλο «Οι Έλληνες ψηφίζουν στις κρίσιμες εκλογές» καλύπτει με συνεχές αναμεταδόσεις τις πολιτικές εξελίξεις από την χώρα μας ενώ το βλέμμα του είναι στραμμένο κυρίως στον Αλέξη Τσίπρα.

guardian

Η βρετανική Telegraph αναφέρει χαρακτηριστικά «Η καταστροφική ψήφος εξόδου από το ευρώ μπορεί να... τρελάνει τις τράπεζες»

telegraph

Το ενδιαφέρον μονοπωλεί και η νίκη της Εθνικής μας Ελλάδος με η πρόκριση της στους 8 του Euro. Τα διεθνή Μέσα κάνουν λόγο για μια νίκη που τόνωσε το ηθικό των Ελλήνων και ήταν αυτό που χρειαζόταν η χώρα σε μια τόσο δύσκολη περίοδο.