MEDIA

Ο Κυριακάτικος Τύπος γράφει και καταγράφει …

Ο Κυριακάτικος Τύπος γράφει και καταγράφει …
Τα θέματα που κυριαρχούν στον Κυριακάτικο Τύπο είναι: Οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις στη...

Τα θέματα που κυριαρχούν στον Κυριακάτικο Τύπο είναι: Οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Το σχέδιο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας. Το πακέτο μέτρων που επιβάλλει η Τρόικα για φόρους, μισθούς δημοσίων υπαλλήλων, επικουρικές συντάξεις, υγεία, ασφαλιστικό, οικογενειακά επιδόματα, ΔΕΚΟ, ασφαλιστικά ταμεία. Οι αλλαγές στις φορολογικές δηλώσεις του 2011. Η επιχείρηση συγχώνευσης των σχολείων. Το προσχέδιο νόμου του Υπ. Περιβάλλοντος για τις περιβαλλοντικές άδειες των επιχειρήσεων.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:
ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ: "Απολύσεις και νέο μαχαίρι στους μισθούς- Η μυστική συμφωνία με τη Μέρκελ για 10ετή λιτότητα"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μείωση 7% στον ιδιωτικό τομέα. Σύνταξη στα 67. Αυξήσεις ΦΠΑ σε βασικά είδη. Κατάργηση επιδομάτων. "Λουκέτα" σε δεκάδες φορείς και ΔΕΚΟ. Στοπ στις φοροαπαλλαγές επιχειρήσεων".

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Ευρω...ανυπακοή για το κοστούμι της Μέρκελ- Νέο σοκ με τις επικουρικές συντάξεις στην Ελλάδα»
Η εφημερίδα γράφει ότι "με τη βορειοαφρικανική κρίση να μεταφέρει κύματα ανησυχίας και τον κ. Παπανδρέου να δηλώνει έτοιμος να ταξιδέψει στο Κάιρο, η Σύνοδος Κορυφής των Βρυξελλών ενέκρινε μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης του χρέους που απειλεί την Ελλάδα και την περιφέρεια της ευρωζώνης".

ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Οι νέοι φόροι που θα πληρώσετε- Ποιοι επιβαρύνονται περισσότερο"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νέα φορολογική κλίμακα, αφορολόγητο όριο με αποδείξεις, νέες αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης (τεκμήρια), περικοπές στις εκπτώσεις δαπανών, αυστηρότερες ποινές για τη μη έκδοση αποδείξεων και πλήθος άλλων αλλαγών στη φορολογία των εισοδημάτων που φέρνει το 2011".

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Συνθήκη Μέρκελ για την Ευρώπη και την Ελλάδα- Η Σύνοδος Κορυφής άνοιξε τον δρόμο για κοσμογονικές αλλαγές"
Η εφημερίδα γράφει ότι "σκληρό παζάρι ξεκίνησε μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής μεταξύ του γαλλογερμανικού άξονα και των συμμάχων του και των χωρών που θίγονται από τη θέσπιση ενιαίας οικονομικής πολιτικής".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "Σεραφείμ... οδεύουμε προς μια νέα Βαστίλλη!"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οδεύουμε προς μία νέα Βαστίλλη", δήλωσε στην "Ε.Ω.Κ." ο φλογερός πατριώτης και εξαιρετικού μεγέθους Ιεράρχης Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, με αφορμή ερώτησή μας επί του θέματος της διογκωμένης αγανάκτησης του λαού μας".

Η ΕΠΟΧΗ: "Σύμφωνο εξαθλίωσης"
Η εφημερίδα γράφει ότι "σε "μικρές Γερμανίες" επιδιώκει να μετατρέψει και τις 27 χώρες της ευρωζώνης η γαλλογερμανική πρόταση. Προβλέπει μείωση μισθών, σύνταξη στα 67, σύνδεση μισθών με την παραγωγικότητα, εξομοίωση του φόρου αλλά και μηδενισμό των ελλειμμάτων".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Το σχέδιο Ε.Ε. για φόρους, μισθούς και συντάξεις"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νέο τοπίο για μισθούς, τις συντάξεις, το ασφαλιστικό και το φορολογικό σύστημα της Ελλάδας και των άλλων χωρών-μελών της Ευρωζώνης δημιουργεί η υιοθέτηση του γερμανικού Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας".

Η ΧΩΡΑ της Κυριακής: "Νέο μνημόνιο φωτιά για 15 χρόνια ακόμη"
Η εφημερίδα γράφει ότι "η Γερμανία σύρει την κυβέρνηση σε νέα υπογραφή χωρίς να διασφαλίζεται η αναδιάρθρωση του χρέους. Θα προβλέπει ανατροπές στο στενό και ευρύτερο δημόσιο, παρεμβάσεις στα μισθολογικά των δημοσίων υπαλλήλων και αλλαγές στην έμμεση φορολογία.

Κυριακάτικη ΑΥΓΗ: "Αρμαγεδδών με κατάργηση εκατοντάδων σχολείων"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κόβουν σχολεία ακόμα και με 130 μαθητές. Ξεχειλώνουν τα τμήματα για να περικόψουν έξοδα υποχρεώνοντας τους μαθητές να ταξιδεύουν χιλιόμετρα για τα μαθήματά τους. Μέχρι τέλους Φεβρουαρίου οι λίστες των σχολείων που θα καταργηθούν".

Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: "Σεισμός στο σύστημα από γιγαντιαίο σκάνδαλο 4 δισεκατομμυρίων ευρώ"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "βόμβα μεγατόνων για το πολιτικό κατεστημένο και το οικονομικό σύστημα στη χώρα συνιστούν οι ραγδαίες εξελίξεις γιγαντιαίου σκανδάλου που αναμένεται να αφήσει άφωνη την ελληνική κοινωνία".

Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ""Γερμανικό" μισθολόγι9ο στο Δημόσιο- Μειώνονται σε έξι τα κλιμάκια, πριν αντί για επιδόματα"
Η εφημερίδα γράφει ότι "ριζικές αλλαγές και περικοπές στις αμοιβές των υπαλλήλων σχεδιάζει η κυβέρνηση. Η τρόικα πιέζει για επίσπευση της εφαρμογής μιας παραλλαγής του γερμανικού συστήματος".

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Απεργία με το ΠΑΜΕ στις 23 Φλεβάρη"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η επιχείρηση αφαίμαξης του λαού με νέα χειρότερα μέτρα θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση. Δε δεχόμαστε να πληρώσουμε την κρίση, τα ελλείμματα και το χρέος τους. Να πληρώσει η πλουτοκρατία".

Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: "Τι περιλαμβάνει το "μενού" της ΕΕ για την Ελλάδα"
Η εφημερίδα γράφει ότι "με τις συζητήσεις για το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας στην ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, η κυβέρνηση κι ο πρωθυπουργός αφενός επιχειρούν να επιτύχουν τη διαμόρφωση ενός ευνοϊκού πλαισίου για τη χώρα στις διαβουλεύσεις αυτές και αφετέρου να προχωρήσουν γοργά σε μια αποδοτικότερη διάταξη των δυνάμεων του δημοσίου".

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: "Στα κάτεργα 30 χρόνια- Το αντάλλαγμα της "σωτηρίας" με την επιμήκυνση"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "υποτελείς στο Βερολίνο μας παραδίδει η κυβέρνηση. Οδυνηρές οι επιπτώσεις για τον λαό. Στρατιές ανέργων, χιλιάδες λουκέτα, αφανισμός των μικρομεσαίων".

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Δώρο τέλος και στον ιδιωτικό τομέα- Η τρόικα επιβάλλει νέο φονικό πακέτο μέτρων"
Η εφημερίδα σημειώνει "κόντρες και παζάρια για το "γερμανικό κοστούμι" της Ευρώπης" Απολύσεις αντί για μετατάξεις στους οργανισμούς που κλείνουν. Με νόμο μικρότερες αυξήσεις από τον πληθωρισμό. Κόβουν και τα ρέστα δώρου (800 ευρώ) από τους δημοσίους υπαλλήλους".

ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Υπουργός κατά του Δημοσίου- Διεκδικούν αποζημιώσεις 200 εκατ. ευρώ για το Ολυμπιακό χωριό"
Η εφημερίδα γράφει ότι "το νομικό γραφείο του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Ντίνου Ρόβλια χειρίζεται τις αγωγές πολλών κατασκευαστών του πολύπαθου έργου. Ο ρόλος της κ. Αννας Μπακολίνη, επί χρόνια στενής συνεργάτιδος του κ. Ντ. Ρόβλια στην επίμαχη υπόθεση".

ΝΙΚΗ: "Οι 10 εντολές της τρόικας"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κοιτούν τα νούμερα για το 2012 και ψάχνουν τρόπους για να βρεθούν τα 12,7 δισ. που χρειάζεται η χώρα. Μισθοί του δημοσίου τομεα, ΔΕΚΟ, υγεία, ασφαλιστικά ταμεία, επικουρικές συντάξεις, οικογενειακά επιδόματα στο στόχαστρο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: "Φρένο στις δαπάνες των υπουργών"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ως μόνη λύση για να μη βρεθεί η Ελλάδα στην κακοδαιμονία και την κρίση που τη μαστίζει σήμερα περιγράφουν ψύχραιμοι πολιτικοί και οικονομικοί αναλυτές την πρόταση της Γερμανίας για τη θέσπιση συνταγματικού δημοσιονομικού κανόνα".

REAL NEWS: " "Μαγειρεύουν" αιφνιδιασμό! Στο ΠΑΣΟΚ ελπίζουν σε θετικές ειδήσεις από τις Βρυξέλλες"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι " "να κοπούν" οι συζητήσεις για πρόωρες κάλπες για να μην χαθεί το πλεονέκτημα της "έκπληξης", ζήτησε ο πρωθυπουργός από τους συνεργάτες του. Με εντολή Σαμαρά ο Δ. Σταμάτης ανέλαβε να συντάξει τις λίστες των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας".

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: "Τα πιράνχας στα χέρια του Εισαγγελέα! Νέα βόμβα στον Αρειο Πάγο για τους λυμεώνες της Υγείας"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μετά το Βατοπέδι και τα ομόλογα, σειρά έχουν όσοι βούλιαξαν την Ελβετία με καταθέσεις από το δέρμα των πολιτών. Πρωτοβουλία του "Π" για τον χώρο που τα 500 ευρώ χρεώθηκαν για 5 εκατομμύρια και όλοι ζητούν Εξεταστική και εδώλια.

FREE SUNDAY: "Σωτηρία με σκληρούς όρους"
Η εφημερίδα γράφει ότι "Σύνοδος Κορυφής ΕΕ. Το Βερολίνο προωθεί αυστηρή κοινή πολιτική σε μισθούς, συντάξεις, φόρους. Πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα 12 δισ. ενόψει "φιλικής" αναδιάρθρωσης του χρέους".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ της Κυριακής: "Ανοίγουν λογαριασμοί- Δικαστική έρευνα σε τράπεζες και περιουσίες για την υπεξαίρεση"

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Κάν' το όπως το Άγκιστρο- Ενα χωριό- πρότυπο αντίδοτο στην κρίση"

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΞΠΡΕΣ: Ανατροπή στο καθεστώς περιβαλλοντικών αδειών"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ριζική αλλαγή στο θεσμικό πλαίσιο της περιβαλλοντικής αδειοδότησης των επιχειρήσεων επιχειρεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με προσχέδιο νόμου που βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες".

ΚΕΡΔΟΣ: "Ποιους περιλαμβάνει η λίστα του φορολογικού "Τειρεσία"
Η εφημερίδα γράφει ότι "η μαύρη λίστα του "Τειρεσία" για την κατάρτιση της οποίας αξιοποιήθηκαν πληγές πληροφόρησης του ιδιωτικού αλλά και των πληροφοριακών συστημάτων του Δημοσίου, προωθείται ήδη στις φορολογικές Αρχές για να πράξουν τα...δέοντα".