MEDIA

«Κλειστή» μέχρι την Κυριακή η ΕΡΤ

«Κλειστή» μέχρι την Κυριακή η ΕΡΤ

Με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έως και την Κυριακή, ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Συνέλευσης των Δημοσιογράφων:

«Κυρίαρχο αίτημα στον αγώνα μας είναι να αντικρούουμε κάθε άμεση ή έμμεση επιχείρηση λογοκρισίας και περιορισμού της ελευθεροτυπίας. Παραμένουμε σταθεροί σε μια ακηδεμόνευτη ΕΡΤ.

-Επιμένουμε να ζητάμε απαντήσεις και εξηγήσεις για :

α. Τι ακριβώς σημαίνουν τα 33 εκατομμύρια μείον στον Προυπολογισμό της ΕΡΤ που αφορά τις μισθοδοσίες των εργαζομένων. Σηματοδοτεί νέες περικοπές στους μισθούς μας ή μαζικές απολύσεις των δημοσιογράφων αορίστου και ορισμένου χρόνου;

β. Ποια ακριβώς είναι τα σχέδια της Κυβέρνησης και της Διοίκησης της ΕΡΤ για εξωτερικές και μεικτές παραγωγές καθώς και για την πρακτική πρόσληψης συμβασιούχων με δελτίο παροχής Υπηρεσιών;

γ. Τι θα γίνει με τους συναδέλφους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου που η σύμβασή τους λήγει τους επόμενους μήνες;

-Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε να μην δοθεί καμία εξαίρεση δημοσιογραφικής ενημερωτικής εκπομπής στην ΝΕΤ ,ΝΕΤFM, ΕΡΑ ΣΠΟΡ.

-Αποφάσισε επίσης με πλειοψηφία την συγκρότηση Συντονικής Επιτροπής Αγώνα, η οποία σε συμπόρευση με τα Σωματεία μας και τους εκπροσώπους εξουσιοδοτείται από τη Γ.Σ να αναλάβει τον συντονισμό των ενεργειών για την προώθηση των αιτημάτων μας».

Σημειώνεται ότι η επόμενη Γενική Συνέλευση προγραμματίζεται για την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι στο Ραδιομέγαρο.