MEDIA

Το νέο ωράριο για δημόσιους υπαλλήλους στις εφημερίδες

Το νέο ωράριο για δημόσιους υπαλλήλους στις εφημερίδες
Τα θέματα που κυριαρχούν στον σημερινό Τύπο είναι το Σαραντάωρο με δουλειά και το απόγευμα το νέο ωράριο για δημόσιους υπαλλήλους...

Τα θέματα που κυριαρχούν στον σημερινό Τύπο είναι το Σαραντάωρο με δουλειά και το απόγευμα το νέο ωράριο για δημόσιους υπαλλήλους που θα ισχύσει από το φθινόπωρο. Σκληροί γερμανικοί όροι μπαίνουν σήμερα στο τραπέζι της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τα κράτη της Ευρωζώνης. Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις στο χώρο της Υγείας με τις νέες απεργίες που εξήγγειλαν οι γιατροί. Μεταναστεύουν τα ελληνόπουλα στην Ευρώπη ψάχνοντας για δουλειά.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: " "Πόθεν έσχες" από το ΙΚΑ σε όσους χρωστούν εισφορές!"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πρόσβαση στο πόθεν έσχες των οφειλετών του και άλλων προσώπων που συνδέονται μαζί τους (εταιρικά) για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών αποκτά το ΙΚΑ, με διάταξη-βόμβα που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την "επανίδρυση" του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ)".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Πως θα πάρετε σύνταξη από το δημόσιο"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ποιες ανατροπές έρχονται στα όρια ηλικίας. Πώς θα την κατοχυρώσετε. Τί μπορείτε να εξαγοράσετε. Πίνακες και παραδείγματα".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Κόβουν και εφάπαξ"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "και το εφάπαξ στο στόχαστρο της τρόικας! Αποφασισμένοι να βάλουν χέρι στους κόπους μιας ζωής χιλιάδων εργαζομένων οι τροϊκανοί, με τις ...ευλογίες της κυβέρνησης του Μνημονίου, επιβάλλουν περικοπές στο εφάπαξ των επικουρικών ταμείων, με τη δικαιολογία των ελλειμμάτων που αυτά παρουσιάζουν".

ΕΘΝΟΣ: "Οκτάωρο και ανατροπές στους μισθούς- Τα "πάνω-κάτω" στον δημόσιο τομέα από τον Οκτώβριο"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μεγάλες ανατροπές στη λειτουργία του δημοσίου τομέα, τις σχέσεις εργασίας και τις αμοιβές των υπαλλήλων προωθεί η κυβέρνηση. Εισάγει το οκτάωρο, αντί των εφτάμισι ωρών ημερησίως, που ισχύει σήμερα. Σε κρίσιμες υπηρεσίες καθιερώνει την απογευματινή λειτουργία. Θεσμοθετεί το ενιαίο μισθολόγιο, διορθώνοντας υπάρχουσες ανισότητες".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Εφ΄ όπλου λόγχη" ο Αρχιεπίσκοπος για την κάρτα του Θηρίου"

Η εφημερίδα γράφει ότι "με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο σύσσωμη η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συμμερίζεται τους προβληματισμούς του πιστού λαού για την "Κάρτα του Πολίτη". Αναμένει δε την διαμόρφωση του όλου, σχετικού, νομοθετικού πλαισίου για την τελική τοποθέτησή της".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Στον αέρα μισθοί-δώρα και στον ιδιωτικό τομέα"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα αφήνει και ο υφυπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης για τον 13ο και 14ο μισθό. Εκτός από τη μείωση μισθών η κυβέρνηση εξετάζει και άλλες δυσμενείς αλλαγές".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Συνεχές 8ωρο και απόγευμα- Σε δημόσιο, δήμους, περιφέρειες"

Η εφημερίδα γράφει ότι "καθημερινό οχτάωρο από 1ης Οκτωβρίου, αντί για 7,5 ώρες που εργάζονται σήμερα, χωρίς μάλιστα επιπρόσθετη αμοιβή, ζητεί από τους δημοσίους υπαλλήλους σε υπουργεία, περιφέρειες και δήμους ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Το Μνημόνιο διώχνει τους νέους από την Ελλάδα"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "34.574 Ελληνόπουλα κατέθεσαν βιογραφικό το 2010 ψάχνοντας για δουλειά στην Ευρώπη. Διπλασιάστηκαν οι αιτήσεις συγκριτικά με το 2008, μόνο τον Ιανουάριο του 2011 7.275 ζήτησαν να μεταναστεύσουν".

ΕΣΤΙΑ: "Δημοσιονομικό χάος προ 90 ετών"

Η εφημερίδα γράφει ότι "ένθετο το φύλλο 4 Φεβρουαρίου 1921. Απίστευτες οι ομοιότητες με τα σημερινά"

Η ΑΥΓΗ: " "Δεν πληρώνω" εργολάβους- κυβέρνηση - τρόικα"

Η εφημερίδα γράφει ότι "σπασμωδικά αντιδρά η κυβέρνηση στην εξάπλωση του κινήματος κοινωνικής ανυπακοής στα διόδια και τις αστικές συγκοινωνίες ποινικοποιούν τη μη πληρωμή διοδίων και εισιτηρίων αγνοώντας τις δικαστικές αποφάσεις για κατάργηση σταθμών διοδίων".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Καταργούν τα δάνεια του ΟΕΚ"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ματαιώνονται τα δάνεια του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, ενώ σε κίνδυνο βρίσκεται και η επιδότηση ενοικίου, με αποτέλεσμα να πλήττονται για άλλη μια φορά τα ευάλωτα στρώματα σε μια περίοδο γενικευμένης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Ο Αντώνης Σαμαράς τάσσεται υπέρ της ανάπτυξης και όχι μείωση μισθών, ενώ η κυβέρνηση προχωρεί σε μείωση μισθών και στον ιδιωτικό τομέα".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ρύθμιση χρέους εντός του '11"

