MEDIA

Ο Μέρντοχ πιστεύει ακόμα στο μέλλον των εφημερίδων

Ο Μέρντοχ πιστεύει ακόμα στο μέλλον των εφημερίδων

Οι εφημερίδες θα αποτελούν για πολλά χρόνια ακόμα την ραχοκοκαλιά της αυτοκρατορίας News Corporation.

Την διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο ιδρυτής, γενικός διευθυντής και κύριος μέτοχος του ομίλου, Ρούπερτ Μέρντοχ.

Ευρισκόμενος στην Αυστραλία, για την απονομή των βραβείων στους κορυφαίους δημοσιογράφους του συγκροτήματός τους ο κ. Μέρντοχ τους κάλεσε να μην εφησυχάζουν ούτε στιγμή.

«Μπορεί άλλοι να διστάζουν και να φοβούνται την ανάπτυξη της τεχνολογίας. Εμείς όμως δεν θα πρέπει να την βλέπουμε σαν απειλή αλλά σαν ευκαιρία. Αρκεί βεβαίως να προσφέρουμε δημοσιογραφία ποιότητας» είπε ο κ. Μέρντοχ.

Ο Αυστραλός μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης παρατήρησε ότι ακριβώς επειδή οι δημοσιογράφοι της News Corporation εργάζονται αντικειμενικά και αδέσμευτα οι εφημερίδες του συγκροτήματος εξακολουθούν να γνωρίζουν επιτυχία σε αντίθεση με άλλες ανταγωνιστικές εκδοτικές εταιρίες.

«Σας διαβεβαιώνω πως οι εφημερίδες μας θα είναι εδώ για πολλά χρόνια ακόμη και θα γνωρίζουν υψηλές κυκλοφορίες προσφέροντας ποιοτική δημοσιογραφία» είπε ο κ. Μέρντοχ.

Το κύριο αντίπαλο εκδοτικό συγκρότημα της News στην Αυστραλία είναι αυτό της Fairfax.

Όπως αναφέρθηκε σε εκπομπή του κρατικού καναλιού του ABC το συγκρότημα Fairfax που κάποτε μονοπωλούσε τις μικρές αγγελίες αγνόησε εισηγήσεις να στραφεί προς το διαδίκτυο και σήμερα αντιμετωπίζει οξύτατα οικονομικά προβλήματα.

Οι αγγελίες που καταχωρούν οι εφημερίδες του συγκροτήματος μειώνονται, το ίδιο και η κυκλοφορία και φυσικά τα έσοδα.

Αντιθέτως οι αγγελίες στο διαδίκτυο γνωρίζουν πρωτοφανή αύξηση.

Ήδη το συγκρότημα ανακοίνωσε ότι θα ελαττώσει κατά 1800 άτομα το προσωπικό του και θα στραφεί προς την ψηφιακή ενημέρωση.

Πιστεύει δε πως έχει μέλλον προς αυτή την κατεύθυνση από οι εφημερίδες του συγκροτήματος έχουν ένα κοινό επτά εκατομμυρίων αναγνωστών παναυστραλιανά στο διαδίκτυο.

Διαβάστε επίσης:

Νέες περιπέτειες για τον όμιλο του Μέρντοχ

Παραιτήθηκε ο γιος του Μέρντοχ