MEDIA

Reuters: Η ιστορία ενός μετανάστη στην Ελλάδα

Reuters: Η ιστορία ενός μετανάστη στην Ελλάδα

«Βασανιστήρια, κράτηση, απέλαση»: με τις τρεις αυτές λέξεις στον τίτλο, το πρακτορείο Ρόιτερς περιγράφει το μαρτύριο που πέρασε ένας Αιγύπτιος την Ελλάδα, όταν ζήτησε από το αφεντικό του να πληρωθεί τους μισθούς που του χρώσταγε.

Πρόκειται για την ιστορία του Αιγύπτιου Ουάλιντ Ταλέμπ, τον οποίο βασάνισαν οι εργοδότες του και τον άφησαν αναίσθητο, δεμένο σε ένα δέντρο. Πρόκειται για μια χαρακτηριστική περίπτωση, αναφέρει το Ρόιτερς, που συμβολίζει πώς οι μετανάστες γίνονται τα μεγαλύτερα, απροστάτευτα θύματα στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης.

Ο Ταλέμπ στη συνέχεια συνελήφθη από την αστυνομία λόγω έλλειψης άδειας παραμονής και ξεκίνησε η διαδικασία απέλασής του.

Ωστόσο, κάποιοι άλλοι μετανάστες υποφέρουν σιωπηλά, μένοντας παγιδευμένοι στην Ελλάδα, τονίζει το πρακτορείο και αναφέρει την περίπτωση του Χασάν Μέκι, ενός 32χρονου μετανάστη που έφυγε από το Σουδάν για να αναζητήσει μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη.

Τον περασμένο Αύγουστο, ο άνδρας δέχτηκε επίθεση μαυροφορεμένων ανδρών, που επέβαιναν σε μηχανάκια και κρατούσαν σημαίες της Χρυσής Αυγής.

Το «έγκλημά» του ήταν ότι περπατούσε στο δρόμο και γι' αυτό οι ακροδεξιοί του χάραξαν ένα μεγάλο Χ στην πλάτη.

«Δεν έχω τα κατάλληλα χαρτιά, δεν μπορώ να ζητήσω βοήθεια. Δεν μπορώ να κοιμηθώ,. Φοβάμαι ότι θα με ακολουθήσουν ξανά και ότι η ζωή μου βρίσκεται σε κίνδυνο», δήλωσε ο ίδιος στο πρακτορείο.

Το ρεπορτάζ του Ρόιτερς συνοδεύουν οι ανατριχιαστικές φωτογραφίες των σημαδιών που χάραξαν οι Χρυσαυγίτες στον μετανάστη.