Η εφημερίδα γράφει ότι "στο δεύτερο εξάμηνο του έτους θα εφαρμοστεί το ευρωπαϊκό σχέδιο για την ήπια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, που θα περιλαμβάνει επιμήκυνση, επαναγορά ή ανταλλαγή ομολόγων και μείωση επιτοκίου, με μια εθελοντική συμφωνία".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Χτύπημα "Νο 2" στο Δημόσιο"

Η εφημερίδα γράφει ότι "η κυβέρνηση υλοποιεί με σταθερά βήματα την πολιτική της για τον περιορισμό του λειτουργικού κόστους του κράτους. Το πρώτο σκέλος αφορούσε μισθούς και Δώρα, το δεύτερο το ωράριο εργασίας και το τρίτο (2012) κοινό μισθολόγιο για όλα τα υπουργεία και τους φορείς".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Κινητοποιήσεις διαρκείας για τους γιατρούς του ΙΚΑ"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις στο χώρο της Υγείας. Σε απεργία διαρκείας προχωρούν οι γιατροί του ΙΚΑ, σε 24ωρη απεργία προχωρά σήμερα το υγειονομικό προσωπικό του Ιδρύματος, έως και την Πέμπτη 10/2 απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά".

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: "Ψευτοθόδωροι- Ομολογούν τώρα εκείνα που διέψευδαν πριν από λίγες μέρες"

Η εφημερίδα γράφει ότι "ο υπουργός Οικονομικών μας γνωστοποίησε ότι έως το Μάιο θα ψηφιστεί από τη Βουλή πακέτο επιπλέον μέτρων για την περίοδο 2012-2014, ύψους 12 δισ. ευρώ. Το πακέτο αυτό θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, "επανεξέταση" κοινωνικών δαπανών".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Δημόσια δωρεάν Υγεία- κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εντείνει η κυβερνητική προπαγάνδα τη συκοφάντηση των κινητοποιήσεων των γιατρών και των υγειονομικών, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο για την Υγεία, στοχοποιώντας τους, με πρόσχημα το ευαίσθητο ζήτημα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εργαζομένων".

ΤΑ ΝΕΑ: "Δημόσιοι Υπάλληλοι- 40ωρο με δουλειά και τα απογεύματα"

Η εφημερίδα γράφει ότι "νέο ωράριο 40 ωρών την εβδομάδα αντί 37 1/2 για τους δημοσίους υπαλλήλους ανακοίνωσε χθες ο Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας και για απογευματινή λειτουργία υπηρεσιών αιχμής".

City Press: "Εμφραγμα στην Υγεία"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ρήξη με την κυβέρνηση και μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων. Οι γιατροί συνεχίζουν την κατάληψη του υπουργείου. Κλειστά από σήμερα μέχρι και την Τρίτη τα φαρμακεία".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: " "Πόλεμος" στην υγεία- Θύματα ασθενείς και ασφαλισμένοι"

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Στα διόδια θα ζεστάνουν τα τρακτέρ-Επιχείρηση "ανοικτές μπάρες" από τους αγρότες".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Ανησυχητική η ανατίμηση τροφίμων-εμπορευμάτων"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στις "συμπληγάδες" της εκρηκτικής αύξησης των τιμών των τροφίμων και των εμπορευμάτων απειλείται να συνθλιβεί η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Ενιαίος ΦΠΑ στην Ευρωζώνη- Ριζικές ανατροπές με το σχέδιο Μέρκελ"

Η εφημερίδα γράφει ότι "στο τραπέζι των "27" το σχέδιο σωτηρίας της Ευρωζώνης, ενώ η Α. Μέρκελ προτείνει μόνο 2 συντελεστές ΦΠΑ για όλες τις χώρες. Από την πλευρά του ο Γκ. Σρέντερ λέει ότι αργήσατε πολύ για την Ελλάδα".

ΚΕΡΔΟΣ: "Νέα αναπτυξιακά εργαλεία- Κερδίζει έδαφος η ιδέα των Project Bonds για να κινηθεί η οικονομία"

Η εφημερίδα γράφει ότι "κοντά στην έκδοση ευρωπαϊκών ομολόγων έργου (european project bonds) για την υλοποίηση μεγάλων επενδυτικών σχεδίων σε τομείς, όπως η ενέργεια, τα ηλεκτρονικά δίκτυα, οι μεταφορές αλλά ακόμη και η υγεία και η ασφάλεια στη ναυσιπλοΐα βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σχέδιο "Νέα Ευρωζώνη" με δεσμεύσεις και μέτρα"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στη "δήλωση" των ηγετών της Ευρωζώνης, στην οποία θα περιγράφεται το πλαίσιο των αλλαγών στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, είναι στραμμένα τα βλέμματα των αγορών και της Ελλάδας".

DEAL NEWS: " Ο κρυφός άσος του Σάλλα"

Η εφημερίδα γράφει ότι "η πρώτη επαφή φέρεται να έγινε το περασμένο φθινόπωρο. Πριν καλά-καλά ανακοινωθεί ότι η Τράπεζα Πειραιώς θα προχωρήσει σε μεγάλη αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου"