MEDIA

Τα προνοιακά επιδόματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τα προνοιακά επιδόματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Η λίστα των 11,5 δισ. ευρώ που βρίσκεται στα χέρια του οικονομικού επιτελείου, η συζήτηση για την αύξηση των ορίων ηλικίας, οι περικοπές στο εφάπαξ και στα προνοιακά επιδόματα και η κυβέρνηση που εξετάζει την επαναφορά του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας, είναι τα κύρια θέματα στις εφημερίδες.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "13 "Κροίσοι" δημόσιοι υπάλληλοι".

Η εφημερίδα γράφει ότι "το σκάνδαλο διαφθοράς με το "μαύρο" χρήμα που έρεε άφθονο από τις ...τσέπες των δημοσίων υπαλλήλων που βίωναν πολυτελή ζωή, αποκαλύφθηκε πριν από μερικούς μήνες, όταν άνδρες του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης άνοιξαν τους επίμαχους λογαριασμούς των 13 ατόμων, ύστερα από την άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Παρέμβαση Σαμαρά να κλείσει τις επόμενες μέρες το νέο πακέτο μέτρων".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "15.000 υπάλληλοι βγαίνει στην εφεδρεία με πρώτους αυτούς που ανήκουν σε οργανισμούς που κλείνουν ή συγχωνεύονται. Οξύτατες αντιδράσεις απ' τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Γκρίνιες στον κυβερνητικό συνασπισμό ".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Πλασιέ όπλων οι υπάλληλοι της τρόικας!".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "αρνούνται πεισματικά περικοπές για κονδύλια και δόσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων. Επιμένουν να καταργηθούν τα Φύλλα Πορείας και το πτητικό επίδομα των πιλότων. Τη σφαγή των συντάξεων προανήγγειλε ο Βρούτσης ".

ΕΘΝΟΣ: "Μειώσεις και στις χαμηλές συντάξεις".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νέες περικοπές στις συντάξεις περιλαμβάνει η δέσμη μέτρων που καταρτίζεται από την κυβέρνηση. Οι περικοπές κυμαίνονται από 2% μέχρι 15%. Θίγουν ακόμα και τα χαμηλά κλιμάκια των 700 ευρώ. Στο απυρόβλητο δεν βρίσκονται ούτε τα βοηθήματα χηρείας και θυγατέρων. Υπό κατάργηση τα "δώρα" των συνταξιούχων".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Πως ο Σημίτης και οι Σιωνιστές κατάργησαν το θρήσκευμα από τις ελληνικές ταυτότητες".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "με αφορμή την επίσκεψη Πέρες που προανήγγειλε τον ερχομό της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης. Έτσι άρχισε ο θρησκευτικός αποχρωματισμός της χώρας μας. Τι έχουν σχεδιάσει για το άμεσο μέλλον".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Κλείδωσαν εφεδρεία και μειώσεις στις συντάξεις".

Η εφημερίδα γράφει ότι "στα χέρια του οικονομικού επιτελείου η λίστα των 11,5 δισ. ευρώ. Από τους υπό συγχώνευση οργανισμούς θα ξεκινήσει το νέο σύστημα εφεδρείας. Κλιμακωτές περικοπές 1% έως 15% για κύριες και επικουρικές συντάξεις άνω των 700 ευρώ. ".

ΕΣΤΙΑ: "Ο κίνδυνος εξόδου από την Ευρωζώνη".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τις τελευταίες ημέρες πυροδοτήθηκαν εκ νέου φήμες και διεθνή δημοσιεύματα για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδος από την Ευρωζώνη. Το πολιτικό μας σύστημα εθελοτυφλεί".

Η ΑΥΓΗ: "Η καμπάνα της ύφεσης χτυπά στο Παρίσι".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "για δεύτερο συνεχές τρίμηνο προβλέπεται μείωση του γαλλικού ΑΕΠ. Μειώθηκε η βιομηχανική παραγωγή και στη Γερμανία. Αυξάνεται ο κίνδυνος διάλυσης της Ευρωζώνης, προειδοποιεί ο Π. Μπόφινγκερ".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Μαχαίρι και στις χαμηλές συντάξεις".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στο τραπέζι των συζητήσεων έχουν τεθεί η αύξηση των ορίων ηλικίας, οι περικοπές στο εφάπαξ και στα προνοιακά επιδόματα, αλλά και ο επαναπροσδιορισμός των δικαιούχων του ΕΚΑΣ. Ακόμη και οι συνταξιούχοι των 700 ευρώ δεν φαίνεται να γλιτώνουν από τις δραστικές μειώσεις, σε μια προσπάθεια αφενός να κλείσει το πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. αφετέρου να διασωθούν τα ασφαλιστικά ταμεία ".

Η Ελλάδα αύριο: "Ούτε ένας εργαζόμενος σε 424.000 οικογένειες!"

Η εφημερίδα επισημαίνει "το μνημόνιο της εθνικής εξαθλίωσης σε αριθμούς. Στοιχεία-σοκ από την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία. Πέφτει ψαλίδι στις συντάξεις από τα 700 ευρώ. Σε εφεδρεία 3-5 χρόνια, με βασικό μισθό, 75.000 υπάλληλοι".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Κατώτατη σύνταξη με 20 έτη εργασίας".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η αύξηση του ελάχιστου χρόνου ασφάλισης για τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος από τα 15 στα 20 έτη βρίσκεται μεταξύ των μέτρων που εξετάζει το οικονομικό επιτελείο ως εναλλακτική στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, για την οποία έχουν εκφράσει αντιρρήσεις οι πολιτικοί αρχηγοί".

Η ΝΙΚΗ: "Κερδίστε "ζεστό" χρήμα με προθεσμιακές καταθέσεις".

Η εφημερίδα γράφει "αναλυτικός πίνακας για τα ποσά που μπορείτε να εισπράξετε κάθε μήνα. Πως θα γεμίσετε το πορτοφόλι σας μέχρι και με έναν ολόκληρο μισθό. Με ποιον τρόπο θα πετύχετε προκαταβολή τόκων. ".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Δημόσιοι υπάλληλοι ποιοι κινδυνεύουν να απολυθούν".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "χιλιάδες υπάλληλοι τελούν εκ νέου υπό το φόβο απόλυσης καθώς επανήλθε δριμύτερο το ζήτημα της μείωσης του προσωπικού στο Δημόσιο. Η κυβέρνηση εξετάζει την επαναφορά του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας και μένει να φανεί εάν και πως αυτό θα εφαρμοστεί".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Η σταθερή και μόνιμη εργασία είναι δικαίωμα όλων των εργαζομένων".

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου και η στρατηγική της ΕΕ δεν ανέχονται πια τη σταθερή εργασία και θέλουν να την εξαφανίσουν. Η σταθερή και μόνιμη εργασία με σύγχρονα δικαιώματα είναι δικαίωμα όλων των εργαζομένων".

ΤΑ ΝΕΑ: "Διώξεις εξπρές για τους επίορκους. Εφεδρεία για 15.000".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εξπρές νομικές και διοικητικές διαδικασίες για την αποπομπή επίορκων δημοσίων υπαλλήλων φέρνει με κατεπείγουσα νομοθετική παρέμβαση η κυβέρνηση, με εντολή του πρωθυπουργού".

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: "Μας έστησαν σε μια γωνιά".

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "μειώνουν εφάπαξ, συντάξεις, ΕΚΑΣ, μισθούς, κονδύλια υγείας. Αυξάνουν όρια ηλικίας, συμμετοχή σε φάρμακα-περίθαλψη. Απολύουν και διαλύουν ΑΕΙ-ΤΕΙ, νοσοκομεία, Αυτοδιοίκηση. Πυροβολούν κράτος, δικαιώματα και... διαδηλωτές".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Διπλό σοκ με συντάξεις και όρια ηλικίας".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Οι καταναλωτές καταγγέλλουν....".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Αναζήτηση... μέτρων 4 δισ. από όλες τις πιθανές πηγές".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς επισκέφθηκε χθες το υπουργείο Οικονομικών και έδωσε σαφές εντολές στους αρμόδιους υπουργούς να κλείσει το πακέτο των μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2014, που θα επιτρέψει τη συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σκληρό μήνυμα από την S&P".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ο ξένος οίκος απειλεί με νέα υποβάθμιση την Ελλάδα. Αρνητικό το outlook. Μη βιώσιμο το χρέος χωρίς νέα ελάφρυνση. Εφιαλτική πρόβλεψη για μείωση 11% του ΑΕΠ τη διετία 2012-2013. Σε σκληρή δοκιμασία οι αντοχές των πολιτών και της κυβέρνησης".

ΚΕΡΔΟΣ: "Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες το πακέτο των μέτρων".

Η εφημερίδα γράφει ότι "τη μαγική εξίσωση που θα περιλαμβάνει τις αποτελεσματικότερες περικοπές για το έλλειμμα και τις λιγότερο οδυνηρές για την κοινωνία επεξεργάζεται η κυβέρνηση με άγνωστο προς το παρόν "χ" τα όρια αντοχή του κυβερνητικού συνασπισμού και την ετυμηγορία της τρόικας".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Επώδυνες περικοπές για να βρεθούν τα 4 δισ. ευρώ".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "την αναζήτηση των επώδυνων μέτρων ύψους 4 δισ. ευρώ συνεχίζει το οικονομικό επιτελείο προκειμένου οι προτάσεις του να ολοκληρωθούν μέχρι την Κυριακή. Ο πρωθυπουργός έδωσε οδηγίες για τα "ισοδύναμα".